beleggingsmatch » Columns | Belegger.nl

Beleggingsmatch

Beleggingsmatch stelt je in staat om binnen 3 stappen de beste bank, broker of vermogensbeheerder te vinden.

Stap 1: Bepaal je beleggingsvorm en inlegbedrag

Beleggingsmatch stelt dat je op 3 manieren kunt beleggen; zelfstandig, samen met een adviseur of via een vermogensbeheerder. Zelfstandig beleggen is voor beleggers met een eigen strategie. Je stelt zelf je portefeuille samen en beheert deze onder eigen verantwoordelijkheid. Samen beleggen is voor beleggers die graag een adviseur raadplegen bij hun beleggingsbeslissingen maar uiteindelijk zelf de beleggingsbeslissing nemen. Heb je geen tijd, kennis of interesse om zelf te beleggen dan kun je kiezen voor uitbesteden.

In de vergelijker geef je aan welke beleggingsvorm bij je past en vul je je inlegbedrag in. Op basis van je beleggingsvorm en inlegbedrag vergelijkt beleggingsmatch alle dienstverleningen waarvoor jij in aanmerking komt.

Stap 2: Kies een profiel

Voor alle dienstverleningen zet beleggingsmatch de totale kosten, rendementen en voorwaarden op een rij. De berekening van je kosten en rendementen zijn gebaseerd op het inlegbedrag en het gekozen profiel. De profielen bij zelf beleggen zijn gebaseerd op de 5 meest voorkomende transactieprofielen van beleggers.

Uiteraard kun je met “maak zelf je profiel” ook je eigen profiel samenstellen. Hiervoor kun je kiezen uit 9 verschillende beleggingsproducten en beurzen uit meer dan 25 landen. Bij de beleggingsvorm samen en uitbesteden maak je een keuze voor één van de vijf risicoprofielen. Bij alle profielen vind je een uitgebreide uitleg.

Stap 3: Geef al je overige voorkeuren aan

Naast vergelijken op kosten, rendement en voorwaarden kun je ook gebruik maken van de filters. Geef hier je voorkeuren aan ten aanzien van beleggingstools, mobiele apps, beleggingsassortiment en nog veel meer. Met de knop “vergelijken” onder het logo van de aanbieder kun je tot maximaal 3 dienstverleningen uitgebreid vergelijken. Onder de knop “volledige profiel” vind je gedetailleerde informatie over de aanbieder en demo video’s van de dienstverlening.

Sluit de beste deal

De beste aanbieder(s) gevonden? Vraag eenvoudig en vrijblijvend informatie aan bij de aanbieder(s) van jouw keuze. We brengen je direct in contact met de juiste persoon. Daarnaast ontvang je een checklist met handige tips. Een vergelijking van beleggingsmatch is altijd 100% onafhankelijk en objectief. Zo ben je verzekerd dat je nooit teveel betaalt en de beste deal kunt sluiten voor jouw specifieke situatie.

Bespaar als dividendbelegger honderden euro’s per jaar (adv)

Veel beleggers kiezen voor aandelen die een aantrekkelijk dividend uitkeren. Als dividendbelegger kun je enkele honderden euro’s per jaar besparen op de kosten van je transacties en afwikkeling van je dividend.

Belegger.nl | mei '14 |

'Vergelijk brokers goed' (adv)

Stephan Freelink van Beleggingsmatch.nl legt uit wat voor gevolgen de toetreding van nieuwe internetbrokers heeft en waar je als belegger allemaal op moet letten bij het selecteren van een broker.

Belegger.nl | apr '14 |