PostNL « Terug naar discussie overzicht

Nieuws PostNL 2016

67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
JvH
0
Aangezien dit inmiddels een druk bezocht forum is, bij deze een nieuwsdraadje.

Twee van de drie rechtszaken die tegen PostNL waren aangespannen, zijn door de pakketbezorger verloren. De claim was dat de bezorgers die voor PostNL werkten praktisch in dienst waren en daarin hebben ze van de rechter gelijk gekregen. De opzeggingen van de contracten is daardoor vernietigd.

De rechtbank meldt op rechtspraak.nl dat het opzeggen van de contracten niet rechtvaardig was. “PostNL werkt voor de bezorging van pakketten enerzijds met werknemers die zij in dienst heeft, en anderzijds met zelfstandige pakketbezorgers, de zogeheten subcontractors. Met deze subcontractors heeft zij een vervoersovereenkomst gesloten.” Omdat PostNL niet altijd tevreden was over het werk, wilde zij de arbeidsovereenkomst stoppen. Hierover heeft de pakketbezorger moeten onderhandelen met de vakvonden. “Dit heeft ertoe geleid dat PostNL aan alle subcontractors die zonder eigen personeel werken, de ZZP-ers, een arbeidscontract heeft aangeboden, behalve aan een kleine groep met wie zij de contracten wilde beëindigen wegens klachten.” Door het aanbieden van het contract wilde PostNL onder meer kosten besparen. “Van de subcontractors die wel een arbeidsovereenkomst aangeboden hebben gekregen heeft maar een klein gedeelte dit geaccepteerd, omdat het loon dat zij zouden verdienen lager is dan wat zij als zelfstandige verdienen.”

Ontbinden contracten
De contracten werden door PostNL beëindigd na klachten over hun werk en vanwege stakingen. Volgens de subcontractors genoten zij ontslagbescherming omdat zij in praktijk een arbeidsovereenkomst hadden en zodoende mochten staken. “De kantonrechter heeft in twee zaken geoordeeld dat sprake is van een arbeidsovereenkomst. Doorslaggevend is de wijze waarop partijen feitelijk uitvoering hebben gegeven aan de overeenkomst.” Omdat PostNL gedetailleerd aangaf was zij verwachten van de medewerkers, vond de rechter dat dit alles weg had van een contract. “Deze subcontractors werken alleen voor PostNL en zijn daardoor, in een economisch afhankelijke positie komen te verkeren. Gelet op al deze omstandigheden ontbreekt het zelfstandig ondernemerschap en acht de kantonrechter alle essentialia van een arbeidsovereenkomst aanwezig.” PostNL overweegt in beroep te gaan.

Serie van rechtszaken
De uitspraken zijn de eerste in een serie van in totaal negentien procedures. De rechtszaken zijn al geweest, maar het wachten is nog op de uitspraken. Ook DHL wil PostNL voor de rechter slepen. DHL vindt de concurrentiepositie met PostNL niet rechtvaardig.

www.logistiekprofs.nl/nieuws/postnl-v...
JvH
0
FNE approves purchase of TNT Express by FedEx

The operation, which is awaiting approval in other countries, could materialize in the first half of this year.

N. Peña

0
0

After four months of investigation, on December 29, the National Economic Prosecutor (FNE) gave approval to the acquisition of TNT Express by FedEx. Thus, the merger of both multinational dedicated to sending parcels is ready to materialize in Chilean soil, without the authority to impose mitigation measures.

The US FedEx announced the purchase of its Dutch competitor in April last year, for an approximate amount of US $ $ 5,000 million. In Chile, the FNE investigation began in August after the parties voluntarily submit the operation to the approval of the authority, as they have in other countries where they are present.

In Europe, for example, Brussels opened an investigation in July citing concerns about a possible rise in prices that the operation could cause to consumers.

"FedEx and TNT continue to expect the transaction completed in the first half of calendar year 2016," the companies said in October through a statement. At that time, they also noted that preliminary data issued by the European Commission anticipated that no charges would be issued against.

The agreement was reached two years after a US offer of FedEx- -rival UPS is frustrated to buy TNT Express. After that, the Dutch company went through a major restructuring which led to a cut of 4,000 jobs. FedEx employs more than 320,000 people worldwide; in Chile, its representation before the FNE was led by partner of Baker & Mckenzie, José Joaquín Ugarte.
JvH
0
Norges Bank verkleint belang in PostNL
Redactie ABM Financial News - 5 januari 2016, 08:36
Zowel kapitaalbelang als stemrecht licht verlaagd.
Norges Bank heeft een iets kleiner belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 30 december 2015.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,88 procent met een dito stemrecht.

Op 24 december 2015 meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,02 procent met eenzelfde stemrecht.

Wet op het financieel toezicht
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78

www.deaandeelhouder.nl/news/2016/1/5/...
JvH
0
'Rek is uit koers PostNL'
AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel PostNL lijkt momenteel weinig kans te bieden op verdere koerswinst. Dat stelden analisten van Barclays woensdag.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over PostNL Koninklijke

De Britse bank verlaagde zijn advies voor het aandeel van equal- naar underweight. Daarbij werd gewezen op de aanhoudende zwakte in de logistieke markten, waar volgens de analisten dit jaar weinig verbetering valt te verwachten.
Ook het advies voor het aandeel TNT ging naar underweight. De koers van het expressbedrijf wordt momenteel echter vooral bepaald door het overnamebod van FedEx. Die transactie wordt naar verwachting in de komende maanden afgerond.
Het aandeel PostNL ging eind vorige maand sterk omhoog door geruchten dat Royal Mail interesse zou hebben in het Nederlandse postbedrijf. Woensdag rond 10.30 uur stond het aandeel 2 procent in de min op 3,41 euro.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/postnl...
JvH
0
Goldman Sachs meldt belang in TNT
Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 07:08 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Goldman Sachs
Goldman Sachs Group 07 jan
164,620 0,000 (-3,07%)

TNT Express 09:15
7,774 0,000 (+0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Goldman Sachs heeft een belang genomen in TNT. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Goldman Sachs heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,5 procent. Er zijn geen eerdere belangenmeldingen van Goldman Sachs in het Nederlandse koeriersbedrijf terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.

Vrijdag verloopt nabeurs de aanmeldingstermijn voor het overnamebod van het Amerikaanse FedEx op TNT.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-080116...

Wat raar, voor die 20 a 25 cent. Voorkennis goedkeuring Brazilie?
aad94
0
quote:

JvH schreef op 8 januari 2016 09:34:

Goldman Sachs meldt belang in TNT
Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 07:08 | Reacties: 1 | Onderwerpen: Goldman Sachs
Goldman Sachs Group 07 jan
164,620 0,000 (-3,07%)

TNT Express 09:15
7,774 0,000 (+0,31%)

AMSTERDAM (AFN) - Goldman Sachs heeft een belang genomen in TNT. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Goldman Sachs heeft een kapitaalbelang en stemrecht van 3,5 procent. Er zijn geen eerdere belangenmeldingen van Goldman Sachs in het Nederlandse koeriersbedrijf terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.

Vrijdag verloopt nabeurs de aanmeldingstermijn voor het overnamebod van het Amerikaanse FedEx op TNT.

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-080116...

Wat raar, voor die 20 a 25 cent. Voorkennis goedkeuring Brazilie?
Vreemd ja, denk inderdaad voor die 25 cent. Al is dat met 3,5% belang natuurlijk wel een behoorlijk bedrag en zeer gemakkelijk verdiend.
JvH
0
Aanmeldingstermijn bod TNT opnieuw verlengd
Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 19:22 |
TNT Express 08 jan
7,739 0,000 (-0,14%)

HOOFDDORP (AFN) - De aanmeldingsperiode voor het overnamebod van het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx op TNT wordt opnieuw verlengd, omdat nog niet alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen zijn. Dat maakten de twee bedrijven vrijdag gezamenlijk bekend.

Eigenlijk zou de aanmeldingsperiode deze vrijdag na het slot van de handel in Amsterdam aflopen. Nu wordt die periode verlengd met twee weken tot na het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen, met als uiterste datum 6 juni. In oktober werd de aanmeldingsperiode ook al verlengd.

Vrijdag werd nog bekend dat de Europese Commissie onvoorwaardelijk en definitief heeft ingestemd met de transactie. Ook in de Verenigde Staten is al goedkeuring verleend voor de deal.

FedEx

FedEx en TNT wachten nu nog op groen licht van toezichthouders in onder meer China en Brazilië. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De overname moet in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.

De partijen gaven verder aan dat constructief wordt samengewerkt met de resterende autoriteiten om goedkeuring te krijgen voor de acquisitie. FedEx zal het bod gestand doen bij aanmelding van minstens 80 procent van de aandelen TNT. In april vorig jaar werd bekend dat FedEx zijn Nederlandse rivaal wilde overnemen

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-080116...
[verwijderd]
0
quote:

JvH schreef op 9 januari 2016 09:08:

Aanmeldingstermijn bod TNT opnieuw verlengd
Gepubliceerd op 8 jan 2016 om 19:22 |
TNT Express 08 jan
7,739 0,000 (-0,14%)

HOOFDDORP (AFN) - De aanmeldingsperiode voor het overnamebod van het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx op TNT wordt opnieuw verlengd, omdat nog niet alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen zijn. Dat maakten de twee bedrijven vrijdag gezamenlijk bekend.

Eigenlijk zou de aanmeldingsperiode deze vrijdag na het slot van de handel in Amsterdam aflopen. Nu wordt die periode verlengd met twee weken tot na het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen, met als uiterste datum 6 juni. In oktober werd de aanmeldingsperiode ook al verlengd.

Vrijdag werd nog bekend dat de Europese Commissie onvoorwaardelijk en definitief heeft ingestemd met de transactie. Ook in de Verenigde Staten is al goedkeuring verleend voor de deal.

FedEx

FedEx en TNT wachten nu nog op groen licht van toezichthouders in onder meer China en Brazilië. FedEx biedt 8 euro per aandeel TNT. Daarmee wordt het bedrijf gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De overname moet in de eerste helft van dit jaar worden afgerond.

De partijen gaven verder aan dat constructief wordt samengewerkt met de resterende autoriteiten om goedkeuring te krijgen voor de acquisitie. FedEx zal het bod gestand doen bij aanmelding van minstens 80 procent van de aandelen TNT. In april vorig jaar werd bekend dat FedEx zijn Nederlandse rivaal wilde overnemen

- See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-080116...
gut ,
hebben die 80% nu nog niet binnen?
JvH
0
FedEx mag TNT Express overnemen
8 januari 2016 |504 keer bekeken
De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van TNT Express door FedEx Corporation goedgekeurd op grond van de EU-concentratieverordening. Beide ondernemingen zijn wereldwijd actief als leveranciers van kleine pakketten. Met de overname is een bedrag van 4,4 miljard euro gemoeid.

FedEx-ExpressNa in juli 2015 een diepgaand onderzoek te hebben ingesteld, is de Commissie tot de conclusie gekomen dat de overname geen aanleiding geeft tot mededingingsbezwaren omdat FedEx en TNT geen zeer naaste concurrenten zijn en omdat de fusieonderneming op alle betrokken markten voldoende concurrentie zal blijven ondervinden.

Commissaris Margrethe Vestager, belast met het mededingingsbeleid, heeft in dit verband het volgende verklaard: “Tal van bedrijven en consumenten zijn sterk afhankelijk van betaalbare en betrouwbare pakjesbezorgingsdiensten, met name door de groei van de e-commercesector. De Commissie heeft daarom de markten die door deze overname worden beïnvloed, diepgaand onderzocht. De conclusie luidt dat de Europese consumenten geen schade zullen ondervinden van de transactie. We hebben daarom de concentratie onvoorwaardelijk goedgekeurd.”

Bonden plaatsen vraagtekens bij extra bezuiniging TNT FedEx en TNT zijn twee van de vier zogeheten “integratoren” die momenteel in Europa actief zijn als leveranciers van kleine pakketten. “Integratoren” zijn ondernemingen die over een uitgebreid bezorgingsnetwerk beschikken (door de lucht en over de weg) en die een brede waaier aan betrouwbare bezorgingsdiensten kunnen aanbieden. De andere “integratoren” zijn het in Europa gevestigde DHL, eigendom van Deutsche Post, en UPS dat in de VS gevestigd is.

Het diepgaand onderzoek van de Commissie naar de overname van TNT Express door FedEx, was ingegeven door de vrees dat de voorgenomen overname de mededinging op bepaalde markten voor de internationale bezorging van kleine pakketten tot 31,5 kilo in de Europese Economische Ruimte (EER) aanzienlijk zou beperken, namelijk:

– de markten voor internationale spoedzendingen binnen de EER met inbegrip van kleine pakketten die in een EER-land worden opgehaald en in een ander EER-land worden bezorgd; en

– de markten voor pakjesbezorgingsdiensten buiten de EER met inbegrip van bepaalde markten voor kleine pakketten die in een EER-land worden opgehaald en op een bestemming buiten de EER worden bezorgd.

De Commissie vreesde dat de fusieonderneming onvoldoende concurrentiedruk zou ondervinden van de enige twee resterende “integratoren”, DHL en UPS. Onvoldoende concurrentiedruk zouhogere prijzen voor zakelijke klanten en consumenten tot gevolg kunnen hebben.

Uit het diepgaand onderzoek van de Commissie is gebleken dat deze vrees ongegrond is. De Commissie heeft vastgesteld dat de voorgenomen concentratie de daadwerkelijke mededinging in de EER of een wezenlijk deel daarvan niet op significante wijze zal belemmeren.

Wat internationale spoedzendingen binnen de EER betreft, is de Commissie met name van mening dat de marktpositie van de fusieonderneming bescheiden zal zijn en dat FedEx en TNT, hoewel zij tot de “integratoren” behoren, niet zeer naaste concurrenten zijn. Het onderzoek van de Commissie toonde aan dat de door FedEx uitgeoefende concurrentiedruk op de overige “integratoren” nog vrij zwak is doordat het bedrijf in Europa niet over fijnmazige en omvangrijke netwerken beschikt.

De Commissie verrichtte, net als in haar onderzoek in de zaak UPS/TNT, een analyse van de prijsconcentratie. Tevens stelde zij vast dat de transactie, dankzij besparingen op de netwerkkosten, tot verifieerbare, specifiek met de concentratie verbonden efficiëntieverbeteringen zal leiden ten gunste van de klanten.

Bezorgingsdiensten buiten de EER

Ook stelde de Commissie, wat de bezorgingsdiensten buiten de EER betreft, vast dat de positie van de fusieonderneming op de markten voor wereldwijde bezorgingsdiensten via de voornaamste internationale handelsroutes bescheiden zal zijn en dat FedEx en TNT, hoewel zij tot de “integratoren” behoren, niet zeer naaste concurrenten zijn. Dit komt doordat TNT zich voornamelijk richt op markten binnen Europa.

De Commissie stelde ook vast dat DHL en UPS na de transactie daadwerkelijk met de fusieonderneming zullen concurreren en dat het bedrijf na de overname efficiënter kan worden beheerd als gevolg van kostenbesparingen.

De Commissie heeft ook een diepgaand onderzoek ingesteld naar de bewering dat de transactie bijzonder schadelijk zal zijn voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s). Na een uitgebreid marktonderzoek is zij tot de conclusie gekomen dat kmo’s geen groter nadeel van de overname zullen ondervinden dan andere klanten.

In 2013 verbood de Commissie de geplande overname van TNT door UPS. Destijds stelde de Commissie vast dat de overname waarschijnlijk nadelig zou zijn voor klanten doordat zij tot hogere tarieven zou leiden. Deze conclusie was mede gebaseerd op het feit dat FedEx geen aanzienlijke concurrentiedruk uitoefende op een aantal nationale markten voor spoedzendingen binnen de EER. In haar onderzoek in deze zaak heeft de Commissie dezelfde toetsing verricht als in de zaak UPS/TNT, zowel wat spoedzendingen binnen de EER als wat markten buiten de EER betreft, zodat volledige samenhang met haar vroegere besluitvormingspraktijk gewaarborgd is.

