Coca-Cola, een echte Dividend Aristocrat

Door Redactie op 10 november 2021 08:30 | Views: 14.367

Coca-Cola, een echte Dividend Aristocrat

Volgens Investorplace is Coca-Cola een van de beste dividendaandelen om te hebben. Het dividendrendement van 3% is weliswaar niet het hoogste in de markt, maar wel een van de meest consistente: Coca-Cola is een echte dividendkoning.

Bij een goed dividendaandeel gaat het namelijk niet (alleen) om de hoogte van het dividend; het gaat om de vraag of het dividend houdbaar is en of er nog ruimte is voor groei.

Al 59 jaar op rij dividend verhoogd

Coca-Cola is een echte Dividend Aristocrat. Dat zijn bedrijven die voor tenminste 25 jaar achter elkaar hun dividend verhoogden. In het geval van Coca-Cola is dat zelfs 59 jaar op rij. Niet voor niets is meesterbelegger Warren Buffett al heel lang fan

De drankenreus is al 135 jaar oud en volgens Forbes het op vijf na sterkste merk ter wereld. Coca-Cola is in alle landen op aarde verkrijgbaar, op Noord-Korea en Cuba na. Maar het concern is meer dan alleen die ene kenmerkende frisdrank. 

Overnametocht

In de afgelopen jaren is het bedrijf onder leiding van CEO James Quincey op overnametocht geweest. Het heeft nu allerlei drankenfabrikanten onder zijn hoede, onder andere in koffie en thee, maar vooral ook sport- en energiedranken. Daar is meer omzet mee te maken dan met de frisdranken. De meest recente verovering is Bodyarmor, een maker van sportdranken, voor 5,6 miljard dollar. 

Dit soort overnames maken het verschil, schrijft Investorplace. Gatorade van PepsiCo is de absolute marktleider in de sportdrankwereld, met een aandeel van 70%. Coca-Cola’s Powerade was de nummer 2 in de markt. Totdat Bodyarmor om de hoek kwam kijken en zichzelf in de markt zette als een veel gezondere optie, daarmee Powerade voorbijstrevend.

Coca-Cola heeft nu dus de posities 2 en 3 in handen. Mede-oprichter van Bodyarmor Mike Repole blijft CEO. Hij was eerder al succesvol met het merk Vitaminwater, dat sinds 2007 ook van Coca-Cola is.

Op naar de toekomst

Coca-Cola wil zich op een duurzame toekomst richten, onder andere met behulp van flessen die gemaakt zijn van 100% plantaardig materiaal (bPET). Daarnaast wil het bedrijf wereldwijd drinkwater toegankelijker maken voor meer mensen, met een focus op vrouwen en meisjes. Ook moet de hoeveelheid water die  gebruikt wordt bij de productie teruggedrongen worden en vaker worden hergebruikt.

Bij TipRanks krijgt het aandeel een 'moderate buy'-rating. Van de 8 analistenadviezen die TipRanks heeft bekeken zijn er 5 buy, 3 hold en 0 sell.

Lees hierna: 3 topfavorieten van het Orakel van Omaha 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.