2 goedkope AI-aandelen met veel groeipotentie

Door Redactie op 8 september 2023 08:30 | Views: 16.853

2 goedkope AI-aandelen met veel groeipotentie
Beeld: © iStock

Analist Scott Buck van H.C. Wainwright heeft een paar AI-aandelen geselecteerd die volgens hem met meer dan 100% kunnen stijgen in de komende twaalf maanden. U kunt erin stappen voor minder dan 5 dollar. 

BigBear.ai Holdings  (+133%)

BigBear.ai is gespecialiseerd in AI en machine learning en het toepassen daarvan om besluitvormingsprocessen te automatiseren. Het bedrijf biedt datagestuurde AI-oplossingen voor zakelijke klanten op verschillende gebieden, waaronder overheid en defensie, productie en magazijnbeheer, gezondheidszorg en biowetenschappen. De oplossingen van BigBear.ai kunnen worden toegepast op allerhande autonome systemen.

Het bedrijf is opgericht in 2008 en noteert sinds eind 2021 aan de beurs. De beursgang verliep via een SPAC. Maar sinds die tijd is de aandelenkoers gedaald van meer dan 9 dollar naar minder dan 2 dollar. De laatste kwartaalresultaten kwamen qua omzet en winst per aandeel onder de verwachtingen uit, maar waren wel een aanzienlijke verbetering ten opzichte van een jaar eerder.

De analist is vooral te spreken over het solide klantenbestand en de aanzienlijke orderportefeuille. Met een orderportefeuille van meer dan 206 miljoen dollar en een klantenbestand dat bestaat uit erkende commerciële en overheidsinstellingen, kan BigBear.ai een leider worden op het gebied van AI-gestuurde data-analyse.

Buck geeft het aandeel een koersdoel van 4 dollar, dat zou 133% winst betekenen in twaalf maanden tijd. Van de vier recente analistenbeoordelingen adviseerden er twee om te kopen en twee om te houden. Het gemiddelde koersdoel van 4,50 dollar impliceert een robuust opwaarts potentieel van 162% over de komende twaalf maanden. 

AudioEye (+115%)

De andere keuze van Buck betreft AudioEye, een softwarebedrijf dat websites toegankelijk maakt conform de ADA (Americans with Disabilities Act) en de WCAG-normen. Het platform van AudioEye bevat een reeks toegankelijkheidstools en kan ook wettelijke bescherming bieden, zoals ADA-certificering.

De producten van AudioEye zijn gebruiksvriendelijk en kunnen dit allemaal doen zonder fundamentele wijzigingen aan te brengen in de architectuur of de broncode van de site. Het platform van AudioEye draait op gepatenteerde AI en is ontworpen om onafhankelijk te werken. Het eindresultaat biedt juridische bescherming. Uit een recent onderzoek bleek dat klanten die AudioEye gebruikten 67% minder kans hadden op een rechtszaak.

De laatste kwartaalcijfers waren in lijn met de verwachtingen. De omzet lag 3,5% boven de toplijn van vorig jaar en de winst per aandeel kwam zoals verwacht uit op een verlies van 2 cent per aandeel. Buck voorspelt groei in de toekomst. AudioEye is perfect gepositioneerd om te profiteren van de nieuwe toegankelijkheidsregels van het Ministerie van Justitie. Samen met een goedgevulde pijplijn van nieuwe producten verwacht hij een significante versnelling van de omzet eind dit jaar en volgend jaar.

Hij geeft een koopadvies voor het aandeel met een koersdoel van 10 dollar. Dat zou wijzen op een potentiële stijging van 115% in het komende jaar. Het bedrijf opereert wat onder de radar en heeft slechts twee recente analistenbeoordelingen. Beide analisten zien het aandeel als koopwaardig. Het gemiddelde koersdoel van 10 dollar ziet dus een groeipotentie van 115% in de komende 12 maanden. 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront