6 bluechips om te kopen op de dip

Door Redactie op 16 oktober 2018 14:00 | Views: 7.600

6 bluechips om te kopen op de dip

Na de forse koersdalingen op de aandelenmarkten van vorige week maken veel beleggers voorzichtig een boodschappenlijstje van koopwaardige aandelen. Analist Nigam Arora, oprichter van The Arora Report, kreeg in dat kader veel verzoeken om de top bluechipaandelen, ofwel de aandelen van grote bekende bedrijven, te noemen die beleggers bij een dip in de markt kunnen kopen. 

Gebaseerd op zijn ZYX Verandermethode tipt Arora zes bluechips die beleggers kunnen overwegen om aan hun boodschappenlijstje voor de lange termijn toe te voegen, meldt MarketWatch.

De zes bedrijven zijn: Alibaba, Boston Scientific, Citigroup, Facebook, Intel en Walmart. Arora waarschuwt wel dat het aanhouden van slechts zes aandelen voor de zeer lange termijn niet genoeg diversificatie biedt.

Aandelen erg duur

Vanuit een langetermijnperspectief zijn aandelen volgens Arora erg duur en zullen we vroeg of laat een berenmarkt zien. Om die reden kunnen beleggers volgens de analist onder andere het volgende overwegen: schalen in kleine posities; het afdekken van de risico's op de juiste tijden en te zijner tijd gedeeltelijke winst nemen.

Professionele beleggers kunnen daarnaast overwegen om putopties te verkopen tegen prijzen waarvoor ze deze aandelen willen kopen. Op deze manier verzamelen ze premies terwijl ze wachten om deze aandelen te kopen.

Lees ook: 10 aandelen om heel lang vast te houden

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.