3 aandelen met rendement én groei

Door Redactie op 26 januari 2022 16:15 | Views: 17.989

3 aandelen met rendement én groei

Bent u op zoek naar het beste van twee werelden in uw aandelenportefeuille? Dat wil zeggen, wilt u zowel een sterk dividendrendement als groei? Dergelijke namen zijn schaars. In veel gevallen krijgt u het een of het ander.

Er zijn echter enkele aandelen die zowel een bovengemiddelde dividenduitkering als een bovengemiddeld groeipotentieel bieden. Let wel: het zijn niet allemaal bekende namen. Maar dat maakt ze niet minder interessant, vindt The Motley Fool.

1. AbbVie

AbbVie is waarschijnlijk de meest herkenbare naam die u zult vinden op deze lijst van aandelen. AbbVie is misschien wel het bekendst om Humira, een middel tegen artritis, psoriasis en de ziekte van Crohn. Humira is niet alleen het best verkopende geneesmiddel van het bedrijf (goed voor bijna 50% van de omzet), maar ook van de hele wereld.

Dat zal niet veel langer het geval zijn, aangezien het patent op Humira gaat verlopen. AbbVie geeft toe dat de internationale verkoop van het geneesmiddel zal afnemen, omdat concurrenten hun eigen versies van het geneesmiddel lanceren.

In 2023 zal Humira zijn Amerikaanse octrooibescherming verliezen, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom het aandeel AbbVie al jaren ondermaats presteert. Het dividendrendement kon daardoor stijgen tot de huidige 4,1%. Beleggers maken zich begrijpelijkerwijs zorgen over de toekomst van het bedrijf.

Dat valt echter alleszins mee. Abbvie verwacht dat zijn immunologische geneesmiddelen Skyrizi en Rinvoq tegen 2025 samen meer dan $15 miljard aan jaarlijkse inkomsten zullen genereren, tegenover ongeveer $4 miljard per jaar nu. En Imbruvica (tegen kanker) zal uiteindelijk naar schatting een jaaromzet van ongeveer $10 miljard te realiseren, tegenover ongeveer de helft van dat bedrag nu.

Geen enkel geneesmiddel kan Humira vervangen, en de verwachte omzetgroei van 23% in het boekjaar 2021 zal in de toekomst vertragen. AbbVie heeft echter meer in de pijplijn dan wordt erkend, en wat het nu niet heeft, kan het met zijn oorlogskas van $12 miljard of zijn leencapaciteit gewoon kopen. Zo kwam het ook aan het geneesmiddel dat uiteindelijk Humira zou worden.

2. Global Ship Lease

AbbVie mag dan een bekende naam zijn, Global Ship Lease is dat allesbehalve. Er is echter een goede kans dat bij u thuis iemand van de diensten van het bedrijf gebruikmaakt.

Zoals de naam al aangeeft, verhuurt Global Ship Lease schepen voor zeetransport: middelgrote en kleinere containerschepen die worden gebruikt voor het vervoer van de grote metalen containers die u op boten, treinen en vrachtwagens gestapeld ziet.

In de nabije toekomst zal de behoefte aan containervervoer groot zijn, aangezien er nog flink wat moet worden ingehaald na corona: zelfs het Amerikaanse warenhuis Walmart heeft eigen containerschepen gehuurd, ondanks het feit dat dat nog steeds verschrikkelijk duur is. En Walmart is niet de enige; een groot aantal bedrijven heeft langetermijn-leasecontracten afgesloten tegen torenhoge prijzen, wat het huidige niveau van de vraag en het gebrek aan aanbod onderstreept.

Een en ander verklaart waarom de omzet van Global Ship Lease in boekjaar 2021 naar verwachting met 42% is gestegen, wat het bedrijf dit jaar nog een keer herhaalt. Aangezien het nog jaren kan duren voordat het aanbod van vrachtschepen de vraag inhaalt, hebben beleggers in Global Ship Lease goede redenen om nog lange tijd mooie winsten te verwachten. In de tussentijd betaalt Global Ship Lease een redelijk betrouwbaar jaarlijks dividend met 4,6% rendement.

3. Vici Properties

Voeg tot slot Vici Properties toe aan uw watchlist van hoogrenderende, snelgroeiende aandelen. Vici Properties is een vastgoedbeleggingstrust, of REIT. Dat betekent dat het optreedt als verhuurder en volgens de Amerikaanse wet het grootste deel van zijn huurinkomsten moet doorgeven aan de aandeelhouders. Het unieke aan Vici Properties is dat het eigenaar is van de grond waarop 27 casino'en vier golfbanen zijn gevestigd, allemaal in de V.S.

Net als de activiteiten van Global Ship Lease zijn die van Vici onderhevig aan een meer dan gemiddelde volatiliteit. De amateur-golfindustrie is op zijn best wankel, en gokken is een zeer cyclische business.

Maar nu blijkt dat beide vrijetijdssectoren een opleving doormaken. Door de pandemie zijn steeds meer mensen gaan golfen, en de goksector boekte vorig jaar een recordomzet. Beide ontwikkelingen voorspellen veel goeds voor Vici Properties, dat naar verwachting een omzetstijging van 22% zal rapporteren over het boekjaar 2021, en van 44% dit jaar. Dat zal zeker helpen om de cash achter het huidige dividendrendement van iets meer dan 5% veilig te stellen.

Lees ook: 12 Dividend Aristocrats met het beste rendement

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.