'Buffetts Berkshire Hathaway is nu een koopje’

Door Redactie op 15 mei 2020 13:20 | Views: 26.453

'Buffetts Berkshire Hathaway is nu een koopje’

De coronacrisis heeft ook Berkshire Hathaway, het investeringsvehikel van Warren Buffett, de meest succesvolle belegger in de geschiedenis, niet ongemoeid gelaten.

Berkshire heeft participaties in banken, de detailhandel, de lucht- en ruimtevaartindustrie, cyclische industrieën zoals de spoorwegen en de woningbouw en in verzekeringen. Het heeft relatief weinig blootstelling aan technologie, de grote winnaar van de crisis.

Volgens een aantal marktexperts zijn de vooruitzichten voor Berkshire voor de komende jaren minder rooskleurig dan die na de economische crisis van 2008.

Javier Lopez Bernardo, een analist van BrightGate Capital, is een andere mening toegedaan. Het aandeel Berkshire Hathaway B is volgens hem momenteel ondergewaard, en dat biedt beleggers een mooie koopkans. Hij geeft daarvoor in een artikel voor Barron's twee redenen.

De berg cash

Ondanks de economische tegenwind op de korte termijn is Berkshire veel beter voorbereid op tegenspoed dan de concurrentie. Lopez Bernardo verwacht dat de robuuste financiële positie Berkshire in staat zal stellen om zijn dominante positie binnen de industrieën waarin het actief is te consolideren.

Bovendien zullen er door de crisis mooie kansen voorbij komen om bedrijven voor een relatief lage prijs over te nemen. Berkshire zal naar verwachting als langetermijnwinnaar uit de crisis tevoorschijn komen.

Het management

Verder noemt Lopez Bernardo erop dat het managementteam van Berkshire, met zijn sterke focus op de lange termijn, "voortreffelijk". Goed leiderschap is cruciaal, helemaal in roerige tijdens als nu.

Lopez Bernardo schat dat de waarde van de Klasse B-aandelen van Berkshire binnen een periode van twee tot vijf jaar tot 220 dollar zou kunnen stijgen. Dat is 28% boven de huidige koers.

Tot slot zet de analist de kansen en risico’s voor beleggers op een rij:

Positief

  • De balans van Berkshire staat als een huis;
  • Veel concurrenten van de dochterondernemingen van Berkshire zijn minder goed gekapitaliseerd: Berkshire zou in een groot aantal sectoren zijn strategische positionering kunnen verbeteren tijdens de crisis.

Negatief

  • Mogelijk langdurige juridische geschillen met verzekeraars als gevolg van de virusuitbraak;
  • Een langzaam economisch herstel kan veel van Berkshires bedrijven (zoals banken, spoorwegen, American Express en Precision Castparts) negatief beïnvloeden. Het vooruitzicht van een lagere rente voor een langere periode voorspelt niet veel goeds voor de banken (en ook niet voor de mogelijkheid om de vlottende activa te herbeleggen in vastrentende effecten);
  • Het succes van Berkshire lijkt in grote mate van één individu af te hangen.

Lees ook: Hoe Warren Buffett omgaat met rally's en crashes

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
gou/zil
0
Unimatrix0
0
Gezakt in prijs, is nog geen koopje. Hun volledige portefeuille bestaat uit VS aandelen.Die zitten in een duidelijke duik, die waarschijnlijk toch wel meerdere jaren zal duren. De cash van 423 miljard DOLLAR, vermindert ook in waarde voor ons. Niet voor Buffet, want hij blijft in dollars.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.