Augustus wordt topmaand voor Aegon, ING en Gemalto

Door Redactie op 1 augustus 2017 11:30 | Views: 22.158

Augustus wordt topmaand voor Aegon, ING en Gemalto

Juli was voor beleggers een mooie maand waarin de AEX steeg met 3,6%. Ondanks deze mooie prestatie zijn experts net als de afgelopen maanden negatief voor komende maand. De aandelen waar ze voor augustus wel goede koersprestaties van verwachten zijn Ahold, Aegon, ING en Gemalto. 

Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van Corné van Zeijl van Actiam onder beurskenners, waar deze maand 57 professionals aan meededen.

"Men is en men blijft somber. En dat voor zevende keer op rij maar liefst. Sinds deze sombere reeks begon, is de AEX 10% gestegen", licht Van Zeijl de resultaten toe.  

"De redenen die voor de somberte werden aangegeven, waren de traditionele slechte augustusmaand en de mogelijke acties van de ECB. Over de economie en de winsten maakt men zich geen zorgen. Een genoemde reden om juist positief te blijven is nog steeds het TINA-argument. Op aandelen krijg je immers een stuk meer rendement dan op obligaties." 

Voorspelling augustus  
optimistisch 26%
neutraal 39%
pessimistisch 35%
per saldo -9%


Langetermijnvooruitzichten

Ook voor de lange termijn blijven beurskenners somber, en wel om dezelfde reden als voor de korte termijn. Opvallend is dat de percentages voor de korte en de lange termijn precies aan elkaar gelijk zijn, aldus Van Zeijl.    

Voorspelling komend halfjaar  
optimistisch 26%
neutraal 39%
pessimistisch 35%
per saldo -9%


Mooie performance aandelenkeuzes

De experts hebben met hun aandelenkeuzes voor juli een mooie performance neergezet. Aan de kant met toppers lieten alle aandelen een plus zien. Ook deden ze het bijna allemaal beter dan de AEX.

Bij de floppers was Gemalto de grote knaller met een min van maar liefst 17,4%. Met ArcelorMittal zaten experts er juist flink naast. De toppers stegen gemiddeld 5,6% en de floppers verloren 1,0%. Een long-shortfonds zou een plus van 6,6% hebben opgeleverd.

Toppers juli Stemmen Rendement Floppers juli Stemmen Rendement
Ahold Delhaize +17 +4,0% Gemalto -6 -17,4%
Galapagos +5 +3,2% Unilever -5 +2,3%
KPN +3 +9,6% ArcelorMittal -5 +10,9%
Aegon +2 +5,8% AkzoNobel -4 +0,1%
           
Gemiddeld   5,6% Gemiddeld   -1,0%
AEX   3,6%      


Aegon topper voor augustus

Aegon deed het in juli al goed, en experts verwachten dat dat in augustus zal doorzetten. Ze zetten het aandeel deze maand bovenaan bij de toppers. Ook voor Ahold Delhaize blijven experts het zonnig inzien. Een opvallende nieuwkomer aan de topzijde is Gemalto, dat vorige maand nog aan de flopperskant te vinden was.

Volgens Van Zeijl verwachten veel experts een rebound in de koers van Gemalto. "De zoveelste winstwaarschuwing was de zoveelste klapt in het gezicht van beleggers. Maar Gemalto's koersdaling was zo heftig, dan men dat toch wat overdreven vindt."

Toppers augustus Stemmen Floppers augustus Stemmen
Aegon +7 Altice -5
Ahold Delhaize +6 Unibail-Rodamco -3
ING +2 Reed Elsevier -2
Gemalto +2 SBM Offshore -2
    ArcelorMittal -2

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.