Kooplijst 2023: Jaap Steur

Door Belegger.nl op 23 december 2022 08:35 | Views: 36.546

Kooplijst 2023: Jaap Steur

We zijn in volle gang met de Belegger.nl en Beursduivel.be-Kooplijsten. Welke aandelen zullen het goed gaan doen in 2023? Experts wijzen drie kansrijke fondsen aan en leggen uit waarom. Vandaag de eer aan onze columnist Jaap Steur van Axento Vermogensbeheer.

"Axento is van origine geen stockpicker", begint Steur. "Wij beleggen breed gespreid in ETF’s en beleggingsfondsen. Wel wijken we af van traditionele marktindices door onder andere ons accent op stijlfactoren en ESG-kenmerken. Vanuit die context kies ik voor Ahold Delhaize, United Rentals en Merck."

Ahold Delhaize

"Ahold Delhaize is een internationale retailer die voedsel en niet-voedselartikelen verkoopt via supermarkten, drogisterijen en e-commercekanalen. Het bedrijf is actief in verschillende landen over de hele wereld, met merken zoals Albert Heijn, Delhaize, Food Lion en Hannaford.

Omdat boodschappen nu eenmaal noodzakelijk zijn voor de meeste mensen, kon Ahold Delhaize in 2022 relatief eenvoudig de hogere kosten doorberekenen aan de consument. Het is waarschijnlijk dat de inflatie langere tijd verhoogd zal blijven.

Ik verwacht dat Ahold Delhaize in 2023 eventuele hoge inflatie goed het hoofd weet te bieden. Ahold Delhaize scoort ook goed op duurzaamheid. Het bedrijf wil niet alleen haar eigen ecologische voetafdruk verlagen, ook streeft ze naar een 0% CO2-uitstoot van haar totale waardeketen (leveranciers, boeren etc.) in 2050."

United Rentals

"United Rentals is een verhuurbedrijf voor onder andere machines. United Rentals levert aan bouw- en industriële bedrijven, fabrikanten, nutsbedrijven, gemeenten en huiseigenaren.

In een wereld van hoge inflatie, beleidsrenteverhogingen en geopolitieke spanningen is het doen van grote investeringen de komende periode niet voor iedereen vanzelfsprekend. Helemaal nu de laatste maanden de vraag naar goederen steeds meer verschuift naar de afname van diensten.

Machines huren kan daarom een aantrekkelijk alternatief zijn. Daarom heeft United Rentals volgens mij een interessante positionering met het oog op de komende periode. United Rentals heeft een relatief hoge winstmarge, een aantrekkelijke waardering en een hoge score op duurzaamheid. Dit totaalplaatje maakt United Rentals voor mij interessant genoeg om het bedrijf toe te voegen aan de kooplijst."

Merck

"Merck biedt vanuit verschillende divisies een breed scala aan geneesmiddelen, vaccins en gezondheidsproducten aan. De Healthcare-divisie richt zich op het behandelen van aandoeningen zoals MS, kanker en onvruchtbaarheid. De Life Science-divisie ondersteunt wetenschappers in de gezondheidssector om research te bevorderen. Ook heeft het bedrijf een Electronics-divisie die speciale chemicaliën ontwikkelt voor onder andere beeldschermen en verlichting.

Merck kan met haar veelzijdigheid terugvallen op diverse aspecten binnen de gezondheidszorg. Dit snijvlak van gezondheidszorg, wetenschap en technologie maakt Merck een interessante toevoeging voor mijn kooplijst. Merck scoort overigens ook goed op het gebied van duurzaamheid. Merck wil in 2040 klimaatneutraal opereren. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om met duurzame innovaties en technologieën het leven van meer dan 1 miljard mensen verbeteren."


Meer Kooplijsten 2023

Lees ook: Kooplijst 2023: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2023: Niels Koerts

Lees ook: Kooplijst 2023: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2023: Janneke Willemse

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront