Beter Bed « Terug naar discussie overzicht

Vooruitblik: 'Hogere omzet voor Beter Bed'

4 Posts
voda
0
Vooruitblik: 'Hogere omzet voor Beter Bed'

Gepubliceerd op 7 mei 2012 om 16:35 | Views: 8

AMSTERDAM (AFN) - Beter Bed heeft de omzet het afgelopen kwartaal waarschijnlijk zien groeien. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het beddenbedrijf donderdag publiceert.

De analisten voorzien gemiddeld een omzet van 107 miljoen euro, tegen 101 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst daalde naar verwachting met bijna 2 procent, tot 8,85 miljoen euro.

Beter Bed voert in Nederland een agressief prijsbeleid om de gevolgen van het lage consumentenvertrouwen te beperken. Topman Ton Anbeek gaf begin maart aan dat de negatieve effecten van het lage vertrouwen voor de Nederlandse omzet in het eerste kwartaal daardoor kleiner waren dan in de voorgaande maanden. De nettowinst kon volgens hem in het eerste kwartaal uitkomen op hetzelfde niveau als in de eerste 3 maanden van 2011.
voda
0
UPDATE: Beter Bed verwacht gelijk of lager EBIT H1 2012


(Update van bericht 'Beter Bed verwacht gelijk of lager EBIT H1 2012' om meer informatie, het commentaar van een analist en de actuele koers te verstrekken.)


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) verwacht donderdag voorbeurs over de eerste helft van 2012 een bedrijfsresultaat (EBIT) dat nagenoeg gelijk of lager uitkomt dan over de eerste zes maanden van 2011. Toen bedroeg de EBIT EUR14,3 miljoen.

Het bedrijf uit Uden, groot in Nederland en Duitsland in de winkelverkoop van alle kwaliteiten matrassen en slaapkamercomfort, maakte over het eerste kwartaal een nettowinst bekend van EUR8,9 miljoen als gevolg van een hogere belastingdruk die mede door de groei van het aandeel in de winst uit Duitsland in de totale winst, opliep naar 27,2% van 24,4% in het eerste kwartaal van 2011. De nettowinst over het eerste kwartaal van dit jaar is licht lager dan verwacht.

In Duitsland zet de positieve trend zich in het tweede kwartaal voort, terwijl het marktaandeel weer steeg, aldus Beter Bed. Wel is de orderportefeuille EUR2 miljoen lager dan een jaar eerder. In Nederland werkt Beter Bed met een ordersysteem.

Analisten gingen vooraf uit van een nettowinst van EUR9 miljoen. Vorig jaar kwam de nettowinst eveneens uit op EUR9 miljoen.

De omzet steeg naar EUR108,5 miljoen van EUR101,4 miljoen over de eerste drie maanden van 2011. Analisten rekenden hier op EUR106,8 miljoen. In Duitsland steeg de omzet met 12%, inclusief nieuwe winkels. In Nederland daalde de omzet met 2% inclusief nieuwe filialen. Per saldo kwamen er in het eerste kwartaal van 2012 23 winkels bij.

De omzet op basis van het vergelijkbaar aantal winkels steeg met 0,3%. In Duitsland was op deze basis sprake van een stijging met 8%, in Nederland van een daling met 7%.

Beter Bed meldt dat er dit jaar kon worden geprofiteerd van een vroeg vallend Pasen en relatief gunstige weersomstandigheden in maart.

Het bedrijfsresultaat steeg naar EUR12,3 miljoen van EUR11,9 miljoen, waarbij het bedrijf opmerkt dat de gemiddelde kosten per winkel stabiel bleven, terwijl de marketingkosten sterk stegen. De brutomarge daalde naar 55,8% van 56,0% als gevolg van sterkere promoties en een periode van winteruitverkoop.

Analist Fernand de Boer vindt de cijfers geen verrassing. Ook de outlook verrast hem niet, daar het macro-economisch klimaat waarin het bedrijf moet opereren verre van positief is, met name in Nederland.

Het aandeel Beter Bed noteert donderdag rond 9.25 uur 0,2% hoger op EUR14,83 bij een ASX die 0,4% hoger noteert.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
voda
0
Beter Bed cijfers KW1 2012 conform, outlook licht lager dan verwacht


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed maakt over het eerste kwartaal cijfers bekend die overeenkomen met de verwachting van analist Fernand de Boer van Petercam. De outlook van de onderneming komt wel iets lager uit dan verwacht, "maar dat is gezien de macro-economische omstandigheden waarin de onderneming opereert, geen verrassing. Tegen die achtergrond doet het bedrijf het erg goed, maar de markt zit gewoon niet mee", aldus De Boer. Beter Bed verwacht over de eerste zes maanden van 2012 een bedrijfsresultaat dat gelijk is of lager uit komt dan over de eerste helft van 2011. De Boer wijst op de sterke groei in Duitsland. Het advies van Petercam op het aandeel Beter Bed luidt neutral met een koersdoel van EUR16,50. Het aandeel Beter Bed sloot woensdag op EUR14,80. (ANS)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Beter Bed verwacht gelijk of lager EBIT H1 2012


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) maakt donderdag voorbeurs over het eerste kwartaal een nettowinst bekend van EUR8,9 miljoen. Dat is licht lager dan verwacht.

Het bedrijf uit Uden, groot in Nederland en Duitsland in de winkelverkoop van alle kwaliteiten matrassen en slaapkamercomfort, verwacht over de eerste helft van 2012 een bedrijfsresultaat (EBIT) dat nagenoeg gelijk of lager uitkomt dan over de eerste zes maanden van 2011. Toen bedroeg de EBIT EUR14,3 miljoen.

Analisten gingen vooraf uit van een nettowinst van EUR9 miljoen. Vorig jaar kwam de nettowinst eveneens uit op EUR9 miljoen.

De omzet steeg naar EUR van EUR101,4 miljoen over de eerste drie maanden van 2011. Analisten rekenden hier op EUR106,8 miljoen. In Duitsland steeg de omzet met 12%, inclusief nieuwe winkels. In Nederland daalde de omzet met 2% inclusief nieuwe filialen.

Per saldo kwamen er in het eerste kwartaal van 2012 23 winkels bij.

De omzet op basis van het vergelijkbaar aantal winkels steeg met 0,3%.

Het aandeel Beter Bed sloot woensdag op EUR14,80.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@dowjones.com; +31-20-571 5201
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront