25 ondergewaardeerde largecaps

Door Redactie op 16 juni 2017 13:00 | Views: 10.907

25 ondergewaardeerde largecaps

De wereldwijde aandelenmarkt blijft nog steeds iets overgewaardeerd. Toch weet Morningstar nog toppicks te vinden; bedrijven die zowel over een belangrijk concurrentievoordeel beschikken als over een aantrekkelijke waardering.

Morningstar verzamelt deze aandelen op de Large Cap Global Core Pick List. De lijst wordt maandelijks ververst. Net als vorige maand is gezondheidszorg een van de aantrekkelijkst gewaardeerde sectoren, en de financiële sector sluit zich daar nu bij aan.

In detail: consumentengoederen

We bekijken de sectoren meer in detail, te beginnen met consumer discretionary. Daar moet het aandeel Volkswagen plaatsmaken voor TripAdvisor. Morningstar-analist Dan Wasiolek licht toe: 

“Ondanks sterke concurrentie denken wij dat het netwerkvoordeel dat TripAdvisor heeft ook in de komende jaren op voorsprong blijft. Door de wereldwijde aanwezigheid zal TripAdvisor kunnen profiteren van de te verwachten groei van marketinguitgaven op online reisplatforms.”

“Hoewel 40% van de boekingen online wordt gedaan, gaat selchts 25% van de advertentiebestedingen naar online”, weet Wasiolek. “Dat gat zal de komende jaren steeds kleiner worden, en daar kan TripAdvisor van profiteren.”

Wal-Mart

Kijken we vervolgens naar de sector consumer staples, dan verdwijnen Danone en Coca-Cola ten gunste van Tyson Foods en Wal-Mart. 

Morningstar-analist John Brick over Wal-Mart: “Het is 's werelds grootste retailer met bijna 490 miljard dollar jaaromzet. Het assortiment is heel breed en consumenten weten dat ze de laagste prijs krijgen.” 

“Wal-Mart dicteert de prijsniveaus in de strijd waar iedereen in mee moet en dat zorgt voor een sterk concurrentievoordeel. Ook als de prijsconcurrentie zou verhevigen, dan is Wal-Mart in staat om die het hoofd te bieden. Recente investeringen in verfijning van het winkelnetwerk en in verbetering van het versassortiment vergroten de voorsprong op de concurrentie verder.”

Financials

De sector financials ziet drie aandelen verdwijnen: BlackRock, Blackstone Group en Citigroup. De drie nieuwe aandelen die hen vervangen zijn: Affiliated Managers Group, T. Rowe Price en Canadian Imperial Bank of Commerce.

Industrie

Bij industrie vallen Delta Airlines en Koninklijke Philips af. In hun plaats komen C.H. Robinson Worldwide en Emerson Electric.

Gezondheidszorg

De sector gezondheidszorg kent twee wisselingen: Amerisource-Bergen en Regeneron Pharmaceuticals gaan eruit en Alexion Pharmaceuticals en Celgene komen erin.

Microsoft terug op de lijst

In de IT-sector vinden maar liefst zes wisselingen plaats: NetEase, Red Hat, Mastercard, PayPal, LM Ericsson en First Solar verdwijnen. Nieuw toegevoegd worden Hewlett Packard, Microsoft en CA (die alle drie vorige maand juist van de lijst af gingen) en ook Tencent Holdings, Alibaba Group Holding en Akamai Technologies.

Morningstar-analist Rodney Nelson licht het opnieuw toevoegen van Microsoft als volgt toe: “Microsoft is in korte tijd een van de belangrijkste spelers geworden als het gaat om de cloud. De cloud-dienst Azure is een sterke nummer twee in de markt geworden, achter Amazon."

"Microsoft heeft kansen om Azure verder te laten groeien via klanten die al Office 365 en Dynamics hebben. De te verwachten sterke groei zal tegenvallers op andere gebieden zeker compenseren. Denk dan aan Windows Server OS, dat het nu aflegt tegen Linux.”

Bekijk hieronder de complete lijst:

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.