5 CEO's en meer dan 10 masterclasses: dit is de IEX Beleggersdag

Door Redactie op 17 juni 2024 15:50 | Views: 859

5 CEO's en meer dan 10 masterclasses: dit is de IEX Beleggersdag

5 CEO's, meer dan 10 masterclasses, een meet & greet met IEX-analisten en een live podcastopname... Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van de Beleggersdag van onze zusterwebsite IEX op 28 juni.

Het aftellen kan beginnen. Op vrijdag 28 juni maken in theater Spant! in Bussum vijf CEO's van Nederlandse beursfondsen maken hun opwachting. Daarnaast staan de beste economen, beleggingsstrategen en beursexperts klaar om u te voorzien van waardevolle informatie en tips die van u een betere belegger maken.

Heeft u nog geen tickets? Bestel ze dan snel: onze ervaring is dat de kaartverkoop vooral in de laatste weken hard gaat. Klik hier en bestel uw kaartjes vandaag nog.

We hebben een zeer gevarieerd programma voor u in de aanbieding. Het complete overzicht vindt u hier. Dit zijn de highlights:

1. Luister naar interessante sprekers

We hebben een line-up van sprekers die klinkt als een klok. Of zij het makkelijk zullen krijgen, is de vraag. Dagvoorzitter Jort Kelder deinst nooit terug voor een prikkelende vraag.

 • Peter Paul de Vries, CEO Value8

Peter Paul de Vries, grootaandeelhouder en CEO van Value8 en voorzitter van de Raad van Commissarissen van IEX, opent de dag met een inspirerend verhaal.

 • Hein Schumacher, CEO Unilever

De eerste topspreker die het podium betreedt is niemand minder dan Hein Schumacher, die elf maanden geleden aan het roer kwam bij Unilever.

Hij heeft bepaald niet stilgezeten. Zo kondigde Schumacher de afsplitsing van de ijsdivisie aan en voert hij een ambitieus kostenbesparingsprogramma door. Dit moet leiden tot meer focus én meer aandeelhouderswaarde. Maar het bedrijf ligt ook meer onder vuur bij klimaatactivisten. Hoe gaat Schumacher om met dit spanningsveld? En wat kunnen we nog meer van hem verwachten?

 • Alexander van der Lof, CEO TKH

De Nvidia's van deze wereld staan volop in the picture. Maar er zijn ook interessante kleinere techbedrijven die bij het grote publiek minder bekend zijn.

Neem TKH, fabrikant van zeer geavanceerde bandenbouwmachines, camerasystemen, glasvezelnetwerken en kabels voor het elektriciteitsnet en windparken op zee. TKH speelt in op drie megatrends: automatisering, digitalisering en de energietransitie. Maar de beurskoers blijft achter. Hoe kan dat?

CEO Alexander van der Lof geeft tekst en uitleg in deze sessie, onder leiding van Pieter Kort, hoofd content van IEX.

 • Mike Kuehnel, CEO Flow Traders

Beleggers hebben het liefst een gestaag oplopende markt, maar bij handelshuis Flow Traders gaat juist de vlag uit als de vlam in de pan slaat.

Het aandeel biedt daarmee bescherming tegen onzekere beurstijden: reden voor veel beleggers om wat stukjes Flow aan hun portefeuille toe te voegen.

CEO Mike Kuehnel zoekt de publiciteit niet vaak op, maar maakt voor de IEX Beleggersdag een uitzondering. Welke kansen ziet hij voor Flow Traders? Hoe wil hij meer diversificatie aanbrengen? En wat is zijn visie op de financiële markten?

 • Ester Barendregt, hoofdeconoom Rabobank

De verkiezingen voor het Europees Parlement hebben geleid tot een politieke aardverschuiving. Dat is ook aan de financiële markten niet voorbijgegaan. Zo vlogen in Frankrijk de obligatierentes omhoog - en de beurskoersen omlaag - vanwege toenemende zorgen over de staatsschuld en politieke onrust.

Ester Barendregt, hoofdeconoom bij Rabobank, legt het vergrootglas op ons continent. Hoe staat Europa er nu écht voor?

 • David Knibbe, CEO NN Group

NN Group viert binnenkort zijn tienjarig beursjubileum. In de achterliggende periode is de verzekeraar uitgegroeid tot een vaste waarde in de AEX.

Een dividendwaarde, kunnen we wel stellen, want met een royaal dividend- en aandeleninkoopprogramma legt NN Group de aandeelhouders flink in de watten. Dit geld moet natuurlijk nog wel worden verdiend.

Topman David Knibbe neemt u mee in de wereld van verzekeren. Hoe is de (financiële) positie van NN Group? Biedt de nieuwe pensioenwet kansen? En welke groeimogelijkheden zijn er, autonoom en via overnames?

2. Bezoek een van deze masterclasses

Eén ding is zeker: wie de IEX Beleggersdag bezoekt, komt niet met lege handen thuis. Wij hebben de beste beleggingsexperts weten te strikken om u, ieder vanuit zijn eigen expertise, te inspireren en te voorzien van handige concrete kooptips en nuttige informatie. Om er een paar te noemen:

 • Kansrijke aandelen en sectoren in de tweede helft van 2024

Beleggers hebben bepaald niet te klagen over het eerste halfjaar. Het ene beursrecord wordt aan het andere geregen. Maar wat brengt de tweede jaarhelft, die vanwege de Amerikaanse presidentsverkiezingen extra spannend wordt? Technisch analist Wouter Slot van Tostrams bespreekt aan de hand van koersgrafieken in welke aandelen en sectoren de beste kansen liggen.

 • Succesvol beleggen met opties

De wekelijkse IEX-optietips hebben een gemiddeld rendement behaald van bijna 100%. Zou u graag mee willen doen, maar mist u de expertise? Volg dan deze masterclass van Hildo Laman, hoofd van de IEX Beleggersdesk. Hij geeft praktische tips en vertelt u hoeveel geld u nodig heeft, waar u op moet letten bij het inleggen van orders en - minstens zo belangrijk - wanneer u moet uitstappen. Ook is er natuurlijk ruimte om zelf vragen te stellen.

 • Beleggen in AI en chiptechnologie

Artificial Intelligence (AI) ontwikkelt zich in een hoog tempo en zal de manier waarop we leven en werken drastisch veranderen. In het verlengde hiervan neemt de vraag naar chips exponentieel toe. Dit biedt volop beleggingskansen, maar zoals bij elke nieuwe technologie zijn er ook verliezers. Jos Versteeg, analist bij InsingerGilissen Bankiers, verkent de mogelijkheden, kansen en risico's van beleggen in AI en chiptechnologie.

 • Beleggen op Wall Street

Wie met succes wil beleggen kan eigenlijk niet om Wall Street heen. Dit is nog altijd de grootste aandelenmarkt ter wereld. In deze masterclass verkent beleggerstrainer Peter Siks van Saxo Bank de beleggingsmogelijkheden in de Verenigde Staten en staat hij ook stil bij de risico's. Siks zal twee USA-strategieën uit de doek doen, waarmee u direct aan de slag kunt.

 • It giet oan: het begin van een nieuwe bullmarkt

‘It giet oan’ klinkt een beetje raar, met de zomer in aantocht. Maar net als bij de Elfstedentocht is ook voor de komende bullmarkt vereist dat het ijs voldoende is uitgehard. U leest het goed, het woordje 'komende' suggereert dat we aan het begin staan van een nieuwe bullmarkt. Technisch analist Royce Tostrams loopt al sinds de jaren zeventig in het wereldje mee. Maar zelden in zijn carrière heeft hij zoveel positieve signalen tegelijkertijd gezien. Laat u meevoeren door zijn verhaal.

 • Leer beleggen als Warren Buffett

Waarom het wiel zelf uitvinden als er al een beproefde strategie bestaat? Hendrik Oude Nijhuis (medeoprichter van beleggingsfonds ValueMachines en Beterinbeleggen.nl) leert u de fijne kneepjes van value investing: de strategie die van Warren Buffett een van de meest succesvolle beleggers ter wereld maakte.

 • Beleggen in grondstoffen

De prijzen van veel grondstoffen zijn de afgelopen vijftien maanden fors omhoog geschoten. Er wordt zelfs hardop gespeculeerd dat we aan de vooravond staan van een Commodities Super Cycle. Martijn Rozemuller, CEO van VanEck Europa, legt uit hoe u met behulp van ETF's blootstelling kunt krijgen aan deze interessante beleggingscategorie, en hij belicht de kansen én de risico’s.

 • Hoe wordt uw effectenelftal kampioen?

Niet alleen op het EK Voetbal, maar ook in uw beleggingsportefeuille is een goede balans tussen aanvallers, verdedigers en een evenwichtige spreiding cruciaal. Hans Oudshoorn (beleggerstrainer bij SaxoAcademy) leert u beleggen als een voetbalcoach.

 • Turbo’s: een succesformule om versneld kapitaal op te bouwen

Bent u als ervaren belegger op zoek naar een beleggingsstrategie waarmee u versneld kapitaal kunt opbouwen? Dan mag de Turbo niet ontbreken in uw portefeuille. Turbo- en beleggingsexpert Jean-Paul van Oudheusden (Markets are Everywhere) en technisch analist Nico Bakker (van BTAC, gelieerd aan BNP Paribas) leggen uit hoe u dit instrument optimaal kunt inzetten. Uiteraard krijgt u allerlei tips & tricks.

3. Ontmoet de analisten van de IEX Beleggersdesk

Wat zou een IEX Beleggersdag zijn zonder de analisten van de IEX Beleggersdesk? Wilt u sparren over de beurs of over bepaalde aandelen in uw portefeuille? Breng dan een bezoekje aan de stand van IEX. Wie kunt u wanneer verwachten?

 • 10:00-11:00 uur: Wouter Slot en Tom Nederhoff - technisch analisten van Tostrams Groep
 • 11:00-12:30 uur: Hildo Laman, hoofd IEX Beleggersdesk - opties en optietips
 • 12:30-13:30 uur: Ivo Breukink - techaandelen
 • 13:30-15:00 uur: Teun Verhagen - cyclische aandelen
 • 15:00-16:00 uur: Martin Crum - Nederlandse aandelen

Foto: Alva Bedrijfsfotografie


4. Spannend slotdebat vol kooptips

We sluiten de beleggersdag af met een knaller: een slotdebat onder leiding van talkshowhost Jort Kelder, met goedgebekte gasten, duidelijke meningen en, uiteraard, véél beleggingstips waar u direct mee aan de slag kunt op de beurs. Dit wilt u niet missen!

Als amuse hebben we een expertdebat in de aanbieding met deze vier beleggingstoppers: Peter Siks (Saxobank), Hendrik Oude Nijhuis (ValueMachines en Beterinbeleggen.nl), Justin Blekemolen (LYNX Beleggen) en Richard de Jong (Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer). Ook zeer de moeite waard!

5. Woon de IEX BeleggersPodcast bij

De IEX Beleggersdag is op een vrijdag en dat betekent dat er gewóón een aflevering van de IEX BeleggersPodcast wordt opgenomen. Hoewel, gewoon... Ditmaal doen we dat met live publiek en ontvangt IEX-er Pieter Kort enkele speciale gasten. Wie dat zijn, verklappen we nog niet. Maar u wilt hier zeker bij zijn.Heeft u al kaarten? Mooi, dan zien we u graag op vrijdag de 28e! U heeft ze nog niet? Bestel dan snel, want er is nog maar een beperkt aantal beschikbaar en vol is in Bussum écht vol!

Voor alle sessies hierboven geldt dezelfde strenge, maar noodzakelijke regel: de capaciteit is zo groot als er mensen in de zaal kunnen, dus reserveer uw plek snel!

Meer weten over de IEX Beleggersdag? Bekijk nu de website. Het complete programma vindt u hier.

 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Koersen meer

AEX 947,98 +3,07 +0,32% 10:22
AMX 894,85 -0,44 -0,05% 10:23
ASCX 1.269,32 -8,09 -0,63% 10:08
BEL 20 4.043,72 +3,66 +0,09% 10:23
Germany40^ 18.715,20 -32,98 -0,18% 10:23
US30^ 40.158,90 +116,70 +0,29% 10:22
US500^ 5.637,51 +19,64 +0,35% 10:23
Nasd100^ 20.424,20 +82,90 +0,41% 10:22
Japan225^ 41.305,10 +86,30 +0,21% 10:21
WTI 82,21 +0,02 +0,02% 10:22
Brent 84,96 0,00 0,00% 10:22
EUR/USD 1,0905 +0,0014 +0,12% 10:22
BTC/USD 62.967,90 +5.332,60 +9,25% 10:23
Gold spot 2.408,32 -2,89 -0,12% 10:22
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
NEEM NU EEN ABONNEMENT OP IEX PREMIUM > NU 3 MAANDEN VOOR SLECHTS €24,95!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Wolters Kluwer 155,500 +1,650 +1,07% 10:06
RELX 42,940 +0,320 +0,75% 10:05
ASML 1.009,600 +7,400 +0,74% 10:05
Dalers Laatst +/- % tijd
PROSUS 33,945 -0,420 -1,22% 10:05
EXOR NV 98,350 -0,400 -0,41% 10:02
Akzo Nobel 58,020 -0,220 -0,38% 10:05