3 dividendaandelen voor de lange termijn

Door Redactie op 31 augustus 2023 11:30 | Views: 23.278

3 dividendaandelen voor de lange termijn

Het valt niet mee om aandelen te vinden om te kopen en tientallen jaren te houden. De wereld en de economie veranderen voortdurend, wat risico's met zich meebrengt voor langetermijnbeleggers.

Een dividenduitkering van een groot, winstgevend bedrijf met een flink marktaandeel in een stabiele of groeiende sector is het zekerste dat een langetermijnbelegger kan vinden op de aandelenmarkt, vindt USNews.

Sterker nog, volgens Fidelity waren dividenden alleen al goed voor ongeveer 40% van het totale beursrendement van 1930 tot medio 2022.

Dit zijn drie aantrekkelijk gewaardeerde dividendaandelen waarop beleggers volgens analisten van Morningstar kunnen inzetten voor de lange termijn.

Verizon Communications

Verizon  is de grootste Amerikaanse draadloze provider en het bedrijf biedt ook vaste en breedbanddiensten aan. Verizons dividend van 7,9% is het hoogste op deze lijst en ook het hoogste van de Dow Jones. Analist Michael Hodel zegt dat de berichten in de media over lood in de kabelmantels van Verizon de solide financiële resultaten van het bedrijf hebben overschaduwd. Hodel zegt dat hij geen significante aansprakelijkheid verwacht inzake de met lood beklede kabels en wijst er bovendien op dat het bedrijf steeds meer inkomsten heeft per klant. Morningstar heeft een "buy"-aanbeveling en een koersdoel van 54 dollar voor het aandeel, dat nu rond de 35 dollar noteert.

Dividend: 7,5%

3M Co.

3M is een wereldwijd gediversifieerd productiebedrijf dat een breed scala aan productie-, industriële, gezondheids-, veiligheids- en consumentenproducten levert. Aguilar zegt dat de winst van 3M over het tweede kwartaal beter was dan hij had verwacht en dat de verbeterde liquiditeit van het bedrijf hem meer vertrouwen geeft in het vermogen van 3M om het dividend te handhaven.

3M heeft nog steeds te maken met onzekerheid over aansprakelijkheid in verband met een groep chemische stoffen die bekend staat als PFAS en het merk Combat Arms oordopjes, maar zolang de schikkingsbetalingen over verscheidene jaren kunnen worden verspreid, kan het concern die makkelijk betalen. Aguilar voorspelt een duurzame samengestelde jaarlijkse omzetgroei op lange termijn van 2,5%. Morningstar geeft een koopadvies en een koersdoel van 131 dollar voor het aandeel 3M, dat momenteel rond 106 dollar kost.

Dividend: 5,7%

Walgreens Boots Alliance

Walgreens Boots Alliance is een detailhandelaar in drogisterijen die ook diensten levert op het gebied van apotheken en gezondheidszorg. De koers  is sinds begin dit jaar met 30% gedaald. Volgens analist Keonhee Kim is de zwakte echter een koopkans voor langetermijnbeleggers.

Kim zegt dat Walgreens te maken heeft met tijdelijke tegenwind: dalende aan Covid-19 gerelateerde verkopen, bezuinigende klanten en een seizoen met weinig virussen dat resulteerde in minder verkoop van hoestproducten met hoge marges. Morningstar hanteert een "buy"-rating en een koersdoel van 40 dollar. De koers staat nu rond de 26 dollar.

Dividend: 7,5%

Lees ook: 5 afgestrafte farma-aandelen met gezond opwaarts potentieel

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront