KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN en telecom nieuws(feiten) - Februari 2016

146 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
[verwijderd]
0
BRUSSEL - Op 29 januari 2016 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van KBC Securities voor KPN Koninklijke blijft "kopen".
De analisten behouden hun koersdoel van 4,00 EUR.
[verwijderd]
0
De indicatoren geven het volgende technische analyse beeld voor KPN Koninklijke.
KPN Koninklijke heeft een gematigde opwaartse trend met het risico op een neerwaartse koersreactie.

De kenmerken voor dit beeld zijn:
De koers noteert boven het 50 daags voortschrijdend gemiddelde, dit is een indicatie van een opwaartse tendens voor de middellange termijn.
Het 20 daags voortschrijdend gemiddelde is opwaarts gericht, dit geeft aan dat het korte termijn momentum positief is.
Het 50 daags voortschrijdend gemiddelde stijgt, dit geeft aan dat het middellange termijn momentum positief is gericht.
De MACD staat boven de MACD trigger lijn. Het korte termijn momentum is dus sterk.
De Stochastics staat dermate hoog dat een korte neerwaartse koersreactie waarschijnlijk wordt.

KPN heeft op vrijdag 29 januari 2016 15:54 het 1e weerstandniveau met een koersstijging naar 3,54 opwaarts doorbroken. In het algemeen wordt dit opgevat als een positief signaal.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.532
Resistance: R1=3.587; R2=3.615
Support: S1=3.506; S2=3.451

The stock is in the st-uptrend since Jan 20 started by bullish reversal pattern - 'dragonfly doji' (see old posts). The lower uptrend-edge is around ~3.51.

The 'macd' is above the 'signal' since Jan 25 (5 sessions gap) and positive.

Once the critical level ~3.53 is definitely broken (on daily closings), the target is (strategic) r-zone ~3.65-3.67.
SpecKlaas
0
AMSTERDAM (AFN) - KPN heeft zowel de omzet als de brutowinst voor eenmalige posten afgelopen kwartaal op jaarbasis verder zien afnemen. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het telecombedrijf zelf gepolst heeft, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die woensdag gepubliceerd worden.

De omzet uit voortgezette activiteiten ramen de marktvorsers in doorsnee op 1,79 miljard euro, tegen 2,07 miljard euro een jaar eerder. Destijds werden de resultaten van de te verkopen Belgische dochter Base nog meegerekend. Dat onderdeel was in het vierde kwartaal naar schatting goed voor 173 miljoen euro aan opbrengsten.

De brutowinst (ebitda) exclusief eenmalige posten uit voortgezette activiteiten schatten de analisten gemiddeld op 590 miljoen euro. Een jaar eerder kwam dat resultaat nog uit op 669 miljoen euro. Onder de streep resteert naar verwachting wel een kleine winst, tegen een verlies van 37 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2014.

KPN kampt net als zijn concurrenten al geruime tijd met een afkalvende omzet. Dat komt deels doordat mensen minder bellen en sms'en en deels door felle concurrentie die de prijzen onder druk zet. Vooral in de zakelijke markt stonden de resultaten van KPN afgelopen jaar onder druk.
[verwijderd]
0
KPN heeft op maandag 1 februari 2016 09:27 het 1e steunniveau met een koersdaling naar 3,53 neerwaarts doorbroken. In het algemeen wordt dit opgevat als een negatief signaal.
SpecKlaas
0
Natuurlijk gaat KPN naar beneden. Het volgt de AEX. Maar het doet het wel steeds ruim een half procentje beter.
Het normale nerveuse gedrag een dag voor de kw-cijfers valt dus nog wel mee.
Even afwachten geblazen natuurlijk.
Met een omzet van 1,5m per uur geen opmerkelijke verschuivingen.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.527
Resistance: R1=3.571
Support: S1=3.468; S2=3.425

At overall negative sentiment, the stock is above S1 testing M-(3.50), while market is testing S2.
SpecKlaas
0
Al sinds 24 september geen wijzigingen meer in het bestand van substantiële aandeelhouders bij de AFM.
De grote partijen wachten LT hun succes af. Er zijn voldoende mogelijkheden geweest om hun aandeel te verkleinen.
SpecKlaas
0
hvasd2
0
quote:

SpecKlaas schreef op 2 februari 2016 14:26:

Even een vrije val naar 3,392. En weer terug naar 3,44. 3,42 en nu weer 3,44.
Komt door gesprekken tussen Vodafone en Ziggo..
torro
1
-Naar verwachting had KPN (KPN.AE) ook in het vierde kwartaal van 2015 weer last van de krimpende zakelijke markt, maar opnieuw zorgden de consumentenactiviteiten en kostenbesparingen vermoedelijk voor compensatie. Dit is althans de verwachting van analisten in aanloop naar de kwartaalupdate van het telecombedrijf.
Bij de zakelijke markt daalt de omzet naar verwachting naar EUR681 miljoen van EUR747 miljoen in de laatste maanden van 2014, doordat klanten op de kosten blijven letten. De geschoonde EBITDA bij Zakelijk neemt naar verwachting af tot EUR121 miljoen van EUR149 miljoen.
KPN probeert ook bij de zakelijke divisie het tij te keren door in de kosten te snijden, producten te vernieuwen en processen te vereenvoudigen, vergelijkbaar met de ingrepen op de consumentenmarkt, waar de resultaten al eerder aantrokken.
"We hebben er vertrouwen in dat het huidige programma kan zorgen voor een verbeterende trend op de zakelijke markt, zoals die de laatste anderhalf, twee jaar te zien is geweest op de consumentenmarkt", zei CEO Eelco Blok bij de derdekwartaalcijfers.
De consument biedt tegenwicht en wist de voorbije kwartalen al te compenseren voor de zuinige zakelijke klant. Bij Consumenten Thuis stijgt de omzet naar verwachting tot EUR489 miljoen van EUR480 miljoen en de EBITDA naar EUR101 miljoen van EUR97 miljoen. Bij Consumenten Mobiel zal de omzet toenemen naar EUR369 miljoen van EUR352 miljoen en het bedrijfsresultaat naar EUR62 miljoen van EUR39 miljoen.
Al met al komt de aangepaste omzet over het vierde kwartaal daarmee uit op EUR1,789 miljard en de geschoonde EBITDA op EUR590 miljoen.
KPN herhaalde bij de derdekwartaalcijfers de verwachting dat de geschoonde EBITDA over heel 2015 ongeveer gelijk zal zijn aan het resultaat in 2014 van EUR2,417 miljard. Analisten zitten gemiddeld op een geschoonde EBITDA van EUR2,426 miljard over 2015.
In de voorbije kwartalen wist KPN een flink aantal nieuwe abonnees binnen te halen en daarmee de aanhoudende druk op traditionele spraakdiensten en prijsdruk in de mobiele zakelijke markt te compenseren. De aanwas van nieuwe klanten is daarom ook nu weer een belangrijk aandachtspunt.
Van Tele2 heeft KPN vooralsnog weinig te vrezen, concludeerde KBC vorige week na publicatie van de cijfers van de nieuwkomer. In plaats van de verwachte 40.000 nieuwe klanten, kwam Tele2 in Nederland het afgelopen kwartaal niet verder dan 3.000 stuks, ondanks de lancering van 4G medio november, aldus KBC.
UBS is bij de cijferpublicatie verder benieuwd naar de gerealiseerde en geplande kostenbesparingen. De Zwitserse bank denkt dat KPN bij de jaarcijfers woensdag of bij zijn beleggersdag in maart nieuwe besparingsdoelen zal onthullen.
Deutsche Bank en Morgan Stanley kijken verder uit naar de outlook van KPN voor 2016. De Duitse marktvorser voorspelt voor dit jaar een stabiele EBITDA van ruim EUR2,4 miljard, in lijn met de rest van de markt. Daarnaast voorziet Deutsche Bank een vrije kasstroom van EUR712 miljoen (exclusief ontvangen dividend) in 2016, een flinke verbetering ten opzichte van de EUR525 miljoen die over 2015 wordt verwacht.
UBS vindt de marktconsensus van een stabiele EBITDA in 2016 echter voorzichtig gesteld, gezien onder meer de aanhoudende kostenbesparingen.
KPN publiceert de kwartaalcijfers woensdag om 7.30 uur. Om 9.00 uur volgt een persconferentie waarin CEO Blok en CFO Jan Kees de Jager een nadere toelichting op de cijfers zullen geven.
Dinsdag omstreeks 14.15 uur noteert het aandeel KPN 0,9% lager op EUR3,48, terwijl de AEX met 1,4% daalt.
[verwijderd]
0
Vodafone bevestigt gesprek met Liberty over NL-joint venture
dinsdag 2 februari 2016 | 14:35 CET |
Kabelconglomeraat Liberty Global en telecomoperator Vodafone Group voeren gesprekken over het oprichten van een joint venture, waarin de Nederlandse activiteiten ondergebracht in kunnen worden. Dat bevestigt Vodafone. Het zou bij de gesprekken gaan om het bundelen van fusiecombinatie Ziggo/UPC, dat sinds vorig jaar onder de naam Ziggo opereert, en Vodafone Nederland.

Vodafone bevestigt bij monde van woordvoerder Joost Galema dat er momenteel gesprekken plaatsvinden, die uitsluitend de activiteiten in Nederland betreffen. Het is niet zeker of en wanneer er een overeenkomst wordt bereikt, zo voegt Galema toe. Vodafone heeft het bericht naar buiten gebracht naar aanleiding van recente speculatie in de media. Het wordt niet duidelijk of de joint venture alleen bedoeld is om bepaalde synergievoordelen te bereiken of dat er sprake is van plannen voor een volledige fusie tussen Ziggo en Vodafone Nederland.

Het afgelopen jaar waren er toenemende geruchten over hetzij een fusie tussen Liberty Global en Vodafone Group, hetzij een zogeheten asset swap, het uitruilen van activiteiten. De case voor een fusie van Vodafone en Liberty Global wordt sterker, schreef Telecompaper recent in een commentaar. Een aantal zaken rond beide ondernemingen kan de weg effenen naar een bod - van de eerste op de tweede. Virgin Media gaat een ontslagronde in, Vodafone India gaat mogelijk naar de beurs en de koers van het aandeel Liberty Global is sinds mei bijna gehalveerd.
[verwijderd]
0
Redelijk volume vandaag, dus grote(re) partijen doen actief mee; outlook en dividend zal morgen de koers een flinke boost geven.
SpecKlaas
0
Verwacht ook goede vooruitzichten. Echter, vandaag werken de AEX en inderdaad ook de joint-venture gesprekken niet mee.
SpecKlaas
0
DEN HAAG (AFN) - KPN wil dit jaar meer kosten besparen. Het telecomconcern gaf woensdag een nieuwe doelstelling van circa 450 miljoen euro af bij de presentatie van de vierdekwartaal- en de jaarcijfers. Aanvankelijk was het streven zo'n 400 miljoen euro.

Het grootste deel van de besparingen moet behaald worden op de IT-activiteiten, aldus een woordvoerster. Ze kon niet aangeven of er daardoor extra banen worden geschrapt. Wel herhaalde ze de eerder door KPN afgegeven doelstelling om eind dit jaar tussen de 2000 en 2500 banen te hebben geschrapt ten opzichte van het niveau van eind 2013. ,,Daarvan is al meer dan de helft gerealiseerd.''

KPN wist zijn kosten vorig jaar met ongeveer 280 miljoen euro terug te dringen. Dat positieve effect werd echter tenietgedaan door een verder dalende omzet in de zakelijke markt en door hogere acquisitiekosten bij het onderdeel Consumenten Mobiel.

Omslag

In het vierde kwartaal boekte het bedrijf een nettowinst van 254 miljoen euro, terwijl een jaar eerder een nettoverlies van 16 miljoen euro resteerde. De omslag was onder meer te danken aan een boekwinst op de verkoop van aandelen in het branchegenoot Telefónica Deutschland van 184 miljoen euro en een lagere brutoschuld.

KPN stelt een dividend van 8 eurocent per aandeel voor. Daar komt nog eens 13 cent per aandeel bij uit de verkoop van de aandelen Telefónica Deutschland. KPN verkocht in november 150 miljoen aandelen in dat bedrijf voor in totaal 805 miljoen euro.

De omzet daalde met 9,7 procent tot ruim 1,7 miljard euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam met 12 procent af tot 578 miljoen euro, een niveau dat KPN ook dit jaar verwacht.
SpecKlaas
0
Redelijke cijfers. Had er iets meer van verwacht. Toch op alle fronten positief. Meer klanten en lagere kosten. Gaat zijn vruchten afwerpen.

En ach die fairvalue van 4+ euro die gaat er wel komen. Niet vandaag natuurlijk, maar we krijgen nog wel een herstel.
Agatan
0
ArtikelReacties Gerelateerde instrumenten

inShare
KPN 10:58
3,35 0,00 (-2,76%)

DEN HAAG (AFN) - KPN kampt nog steeds met dalende opbrengsten op de zakelijke markt. Maar het telecombedrijf vertrouwt erop dat het tij gaat keren. Sterk inzetten op nieuwe clouddiensten en het zogeheten 'internet of things' moeten ervoor zorgen dat KPN weer interessanter wordt voor bedrijven en instanties.
Het bedrijf heeft onder meer besloten de uitrol van zijn LoRa-netwerk te versnellen. Het netwerk is bedoeld om bijvoorbeeld sensoren op dijken en bruggen en alarmbandjes voor bejaarden met het internet te verbinden, moet in het tweede kwartaal al landelijk dekkend zijn in plaats van eind dit jaar. Speciaal aan deze technologie is dat de sensoren en bandjes heel lang mee kunnen, zonder dat ze moet worden opgeladen of aangesloten op het elektriciteitsnet.
Topman Eelco Blok schrikt er niet voor terug dat concurrenten Vodafone en Liberty Global, de moeder van kabelmaatschappij Ziggo, met elkaar praten over een mogelijke samenwerking. ,,Onze cijfers spreken voor zich’’, zei hij daarover bij de presentatie van de resultaten over 2015.
Mobiele abonnees
Op de consumentenmarkt gaat het goed met KPN. De onderneming wist afgelopen jaar onder meer bijna 300.000 nieuwe mobiele abonnees aan zich te binden. Dat was het hoogste aantal in tien jaar.
KPN zet de laatste tijd verder sterk in op het aanbieden van combi-pakketten met bijvoorbeeld gratis online bellen of een abonnement op muziekdienst Spotify. Onlangs heeft KPN daarbij apps als Youtube en Netflix aan zijn interactieve TV-aanbod toegevoegd. De strategie werkt, oordeelt de bestuursvoorzitter. ,,De klanttevredenheid van de consument was niet eerder zo hoog.’’
Besparingsdoelstelling
KPN wil dit jaar ook meer doen om de kosten terug te brengen. Het bedrijf heeft zijn besparingsdoelstelling voor eind dit jaar met 50 miljoen euro verhoogd tot 450 miljoen euro. KPN denkt dit te doen door zijn IT-systemen meer te versimpelen, er gaan geen extra banen verloren.
Blok kon woensdag niet aangeven wanneer hij denkt dat KPN op de zakelijke markt weer echte groei zal laten zien. De consumentenmarkt meegeteld rekent hij er in ieder geval op dat er dit jaar opnieuw veel klanten bij zullen komen.
146 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 3,436
Verschil +0,019 (+0,56%)
Hoog 3,451
Laag 3,400
Volume 12.819.911
Volume gemiddeld 13.836.390
Volume gisteren 19.686.422

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront