Nieuws | Belegger.nl

Nieuws van maandag 15 april 2019

'Japanse telecomreus 'gewoon' naar Londen'

LONDEN (AFN) - Alsof er geen brexit is. De Japanse telecomreus NTT kiest in een tijd dat veel bedrijven vanwege de brexit het Verenigd koninkrijk de rug toekeren 'gewoon' voor Londen als vestigings...

15 apr | meer...

Wall Street rood na tegenvallende banken

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met kleine minnen gesloten. Beleggers verwerkten tegenvallende resultaten van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder ware...

15 apr | meer...

Rode cijfers Lufthansa door brandstofkosten

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. De Duitse luchtvaartmaatschappij had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en ...

15 apr | meer...

Wall Street lager in middaghandel

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden maandag halverwege de handel licht in het rood. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Ve...

15 apr | meer...

Ajax kan kassa nog luider laten rinkelen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kan de kassa in de Champions League nog luider laten rinkelen. Bij een goed resultaat tegen Juventus overschrijden de inkomsten in de koningsklasse van het Europese clubvoetb...

15 apr | meer...

UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaak

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is een schikking van 1,3 miljard dollar overeengekomen met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. De betaling ...

15 apr | meer...

Europese beurzen kabbelend naar positief slot

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met slechts kleine verschillen gesloten ten opzichte van de vorige handelsdag op vrijdag. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de ...

15 apr | meer...

'Miljarden omzetverlies Deutsche en Commerz'

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het samengaan van Deutsche Bank en Commerzbank zou een omzetverlies van één tot anderhalf miljard euro kunnen opleveren. Dit kan gebeuren door klantenverlies na een even...

15 apr | meer...

Klimaatactivisten bekladden Shell-kantoor

LONDEN (ANP) - Klimaatprotesten in de Britse hoofdstad Londen worden gewelddadiger en lijken te escaleren, meldt Sky News. Milieuactivisten hebben maandag ruiten vernield van het Britse hoofdkwarti...

15 apr | meer...

'Unilever komt niet aan eigen groeiprognose'

AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal naar verwachting zijn eigen doelstelling voor de autonome omzetgroei niet gehaald. Dat blijkt uit een consensus...

15 apr | meer...

Fugro begint aan inspectie wegen Nederland

LEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro begint met een vijfjarige klus voor de inspectie van wegen in Nederland met zijn automatische analysesysteem ARAN. De opdracht van Rijkswaterstaat kan nog met vijf jaar w...

15 apr | meer...

Weinig beweging Europa in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de middag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van...

15 apr | meer...

Wall Street voorzichtig uit de startblokken

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag zonder grote koersbewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman ...

15 apr | meer...

Sterkere groei industrie New York

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een sterkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York.De zog...

15 apr | meer...

'Kleine uitslagen bij opening Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street blijven maandag bij de opening van de beursweek naar verwachting dicht bij huis. De blik van beleggers blijft gericht op de handelsgesprekken tuss...

15 apr | meer...

Goldman Sachs boekt lagere resultaten

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal lagere resultaten behaald in vergelijking met een jaar eerder. Het financiële concern verdiende onder meer minde...

15 apr | meer...

Handelsgesprekken VS-EU 'zo snel mogelijk’

BRUSSEL (AFN) - De onderhandelingen tussen de VS en de EU over een beperkt handelsakkoord gaan zo snel mogelijk van start. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zei dat maandag nadat de 28 lidsta...

15 apr | meer...

Duitse aanklacht oud-topman Volkswagen

BRAUNSCHWEIG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse justitie heeft voormalig topman Martin Winterkorn van autoconcern Volkswagen aangeklaagd vanwege ernstige fraude en schending van mededingingsregels. Wi...

15 apr | meer...

'Omzet TomTom krijgt tik na Telematics-deal'

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van navigatiedienstverlener TomTom zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar fors lager uitvallen. Nu de verkoop van de Telematics-divisie is afgerond, ver...

15 apr | meer...

Staat haalt 2,5 miljard euro op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het minist...

15 apr | meer...

Beperkte winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en...

15 apr | meer...

Studie Nouryon, BP en haven Rotterdam

ROTTERDAM (AFN) - BP, Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor de productie van 'groene' waterstof door middel van...

15 apr | meer...

'Minder omzet voor ASML'

AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft het afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg reken...

15 apr | meer...

BAM benoemt kwaliteitsdirecteur

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM benoemt Simon Finnie tot Chief Business Excellence Officer. Met deze benoeming is het eerder door BAM bekendgemaakte Executive Committee compleet.Als kwaliteitsdirect...

15 apr | meer...

'Belangstelling Stern op interessant moment'

AMSTERDAM (AFN) - De belangstelling in Stern komt op een interessant moment. De dealergroep zit in de afrondende fase voor verkoop van de leasetak aan ALD Automotive. Dat betekent dat er een serieu...

15 apr | meer...

'Fagron stelt realistische doelen'

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron stelt realistische doch ambitieuze doelen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming, die vrijdag met een han...

15 apr | meer...

Kleine winst voor AEX

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht omhoog. De meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van voora...

15 apr | meer...

Musk: Panasonic beperkt capaciteit Tesla

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd....

15 apr | meer...

Trafigura krijgt Nyrstar in handen

BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financië...

15 apr | meer...

Financieel directeur de Volksbank vertrekt

AMSTERDAM (AFN) - De Volksbank moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Annemiek van Melick zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en verlaat het bedrijf achter onder meer SNS Bank en ...

15 apr | meer...

'AEX begint hoger aan verkorte handelsweek'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook elders in Europa lijken de graadmeters met kleine winsten te beginnen aan de verkorte handelsweek. ...

15 apr | meer...

Nikkei op hoogste niveau sinds december

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door optimisme over het naderende handelsakkoord tussen de Vere...

15 apr | meer...

'VS minder streng voor industrie China'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben hun eis dat China stopt met het subsidiëren van de eigen industrie, stevig afgezwakt. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond ...

15 apr | meer...

Probiodrug rondt plaatsing aandelen af

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug heeft de private plaatsing van aandelen, waarmee 8,2 miljoen euro werd opgehaald, afgerond. De effecten werden onder meer geplaatst bij een consortium...

15 apr | meer...

Conjunctuurbeeld fractie minder positief

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in april opnieuw wat minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).Het vertrouwen van producenten ligt boven ...

15 apr | meer...

Omzet detailhandel omhoog

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de...

15 apr | meer...