Dit aandeel heeft een groot potentieel op de lange termijn

Door Belegger.nl op 21 januari 2022 08:10 | Views: 22.303

Dit aandeel heeft een groot potentieel op de lange termijn

Niels Koerts, analist van de IEX Beleggersdesk, is optimistisch over Microsoft. Hij is te spreken over de overname die de techreus deze week bekend maakte, die van Activision Blizzard: de maker van bijzonder populaire games als Call of Duty en Warcraft. 

"Deze acquisitie komt een beetje uit de lucht vallen, maar is heel slim. Microsoft is eigenaar van de Xbox en daarvoor is het bezig een game pass uit te rollen. Dit is een abonnementsmodel waarbij abonnees maandelijks een bepaald bedrag betalen en zo volledig gebruik kunnen maken van alle games die onder deze pas vallen", schrijft hij in zijn IEX Premium-analyse.

'IJzersterke marktpositie'

"Door de overname van Actvision Blizzard maken ineens de bekendste spellen ter wereld onderdeel uit van dit abonnement. Het aantal abonnees zal naar verwachting flink gaan groeien."

De Beleggersdesk de laatste jaren te voorzichtig geweest over Microsoft, meent Koers. "De marktpositie van de onderneming is ijzersterk, en mag de balans er ook zijn. De waardering is weliswaar pittig, maar dat is meer dan terecht."

Bijzonder succesvol in cloud computing

Eerder deze week stipte technologie-analist Dan Ives van Wedbush Securities (nr. 81 van de 7000 professionals die TipRanks volgt) Microsoft al. Hij is behoorlijk bullish en stelt ook dat er te conservatief gedacht wordt over het potentieel van Microsoft.

Beleggers hebben volgens hem nog niet helemaal door hoe krachtig de trend van op afstand werken is. Hij heeft een koersdoel van 375 dollar voor het aandeel en hij gelooft dat het bedrijf hard op weg is om in de komende 12 maanden een totale beurswaarde van 3 biljoen te bereiken.

Lees meer: Deze 5 aandelen in de S&P 500 krijgen de meeste buy-ratings

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront