4 kunstmatige intelligentie-aandelen voor elke belegger

Door Redactie op 24 september 2019 08:45 | Views: 11.103

4 kunstmatige intelligentie-aandelen voor elke belegger

Een van de beste manieren om te investeren in groei op langere termijn, is het identificeren van baanbrekende ontwikkelingen. Als u er een vindt, zoekt u bedrijven die koploper kunnen worden in de nieuwe markt.

Technologie is een van de sectoren die vaak veel nieuwe ontwikkelingen opleveren. En een van de belangrijke nieuwe ontwikkelingen in technologie is kunstmatige intelligentie, artificial intelligence of kortweg AI.

AI zal leiden tot zelfrijdende auto's en nieuwe medische en chirurgische behandelingen, en tal van andere toepassingen. Ook bijvoorbeeld in de handel in aandelen, obligaties en andere effecten.

Maar zoals voor elke nieuwe technologie geldt, kent AI ook veel risico's voor individuele bedrijven. Om beleggers te helpen selecteerde InvestorPlace vier AI-aandelen met een bewezen staat van dienst, die ook nog dividend uitkeren.

1. Hercules Capital

Hercules Capital richt zich op het financieren van startups die belangrijke spelers worden in de technologiemarkt. Het bedrijf verstrekt leningen en neemt ook belangen in startups. Het bedrijf begeleidt deze bedrijven dan naar een overname of een beursintroductie. Het heeft een goede staat van dienst.

Hercules Capital heeft tal van hardware- en softwarebedrijven in zijn portefeuille die deel uitmaken van de AI-sector. De netto rentemarge van het bedrijf, die de kosten van de financiering ten opzichte van de rentebaten meet, is ruim 8,9% en de efficiencyratio bedraagt 52,5%. Voor de efficiencyratio geldt: hoe lager de ratio, hoe groter de winstgevendheid.

De omzet steeg met 8,8%. Dat voedt een mooie jaarlijkse dividendstroom, die inclusief regelmatige bijzondere uitkeringen ongeveer 10% oplevert.

2. Microsoft

Microsoft is een belangrijke leverancier van allerlei soorten software en diensten die essentieel zijn voor AI. Het bedrijf biedt software en systemen die worden gebruikt om AI-componenten en complete systemen te ontwerpen en te bedienen. En om AI echt te laten werken - vooral met externe apparaten, waaronder zelfrijdende auto's - heb je cloud computing nodig. En Microsoft met zijn Azure-divisie is momenteel het op een na grootste cloudbedrijf.

De omzet van het bedrijf groeide 14% in de afgelopen twaalf maanden. De operationele marges bedragen 34% en genereren een rendement van maar liefst 42,4%. Het dividendrendement is iets minder met 1,34%, maar de uitkeringen blijven stijgen, met jaarlijks 10,44% in de afgelopen vijf jaar.

3. AT&T

Teguliere bedrijven als Microsoft en ook telecomconcern AT&T zijn van essentieel belang voor AI. Een bedrijf als Hercules ondersteunt de nieuwkomers financieel, en een bedrijf als AT&T zorgt er met zijn draadloze diensten voor dat ze allemaal toegang hebben tot de gegevens die ze nodig hebben.

De omzet van AT&T steeg in de afgelopen twaalf maanden met 6,4%. Maar de operationele marges bedragen 15,3%, wat voor een groot bedrijf als AT&T een goed rendement van 9,5% oplevert. Het dividendrendement bedraagt 5,5% en de uitkeringen blijven elk jaar stijgen met gemiddeld meer dan 2% per jaar.

4. Digital Realty Trust

Zoals eerder al werd opgemerkt is cloud computing van cruciaal belang voor AI. En om de cloud te laten werken, zijn overal enorme datacenters nodig. En dat is de reden dat Digital Realty Trust op deze lijst staat.

Digital Realty Trust is een vastgoedbeleggingsfonds (REIT) dat datacenters in de VS bezit en in grote markten over de hele wereld, waar AI wordt ontwikkeld en geïmplementeerd. En datacenters zijn niet zomaar even gebouwd - wat de activa van het bedrijf des te waardevoller maakt.

De omzet steeg in de afgelopen twaalf maanden met 23,9%. En de operationele kasstroom gecorrigeerd voor veranderingen in het werkkapitaal bedraagt 16,4%, wat zeer hoog is voor een vastgoedbeleggingsfonds. Het dividendrendement bedraagt 3,38% en is in de afgelopen twaalf maanden met 7,32% gestegen. Digital Realty Trust presteert ook goed voor aandeelhouders, met een totaalrendement van 23% voor dit jaar.

Lees ook: 10 groeiaandelen om te kopen bij economische vertraging

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.