8 gezonde aandelen in de healthcare-sector

Door Redactie op 3 augustus 2021 08:45 | Views: 16.199

8 gezonde aandelen in de healthcare-sector

Een pandemie houdt de wereld in zijn greep. Vergrijzing is een ontwikkeling die al langer gaande is. Je zou zeggen dat de zorgsector het goed doet op de beurs. Toch bleef deze sector afgelopen jaar achter bij de S&P 500. Morningstar tipt 8 aandelen in deze branche.

Er zijn wel wat vaccinfabrikanten en gespecialiseerde gezondheidszorgaandelen die de laatste tijd goed hebben gepresteerd op de beurs. Maar over het algemeen bleef de gezondheidszorgsector de afgelopen 12 maanden achter bij de Amerikaanse S&P 500-index.

Analisten van Morningstar zien volop kansen in aantrekkelijke gezondheidsaandelen nu de economie en de gezondheidszorg herstellen van de crisis. De Amerikaanse beleggingssite Money US News zette acht tips voor gezonde aandelen in de healthcare-sector op een rij.

Merck & Co: een gevulde pijplijn

Merck is een van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven. Analist Damien Conover zegt dat Merck zowel een brede portefeuille van geneesmiddelen met een hoge marge heeft, als een indrukwekkende pijplijn van nieuwe kandidaat-geneesmiddelen die ervoor moeten zorgen dat op de lange termijn het bedrijf solide rendementen blijft genereren. Merck heeft met succes nieuwe medicijnen gelanceerd, waaronder het kankermedicijn Keytruda.

Gilead Sciences: sterk in HIV- en kankerbestrijding

Gilead Science is een farmaceutisch bedrijf dat zich toelegt op de behandeling van infecties, aandoeningen aan de luchtwegen, kanker en cardiovasculaire aandoeningen.

Analist Karen Andersen wijst op de sterke marktpositie van dit bedrijf in HIV en hepatitis C, wat zorgt voor een hoge marge. Er is geen uitgebreid verkoopteam voor nodig en deze medicijnen kunnen voordelig geproduceerd worden. Daarnaast heeft Gilead via overnames zijn portefeuille in oncologie sterk uitgebreid.

Cigna: meer omzet door kostenvermindering

Cigna is een van de grootste Amerikaanse Managed Care Organizations (die kostenbesparingen regelen, zoals in Nederland de zorgverzekeraars proberen te doen) en Pharma Benefit Managers (die contacten en contracten met apotheken regelen). Dit zijn volgens Morningstar diensten die elkaar versterken. Daarbij is Cigna een grote zorgaanbieder en zorgverzekeraar.

Analist Julie Utterback wijst op de indrukwekkende cijfers over het eerste kwartaal en het doel van de onderneming om de stijgende kosten van de gezondheidszorg te verminderen. Dat kan het bedrijf helpen meer omzet te genereren bij bestaande klanten en meer klanten aan te trekken.

Becton, Dickinson: groot in testen

Becton Dickinson produceert medische apparaten en diagnostische hulpmiddelen die worden gebruikt door ziekenhuizen, dokterspraktijken en onderzoekslaboratoria. Alex Morozov verwacht dat er veel vraag blijft naar de draagbare Veritor-testmachine, die veel voorkomende virusinfectie als Covid en griep kan aantonen.

Naar verwachting zal Becton nog voor het griepseizoen een nieuwe griep- en Covid-test uitbrengen. Voor de toekomst verwacht Morozov een opleving in de activiteiten van het bedrijf die gericht zijn op operaties en vaatziekten.

Vertex Pharmaceuticals: ondergewaardeerd in zijn sterke kant

Vertex Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich voornamelijk richt op de behandeling van taaislijmziekte (CF). Het aandeel kreeg onlangs een grote klap te verwerken toen het bedrijf de ontwikkeling van een van de medicijnen in de pijplijn stopzette.

Analist Rachel Elfman denkt echter dat dit slechts een minimale impact heeft op de algemene activiteiten van het bedrijf en dat het aandeel ondergewaardeerd is. Volgens haar kunnen de middelen tegen CF een potentieel verkoopsucces worden.

Centene: aan de hand van de overheid

Centene is groot in door de overheid gesponsorde gezondheidszorgprogramma's, waaronder Medicaid. Het bedrijf verhoogde onlangs de doelstelling voor de nettomarge naar 3,3% in 2024. Daarnaast is Centene van plan om in 2022 eigen aandelen in te gaan kopen.

Utterback wijst op de stevige organische groei. De overname van WellCare in 2020 toont de ambitie om de belangrijkste door de overheid gesponsorde aanbieder van zorgverzekeringen te worden.

Zimmer Biomet: inhaalslag in implantaten

Zimmer Biomet produceert orthopedische en andere implantaten. Zimmer is sinds het begin van de pandemie achtergebleven bij de S&P 500, omdat niet-essentiële operaties werden uitgesteld. Analist Debbie Wang zegt echter dat het herstel van deze vraag beter is dan ze aanvankelijk had gedacht, en dat de grote achterstand van behandelingen naar verwachting aanhoudt tot in 2022.

De lancering van de volgende generatie knie-implantaten, Persona IQ, en de voortdurende vervangingscyclus voor chirurgische robots werken als katalysatoren.

AmerisourceBergen: margebehoud dankzij speciale medicijnen

AmerisourceBergen is de op een na grootste farmaceutische distributeur in de VS. Andersen denkt dat de deflatie van de prijs van generieke geneesmiddelen waarschijnlijk zal aanhouden. De dure, complexe en arbeidsintensieve behandelingen van AmerisourceBergen zullen het bedrijf helpen om die dalende prijzen op te vangen. Die zijn goed voor ongeveer 20% van de totale concernomzet.

Het bedrijf kan naar verwachting zijn huidige marges vasthouden en de jaaromzet zal gestaag blijven groeien. De acquisitie van Alliance Healthcare onderstreept de ambitie om (ook) via aanvullende acquisities te blijven groeien.

Lees ook: 7 veelbelovende aandelen in de farma- en zorgsector

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
ZyppBe
0
[verwijderd]
0
Such diseases are a terrible thing, so in order to protect myself and keep my body in good shape, I regularly drink pills to maintain the body, they also help to remove all unnecessary things from the body and remove excess weight, an alternative to fasting is this, I buy them here
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.