FedEX is een in de Verenigde Staten gevestigde internationale aanbieder van pakjesbezorgingsdiensten, expediteursdiensten en vrachtvervoerdiensten via zijn geïntegreerde wereldwijde netwerk.

TNT Express is gevestigd in Nederland en is wereldwijd actief in de logistieke sector. De onderneming houdt zich bezig met de levering van kleine pakketten, vrachtvervoerdiensten door de lucht en over de weg, en expediteursdiensten.

www.ttm.nl/nieuws/fedex-mag-tnt-expre...
JvH
0
ma 11 jan 2016, 09:05
Dubbel gevoel om overname TNT Express
Yteke de Jong
De werknemers van TNT Express uit Hoofddorp hebben een dubbel gevoel bij de overname door de Amerikaanse branchegenoot FedEx. Vrijdag bepaalde de Europese Commissie dat er geen belemmeringen zijn voor de verkoop. Hiermee eindigt het zelfstandige bestaan van de pakketbezorger na 5 roerige jaren, waarin het bedrijf niet winstgevend werd.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over TNT Express

‘Het geeft een dubbel gevoel, maar het is ook de start van een nieuwe fase’, zo reageert vice-voorzitter Richard van de Sande van de ondernemingsraad van TNT Express richting De Telegraaf. Bij de pakketbezorger werken ongeveer 2000 man in Nederland. ‘Een overname doet altijd zeer, maar FedEx heeft gesteld dat men wil groeien. Dat is goed nieuws.’
Er is bij de aankondiging van overname gesteld dat er wel er een kleine overlap is wat banen betreft, waar vooral België wordt getroffen. De gevolgen voor de werkgelegenheid wordt volgens Van de Sande duidelijk als de overname definitief is.
Aandeelhouders kunnen hun stukken langer aanbieden, zo bleek vrijdagavond. De uiterste datum dat de verkoop van TNT rond moet zijn is 6 juni.
TNT werd in mei 2011 na druk van activitistische aandeelhouders afgesplitst van PostNL. Toen werd al rekening gehouden met een verkoop.
‘De overname van TNT is een zegen’, zo analyseert Jan Meurer, consultant in de luchtvracht, waarin FedEx een grote speler is. TNT is een zogeheten integrator, die zijn diensten over de hele wereld verleent. ‘Je moet mondiaal overal zitten om snel pakketjes te kunnen vervoeren en af te leveren, van Amerika tot China. TNT had die positie niet, maar kan nu met FedEx wel de wereld bestrijken.’

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/tntexp...
JvH
0
PostNL kan vertrouwen terugwinnen met KW4 resultaten - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een eerste stap in het terugwinnen van vertrouwen in PostNL (PNL.AE) is in de ogen van ING de publicatie van de vierdewartaalresultaten eind februari. ING voorziet sterke resultaten. PostNL verloor zo'n 21% na de strategie update in november vorig jaar. ING heeft een buy advies en koersdoel van EUR5,30 uitstaan. PostNL sloot woensdag op EUR3,37. (ellen.proper@wsj.com)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com - See more at: www.debeurs.nl/Forum/Topic/1331810/91...
JvH
0
Technische Analyse PostNL Koninklijke: Positief advies
Door QuoteWeb op 14 jan 2016 | Views: 127 | Categorie: Technische Analyse TC
ArtikelReacties (1)Gerelateerde instrumenten
Datum: 14 jan 2016
Advieswijziging: Omhoog
Advies: Positief
Koers op moment van advies: 3.386
Slotkoers: 3.367
Steun: 3.240
Weerstand: 3.919
PostNL Koninklijke heeft een gematigde opwaartse trend met het risico op een neerwaartse koersreactie. De indicatoren geven het volgende technische analyse beeld voor PostNL Koninklijke.
De koers noteert boven het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een indicatie van een opwaartse tendens voor de middellange termijn.
Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde is opwaarts gericht, dit geeft aan dat het korte termijn momentum positief is.
Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde stijgt, dit geeft aan dat het middellange termijn momentum positief is gericht.
De MACD staat onder de MACD trigger lijn. Het korte termijn momentum is dus zwak.
Bron: QuoteWeb.com

www.iex.nl/Column/170885/Technische-A...
s.lin
0
Reddende engel?
OpinieOp
Britse media melden dat Royal Mail een oogje heeft op PostNL. Dat valt zeker niet uit te sluiten.
15 januari 2016 om 15:54
Niet alleen Royal Mail is in de markt voor PostNL, maar ook Deutsche Post DHL. De overnamefantasieën alleen zijn niet voldoende om het Nederlandse postaandeel aantrekkelijk te maken; daarvoor zal het bedrijf ook beter moeten gaan draaien.

Lees het hele verhaal in het inkijkexemplaar van Beleggers Belangen nummer 2, van 15 januari 2016.

www.beleggersbelangen.nl/opinie/exper...
JvH
0
Norges Bank verkleint belang in PostNL
Redactie ABM Financial News - 16 januari 2016, 10:29
Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.
Norges Bank heeft een kleiner belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 13 januari 2016.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 2,88 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 11 januari dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 3,06 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht
De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-578 24 80

www.deaandeelhouder.nl/news/2016/1/16...
JvH
0
vr 22 jan 2016, 11:43
Pensioenfonds PostNL houdt reservetekort
AMSTERDAM (AFN) - Pensioenfonds PostNL heeft in het vierde kwartaal geprofiteerd van een licht gestegen rente en het oplopen van de beurskoersen. Het fonds zag zijn financiële positie evenwel verslechteren, omdat hiervoor tegenwoordig gekeken moet worden naar de situatie in de laatste twaalf maanden.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over PostNL Koninklijke

De zogeheten beleidsdekkingsgraad daalde van 107,7 procent per eind september naar 106,8 procent eind december. Deze graadmeter geeft aan in hoeverre een fonds aan zijn verplichtingen kan voldoen.
Het rendement op beleggingen bedroeg 1,6 procent. Mede hierdoor steeg de actuele dekkingsgraad in het vierde kwartaal van 104,2 naar 106 procent.
Herstelplan
Het fonds bevindt zich nog altijd in een situatie van een reservetekort, maakte het vrijdag bekend. De directie gaat er evenwel vanuit dat het mogelijk is om met het herstelplan dat eind juni is ingediend, tijdig weer op het vereiste eigen vermogen uit te komen.
Pensioenfonds PostNL is verantwoordelijk voor het pensioen van alle werknemers en oud-medewerkers van PostNL. Het fonds heeft ongeveer 96.300 deelnemers.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/postnl...
JvH
0
Norges Bank iets groter in PostNL
Gepubliceerd op 26 jan 2016 om 08:13 |
PostNL 25 jan
3,234 0,000 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Norges Bank heeft zijn belang in PostNL iets vergroot. Dat bleek dinsdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Norges Bank heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 3,02 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 2,88 procent, zo valt op te maken uit de archieven van de toezichthouder.

- See more at: www.belegger.nl/Beursnieuws/ANP-26011...
[verwijderd]
0
Op 17 januari gaat Norges Bank van 3.06% terug naar 2,88%.
Op 26 januari gaat Norges Bank van 2.88% terug naar 3.02%.
Wat is dit voor een instelling? Ook een beetje meehelpen om de particuliere (kleine) belegger gek te maken.
eduardo3105
0
quote:

peellander schreef op 26 januari 2016 09:36:

Op 17 januari gaat Norges Bank van 3.06% terug naar 2,88%.
Op 26 januari gaat Norges Bank van 2.88% terug naar 3.02%.
Wat is dit voor een instelling? Ook een beetje meehelpen om de particuliere (kleine) belegger gek te maken.
Norges Bank zit bijna in alle aex-fondsen. Zij schuiven regelmatig wat met hun belangen. Daarom heeft het totaal geen zin om te anticiperen op hun belang.
67 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:39
Koers 1,260
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,286
Laag 1,254
Volume 1.631.754
Volume gemiddeld 2.208.161
Volume gisteren 1.631.754

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront