Barclays: Koop nu Europese bankaandelen

Door Redactie op 8 september 2017 08:22 | Views: 6.790

Barclays: Koop nu Europese bankaandelen

Door de recente correctie in Europese aandelen is het nu de tijd om aandelen van Europese banken te kopen. Dat zeggen de strategen van de Britse bank Barclays tegen MarketWatch. 

Barclays verwacht dat de Stoxx Europe 600 dit jaar nog met 7% kan klimmen ten opzichte van het huidige niveau. Na het hoogtepunt in mei viel de beursindex met 5% terug. De recente koersdaling van de Europese aandelen werd vooral veroorzaakt door de sterkere euro. 

Duurder

Een krachtige euro heeft de neiging om te wegen op aandelen van de Europese exporteurs, omdat hun producten in het buitenland duurder worden, waardoor hun winsten onder druk komen te staan.

Volgens de strategen van de Britse bank heeft de sterkere eenheidsmunt echter geen impact op groeivooruitzichten voor 2017. Dit komt door de betere economische groeivooruitzichten van het eurogebied. De consensustaxatie voor de groei van het bruto binnenlands product van de eurozone is gestegen naar 2%, van 1,3% in januari dit jaar.

Compenseren

"De opgeschroefde groeiverwachtingen van het eurogebied, de verhoogde Chinese groei, de stabiele groei van de Amerikaanse economie en de relatief zwakkere groei van de arbeidskosten, compenseren de negatieve impact die een sterkere euro op de winstgroei van bedrijven zal hebben in 2017", verklaren de Barclays-strategen. 

De Europese banken die Barclays op zijn kooplijst heeft staan zijn onder meer de Spaanse bank Banco Santander, de Deense bank Danske Bank en de Britse bank Lloyds Banking Group.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.