Europese beurzen openen in het rood

Door ABM Financial News op 28 juli 2021 06:57 | Views: 7.970

Europese beurzen openen in het rood
Beeld: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen gaan woensdag een lagere opening tegemoet, waarbij beleggers vermoedelijk een afwachtende houding aan zullen nemen voorafgaand aan het rentebesluit van de Federal Reserve 's avonds.

IG voorziet een openingsverlies van 26 punten voor de Duitse DAX, een min van 1 punt voor de Franse CAC 40 en een daling van 14 punten voor de Britse FTSE 100.

De aandelenmarkten in Europa zijn dinsdag lager geëindigd.

"Zorgen over het harde ingrijpen door Chinese toezichthouders leiden tot terughoudendheid onder beleggers", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "De inmenging in diverse sectoren binnen de Chinese economie die afhankelijk zijn van buitenlands kapitaal, zorgde ervoor dat beleggers massaal uit Chinese aandelen stappen, vooral degene met een notering buiten China." Volgens Hewson is de vraag of China van plan is om in meer sectoren in te grijpen.

Bedrijfsnieuws

Reckitt Benckiser is in de eerste helft van dit jaar in de rode cijfers gedoken, nadat de omzet lager uitviel en de kosten stegen. Het aandeel daalde in Londen meer dan 8 procent.

In Frankfurt ging Bayer bijna 2 procent lager. In Leverkusen was een grote explosie vlakbij een fabriek van de chemiereus.

Randstad daalde 6 procent, na volgens Jefferies zwakke cijfers in de VS. Toch is de uitzender de coronacrisis alweer te boven.

KPN heeft in het tweede kwartaal van 2021 meer winst geboekt dan verwacht, terwijl de omzetontwikkeling conform verwachting was. Ook werd een inkoopprogramma van eigen aandelen gestart ter waarde van 200 miljoen euro. Het aandeel won in Amsterdam ruim 2 procent.

Prosus maakte opnieuw een koersval op het Damrak. Nadat maandag al zo'n 9 procent van de beurswaarde in rook opging, was het verlies dinsdag op het slot ruim 7 procent. Chinese toezichthouders zijn van plan om Chinese techbedrijven, waaronder Tencent, hard aan te pakken.

Worldline heeft in de eerste helft van 2021 een vlakke omzet geboekt, maar wist de vrije kasstroom wel te verdubbelen. Het aandeel daalde bijna 9 procent en was daarmee de grootste daler in Parijs.

In Parijs daalde LVMH licht na cijfers en sectorgenoot Hermes moest op het slot een procent laten gaan.

Just Eat Takeaway.com won ruim 4 procent. De maaltijdbezorger moet een combinatie met een andere wereldwijd actieve sectorgenoot onderzoeken en activiteiten die niet tot de kern worden gerekend verkopen. Dit vindt aandeelhouder Cat Rock Capital Management. In Duitsland daalde Delivery Hero 3,1 procent en in Londen ging Deliveroo fractioneel hoger.

Euro STOXX 50         4.067,67 (-0,9%)
STOXX Europe 600        458,65 (-0,5%)
DAX                  15.519,13 (-0,6%)
CAC 40                6.531,92 (-0,7%)
FTSE 100              6.996,08 (-0,4%)
SMI                  12.021,09 (-0,2%)
AEX                     737,24 (-1,1%)
BEL 20                4.210,56 (-0,6%)
FTSE MIB             25.086,55 (-0,8%)
IBEX 35               8.699,20 (-0,9%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent volgens de Amerikaanse futures woensdag in het rood. Beleggers kunnen aan de slag met de cijfers van techreuzen Microsoft, Apple en Alphabet, die dinsdag nabeurs verschenen en de verwachtingen overtroffen.

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag lager geëindigd, hoewel een deel van de verliezen richting het slot werd ingelopen.

Het sentiment wordt momenteel bepaald door de vrees voor nog meer bemoeienis van de Chinese overheid bij beursgenoteerde bedrijven, nadat afgelopen weekend bekend werd dat de Chinese bijlesbedrijven, die middelbare scholieren klaarstomen voor de toelatingsexamens van de Chinese universiteiten, geen winst meer mogen maken. Ook de grote internet- en technologiebedrijven worden verder beperkt in hun doen en laten.

Marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade wees verder op de onzekerheid door de toenemende gevallen van de deltavariant van het coronavirus en wat de impact zou kunnen zijn op het economisch herstel.

Op macro-economisch vlak werd dinsdag bekend dat de orders voor duurzame goederen in de VS in juni met 0,8 procent gestegen, waar op een plus van 2,0 procent was gerekend. Verder stegen de huizenprijzen in mei in de VS en verbeterde het consumentenvertrouwen zoals Conference Board dat meet, licht.

Vanavond volgt het rentebesluit van de Federal Reserve. Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht, maar marktkenners hopen wel op meer duidelijkheid over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de geldkraan begint dicht te draaien.

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank

De olieprijs daalde. Op een settlement van 71,65 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,4 procent goedkoper.

Nu OPEC+ de productie geleidelijk verder gaat verhogen, is de aandacht van de aanbodkant verschoven naar de vraagkant, volgens marktstrateeg Colin Cieszynski van SIA Wealth Management.

Hij denkt niet dat de wekelijkse olievoorradenrapporten WTI flink in beweging zullen zetten. Het rentebesluit van de Federal Reserve is mogelijk wel van enige invloed, aldus de marktkenner van SIA Wealth Management.

Bedrijfsnieuws

Het is een drukke dag met cijfers. Maandagavond nabeurs kwam Tesla al met cijfers. De fabrikant zag de omzet bijna verdubbelen en troefde daarmee de analistenverwachtingen af. Er werden 200.000 voertuigen afgeleverd. Tesla boekte een winst van ruim 1,1 miljard dollar. Het aandeel daalde toch 2 procent omdat de chiptekorten de productie van het bedrijf nog steeds parten spelen. Daarnaast stonden techaandelen dinsdag sowieso onder druk.

UPS heeft in het tweede kwartaal van 2021 zowel de omzet als de winst flink zien stijgen en presteerde beter dan verwacht. Het aandeel ging ruim 7 procent lager.

3M zag in het tweede kwartaal van 2021 de resultaten stijgen en verhoogde de outlook voor heel dit jaar. 3M rekent voor dit jaar zowel op meer omzet als winst dan het deed bij de rapportage van de resultaten over het eerste kwartaal. Het aandeel daalde een half procent.

General Electric heeft na het tweede kwartaal ook de outlook voor het hele boekjaar aangepast. De omzet steeg afgelopen kwartaal met 9 procent en op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. Het aandeel steeg 1,4 procent.

Dinsdag meldde HP Inc. de overname van Teradici, dat veilig remote werken op pc’s, chromebooks en tablets mogelijk maakt. HP meldde niet hoeveel er met de overname is gemoeid. Het aandeel sloot licht lager.

Aandelen van Nikola Corp stonden dinsdag onder druk nadat uit een registratie bij toezichthouder SEC bleek dat een aantal aandeelhouders zijn volledige belang in de maker van elektrische voertuigen verkoopt. Het aandeel Nikola verloor bijna 6 procent.

S&P 500 index               4.401,46 (-0,5%)
Dow Jones index            35.058,52 (-0,2%)
Nasdaq Composite            14.660,58(-1,2%)

AZIE

De Aziatische beurzen noteerden woensdag opnieuw in het rood.

Nikkei 225             27.545,88 (-1,5%)
Shanghai Composite      3.361,08 (-0,6%)
Hang Seng              25.027,16 (-0,2%)

VALUTA

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1819. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar ook op 1,1819.

USD/JPY Yen   109,75
EUR/USD Euro  1,1819
EUR/JPY Yen   129,73

MACRO-AGENDA:
08:00 Consumentenvertrouwen - Augustus (Dld)
08:45 Consumentenvertrouwen - Juli (Fra)
13:00 Hypotheekaanvragen - Wekelijks (VS)
16:30 Olievoorraden - Wekelijks (VS)
20:00 Federal Reserve - Rentebesluit (VS)
20:30 Federal Reserve - Toelichting rentebesluit (VS)

BEDRIJFSNIEUWS:
07:00 Aperam - Halfjaarcijfers
07:00 Banco Santander - Cijfers tweede kwartaal (Spa)
07:00 BASF - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
07:00 Deutsche Bank - Cijfers tweede kwartaal (Dld)
07:00 Vopak - Halfjaarcijfers
08:00 Barclays - Cijfers tweede kwartaal (VK)
12:00 GlaxoSmithKline - Cijfers tweede kwartaal (VK)
13:00 Boeing - Cijfers tweede kwartaal (VS)
13:00 Ford - Cijfers tweede kwartaal (VS)
13:00 McDonald's - Cijfers tweede kwartaal (VS)
13:00 Pfizer - Cijfers tweede kwartaal (VS)
18:00 Carrefour - Cijfers tweede kwartaal (Fra)
22:00 Core Laboratories - Cijfers tweede kwartaal
22:00 Facebook - Cijfers tweede kwartaal (VS)
22:00 PayPal - Cijfers tweede kwartaal (VS)
22:00 Qualcomm - Cijfers tweede kwartaal (VS)

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Lepre Chaun
0
waarom lager ?

Veranderingen in het monetaire beleid worden niet verwacht .

"We verwachten dat voorzitter Jerome Powell niet zover zal gaan dat hij aankondigt dat taperen eraan zit te komen", aldus econoom Matthew Luzzetti van Deutsche Bank .

En ook nog eens pracht cijfers van de Big3 .
suskewiet
0
Met alle Chinezen maar niet met de deze ,en toch hebben ze ons met ons pietje.
Vrees een stevige correctie
Lepre Chaun
0
Rood ????

Beleggers zagen zich donderdag gesteund door sterke bedrijfscijfers,
een aanhoudend economisch herstel
en een soepel monetair beleid van centrale banken.
Conform verwachting handhaafde de Federal Reserve woensdag het monetair beleid.
De Fed zei in een verklaring dat de economie vooruitgang heeft geboekt .

"Geruststellende berichten in Chinese staatskranten.

De Duitse werkloosheid liet een duidelijke daling zien in juli.

AB InBev wist in het tweede kwartaal stevig te groeien en overtrof de analistenverwachting op omzetvlak.

De Amerikaanse beurzen zijn donderdag licht hoger geëindigd.

En op al dit nieuws zouden wij vandaag Rood gaan .
sure Duh.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Gerelateerde Instrumenten

CAC 40 8.105,78 +65,42 +0,81% 18:05
DAX 17.860,80 +123,44 +0,70% 22 apr
PSI 6.592,89 +77,42 +1,19% 18:05

Koersen meer

AEX 874,79 +8,28 +0,96% 18:05
AMX 934,43 +5,75 +0,62% 18:05
ASCX 1.204,05 +15,50 +1,30% 18:05
BEL 20 3.890,71 +27,45 +0,71% 18:05
Germany40^ 18.161,70 +300,90 +1,68% 22:29
US30^ 38.504,96 +254,51 +0,67% 21:49
US500^ 5.069,70 +52,78 +1,05% 21:59
Nasd100^ 17.481,67 +271,75 +1,58% 21:49
Japan225^ 37.938,71 +214,88 +0,57% 21:50
WTI 83,30 +1,25 +1,52% 22:29
Brent 88,29 +1,21 +1,39% 22:29
EUR/USD 1,0703 +0,0051 +0,48% 23:10
BTC/USD 66.109,02 -456,50 -0,69% 22:19
Gold spot 2.322,02 -5,22 -0,22% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 30,890 +1,050 +3,52% 17:37
ASMI 531,600 +16,200 +3,14% 17:38
ASML 834,300 +21,100 +2,59% 17:39
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,000 -3,500 -7,22% 17:37
Akzo Nobel 62,280 -4,640 -6,93% 17:39
ArcelorMittal 23,470 -0,640 -2,65% 17:35