'Te vroeg om Galapagos compleet af te schrijven'

Door Redactie op 15 juli 2021 16:00 | Views: 15.047

'Te vroeg om Galapagos compleet af te schrijven'

De reeks tegenvallers bij Galapagos is 'een bittere pil', zo stelt Martin Crum van de IEX Beleggersdesk. Toch vindt hij nog te vroeg om het biotechaandeel compleet af te schrijven.

Het geduld van beleggers in Galapagos wordt danig op de proef gesteld, als het al niet op is. Na enkele flinke zeperds is er nu opnieuw een tegenvaller te melden; de jongste onderzoekresultaten van het Toledo-programma stellen teleur.

Galapagos maakt het wel heel bont

"Hoewel tegenslagen bij de biotechsector horen - garanties dat veelbelovende onderzoeksprogramma's leiden tot een commercieel product zijn er niet - maakt Galapagos het wel heel bont", aldus de analist. 

CEO Onno van de Stolpe noemde de resultaten een mixed bag, maar volgens Crum is het, gezien de felle koersreactie vanmorgen, duidelijk dat de markt er wezenlijk anders tegenaan kijkt. Het aandeel noteert op het laagste niveau in vijf jaar, en bovendien ruim onder cash. "Dat duidt op een volledig verlies van vertrouwen in het management."

Riante kaspositie zowel vloek als zegen

De kaspositie van 5 miljard dollar zal op de een of andere manier moeten worden ingezet; voor een overname danwel voor een licentiedeal. Maar volgens de analist is de riante kas zowel een vloek als een zegen. "Het risicpprofiel zal immers flink verslechteren als het bedrijf deze defensieve positie verlaat."

Crum vindt dat het pessimisme nu wel extreme vormen aanneemt. "Dit is natuurlijk begrijpelijk na een reeks teleurstellingen, maar het is te vroeg om het biotechaandeel compleet af te schrijven. Beleggers moeten minimaal nog een jaar geduld hebben. Voor nu is het wachten op verstandige vervolgstappen van Van der Stolpe om het tij te keren."

Lees meer: 4 tips bij het beleggen in biotechnologie

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.