OCI « Terug naar discussie overzicht

'OCI en CF Industries dichtbij overeenkomst'

148 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Diegy
0
'OCI en CF Industries dichtbij overeenkomst'

Gepubliceerd op 6 aug 2015 om 08:06 | Views: 78

OCI 05 aug
30,31 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Kunstmestproducent OCI en zijn Amerikaanse branchegenoot CF Industries staan op het punt om een fusieovereenkomst af te sluiten. Dat meldde persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.

Een deal wordt mogelijk deze week al bekendgemaakt, aldus de bronnen. Onlangs meldde OCI in een korte verklaring dat het ,,gesprekken voert over een mogelijke combinatie of transacties''.

Er werd toen geen naam genoemd met wie gesproken werd. De persverklaring volgde echter kort op een bericht in The Wall Street Journal, dat OCI en CF Industries met elkaar aan tafel zaten.

Het Egyptische OCI is beursgenoteerd in Amsterdam en is in beurswaarde flink kleiner dan CF. Volgens ingewijden is laatstgenoemde van plan zijn hoofdkantoor om fiscale redenen uit de VS te verhuizen en blijven de activiteiten van OCI in Egypte en Algerije buiten de deal.

CF Industries wilde geen commentaar geven, OCI was niet direct bereikbaar voor een reactie.
[verwijderd]
0
Ik denk dat de knoop vandaag wordt door gehakt en staan we eind van de dag op 34.50
Riddler1985
0
Goed nieuws, zakenbankier lekken altijd bewust info om de deal onderdruk te zetten. As maandag voor beurs denk ik nieuws!
Riddler1985
0
*AFM: reden voor stilleggen handel in OCI is afwachting van persbericht

Toch vandaag bericht
Riddler1985
0
Ach ben benieuwd. Hopelijk word het niet zo'n wazig aandelen bod constructie. Ooit met Ziggo & call opties ook goed mee de mist in gegaan..
[verwijderd]
0
trab33
0
ondertussen teruggezakt naar 23 euro
lijkt wel of iedere overnamekandidaat door het putje moet
trab33
0
OCI en CF Industries willen fusie doorzetten ondanks strengere belastingregels VS

23-11-2015 07:35:00

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI nv (OCI.AE) en CF Industries Holdings inc (CF) willen hun voorgenomen fusie doorzetten en bekijken alternatieven voor de structuur van de nieuwe onderneming, nadat de Amerikaanse autoriteiten vorige week nieuwe regels bekendmaakten betreffende zogenoemde 'inversions'. Dit melden beide partijen maandagochtend.

Bij inversions neemt een Amerikaans bedrijf een onderneming uit het buitenland over en verplaatst het vervolgens zijn fiscale verblijfplaats vanwege gunstige belastingregels. De Amerikaanse Treasury Department maakte vorige week nieuwe voorschriften bekend waarbij het moeilijker wordt voor een bedrijf uit de Verenigde Staten om een concurrent over te nemen in e e n land en de nieuwe onderneming vervolgens te verhuizen naar een ander land.

OCI en CF Industries geven maandag in een persbericht aan dat ze een fusie tussen het Amerikaanse kunstmestbedrijf en de Europese, Noord-Amerikaanse activiteiten plus de wereldwijde distributie-divisies van OCI blijven nastreven, maar dat men de opties evalueert vanwege de impact van de nieuwe regels op de fusie.

"Deze evaluatie is inclusief het bekijken van alternatieve structuren voor het gefuseerde bedrijf, bijvoorbeeld door het moederbedrijf in Nederland te vestigen, in plaats van in het Verenigd Koninkrijk", aldus de bedrijven.

Een aanpassing van de structuur moet worden goedgekeurd door de besturen en aandeelhouders van zowel OCI als CF Industries.

ajax1954
0
trab33
0
i.i.g. hier weet je zeker dat er een overname komt ook al is deze gedeeltelijk.
lijken gaan hier niet uit de kast vallen en ja op deze koers gaat er zeker een premie komen
aangezien 1+1= 3 is zullen de 25% van cf industries ons ook geen windeieren leggen
voda
0
OCI en CF dienen prospectus in

AMSTERDAM (Dow Jones)--OCI heeft een voorlopige prospectus ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission vanwege de voorgenomen fusie met CF Industries. Dit maakte het in Amsterdam genoteerde fonds donderdag bekend.

Recent maakten OCI en CF Industries bekend dat het fusiebedrijf niet in het Verenigd Koninkrijk, maar in Nederland zal worden gevestigd. Dit door de nieuwe maatregelen die de Verenigde Staten aankondigden om fiscale sluiproutes de pas af te snijden.

OCI zal de Europese en de Noord-Amerikaanse fabrieken en de mondiale distributieactiviteiten met CF Industries samenbrengen. Buiten schot blijven de fabrieken van OCI in Egypte en Algerije, het Nederlandse BioMCN, dat OCI in juni kocht voor €15 mln, en een belang van 55 procent in de in aanbouw zijnde methanolfabriek in het Amerikaanse Texas. Deze fabriek moet in de eerste helft van 2017 operationeel zijn en wordt de grootste methanolfabriek van in de VS.

Het samengaan van OCI en CF Industries wacht nog op goedkeuring door de aandeelhouders van de twee bedrijven, als ook door de betrokken toezichthouders.

Het aandeel OCI sloot woensdag op een groen Damrak 2,3% hoger op €22,60.


Door Dow Jones; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200;

amsterdam@dowjones.com

148 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 14:25
Koers 24,680
Verschil -0,240 (-0,96%)
Hoog 25,140
Laag 24,570
Volume 88.986
Volume gemiddeld 404.210
Volume gisteren 175.615

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront