8 5G-aandelen om nu te kopen

Door Redactie op 18 maart 2020 13:30 | Views: 20.995

8 5G-aandelen om nu te kopen

Ook veel bedrijven die actief zijn in de introductie van 5G-communicatietechnologie zijn door de beurscrash spotgoedkoop geworden.

Voordat het coronavirus de wereld in zijn greep kreeg, trok 5G - wat staat voor vijfde generatie draadloos - veel aandacht van beleggers. Dat komt doordat de nieuwe technologie zal zorgen voor veel meer snelheid en bandbreedte op uw mobiele telefoon.

Nog volop in ontwikkeling

Let wel: alhoewel 5G dit jaar zal worden uitgerold in een aantal landen, is het een technologie die nog steeds in ontwikkeling is. Er zal geen snelle omschakeling zijn.

Zelfs de meest geavanceerde markt voor mobiele telefonie ter wereld - Zuid-Korea – ondervindt weerstand van mensen met 5G-telefoons die klagen over instabiele signalen en een gebrek aan verbeteringen. Bovendien zijn de nieuwe telefoons en modems vrij zeldzaam en nog steeds duur.

Investorplace verzamelde acht interessante 5G-aandelen.

De aanbieders: T-Mobile, Verizon, BCE, AT&T

Als eerste zijn de aanbieders van draadloze communicatie aan de beurt. AT&T en Verizon zijn bezig met het uitrollen van hun eigen abonnementen voor 5G. Deze zijn duurder dan die voor 4G, dus de inkomsten in de loop van de tijd moeten stijgen. Maar er is ook concurrentie, waaronder T-Mobile en Sprint, die nog steeds geen toestemming hebben om te fuseren, en AT&T, dat in 2018 Time Warner overnam.

T-Mobile is agressief bezig zijn eigen 5G-versie op de markt te brengen. Dit zal de prijszettingsmogelijkheden voor AT&T en Verizon beperken. Mobiele data zijn de grootste bron van inkomsten voor AT&T, en 5G gaat die inkomsten alleen maar verhogen.

Ook bij Verizon wordt het merendeel van de omzet gegenereerd door draadloze communicatie. De inkomsten stijgen met 3,8% per jaar, wat lager is dan bij bijvoorbeeld AT&T. Maar de operationele marges van Verizon zijn met 17% beter dan die van AT&T, terwijl het rendement op het eigen vermogen 28,4% bedraagt. Bovendien biedt Verizon een mooi dividend van 4,4%.

BCE is de Canadese versie van AT&T. De draadloze business genereert een kleiner percentage van de totale omzet, maar BCE zal een belangrijke rol spelen in de uitrol van 5G in Canada. De omzet groeide het afgelopen jaar met 3,1%, vergelijkbaar met Verizon. De operationele marges bedragen 22,9%, wat het rendement op het eigen vermogen van 17,6% ten goede komt.

De BCE-aandelen leveren een ruim dividendrendement van 5,6% op, dat naar verwachting zal blijven stijgen de komende tijd. Het aandeel wordt redelijk gewaardeerd op 3,2 maal de boekwaarde en 2,3 maal de omzet.

Apparatuur: Samsung Electronics, Ericsson

De introductie van 5G vereist veel nieuwe apparatuur. Huawei en ZTE zijn Chinese bedrijven in de voorhoede van de productie van 5G-apparatuur. Maar het huidige politieke klimaat hindert beide ondernemingen in de VS en op alle markten die met de VS verbonden zijn.

De Europese wortels van het Zweedse Ericsson staan dat bedrijf in de weg, omdat het te maken heeft met uitdagingen op het gebied van regelgeving, belastingen en arbeid. Als gevolg daarvan groeit de omzet van het bedrijf slechts met 2,7%. Volgens Investorplace zou Ericsson zijn kleine schuldenlast moeten opvoeren om zijn 5G-productontwikkeling op te vijzelen.

Ongeacht de uitdagingen is Ericsson met een waarde van 1,1 maal de omzet en drie maal de boekwaarde een aantrekkelijk geprijsd aandeel. Helaas is het dividend slechts 1%.

Samsung Electronics ten slotte is een van de toonaangevende technologiebedrijven in Zuid-Korea en op de wereldmarkt. Er zijn maar weinig apparaten die niet minstens één Samsung-component hebben.

Lees ook: 3 tips voor beleggen in 5G-technologie

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.