Crypto-portefeuille opbouwen? 7 tips om te spreiden

Door Redactie op 31 maart 2022 09:50 | Views: 7.738

Crypto-portefeuille opbouwen? 7 tips om te spreiden

Hoe innovatief en vernieuwend de cryptomarkt ook is, een portefeuille opbouwen en spreiden gaat nog heel ouderwets. Voor beleggen in crypto’s is het goed om traditionele principes toe te passen voor een langetermijn-blootstelling, schrijft Paulina Likos op US News Money.

Beleggen is spreiden. Diversificatie is een van de meest fundamentele principes van beleggen om het risico van een portefeuille te verminderen. En het is net zo goed van groot belang bij het opbouwen van een cryptocurrency-portefeuille.

Door te beleggen in een verscheidenheid aan digitale activa kunnen beleggers profiteren van de groei van de totale cryptomarkt. Het gebruik van diversificatiestrategieën om uw beleggingsdoelen te bereiken, zal niet alleen uw geld beschermen, maar biedt ook blootstelling aan meer crypto-activa voor de lange termijn.

Likos geeft zeven tips om uw crypto-portefeuille te spreiden.

    1. Spreid over crypto’s met verschillende toepassing
    2. Spreid over verschillende blockchain-technologieën
    3. Spreid naar marktkapitalisatie
    4. Spreid naar locatie
    5. Spreid over verschillende industrieën
    6. Spreid naar categorieën
    7. Spreid naar risiconiveau

Tip 1- Koop cryptovaluta's met verschillende toepassingen

Een manier om uw cryptobeleggingen te spreiden is door te beleggen in crypto's met verschillende toepassingen. Cryptocurrencies worden gebruikt als ruilmiddel, maar bitcoin bijvoorbeeld kan ook worden gebruikt als een opslagplaats van waarde, of als middel om vermogen te behouden en te laten groeien.

Ethereum is een investering in een blockchain-netwerk waar gedecentraliseerde applicaties, of dApps, kunnen worden gebouwd. Daarnaast zijn er stablecoins die zijn gekoppeld aan een onderliggende waarde, wat helpt de volatiliteit van de cryptomarkt te dempen.

Tip 2 - Spreid over verschillende blockchain-technologieën

Blockchain is de technologie achter cryptovaluta’s. Maar de mogelijkheden van blockchainplatforms gaan veel verder. Het populairst is de Ethereum-blockchain, die de uitvoering van overeenkomsten zonder een derde partij vergemakkelijkt en het mogelijk maakt dat dApps op het platform worden gebouwd. Cardano richt zich op veiligheid, schaalbaarheid en efficiëntie. EOS-blockchain is gespecialiseerd in webdiensten, zoals cloudopslag, dApps en slimme contracten.

Tip 3 -Spreid naar marktkapitalisatie

Bitcoin is de cryptocurrency met de grootste marktkapitalisatie. De omvang bedraagt momenteel ongeveer 810 miljard dollar. Daarnaast zijn er altcoins met variërende marktkapitalisaties. Een crypto met een grotere marktkapitalisatie kan stabieler zijn en sterkere fundamentals hebben, maar een kleinere crypto kan juist een sterk groeipotentieel bieden.

Tip 4 - Spreid naar locatie

Het kiezen van cryptocurrencyprojecten uit verschillende landen over de hele wereld biedt blootstelling aan een grotere verscheidenheid aan innovaties. Blijf uit de buurt van gebieden waar crypto verboden of beperkt is, focus daarentegen op gebieden waar innovatie groeit, adviseert Likos.

Portugal wordt gezien als een cryptohub. El Salvador was het eerste land dat bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde - het land wil een Bitcoin City creëren, zonder belastingen en gefinancierd door cryptocurrency. In de VS proberen bepaalde staten extra aantrekkelijk te zijn voor crypto’s.

Tip 5 - Spreid over verschillende industrieën

Kansen met crypto’s zijn te vinden in verschillende industrieën. In de financiële sector zijn crypto’s het meest geadopteerd. Decentralized finance - DeFi - stelt mensen in staat om eenvoudig digitale transacties uit te voeren via een peer-to-peer-blockchainnetwerk, zonder een derde partij zoals een bank. Ook in online gaming heeft het gebruik van crypto een hoge vlucht genomen.

Tip 6 - Spreid over verschillende categorieën

Beleggers kunnen hun digitale beleggingen ook spreiden over verschillende categorieën. Het meest algemeen zijn crypto's als opslagplaats van waarde of ruilmiddel. Een andere categorie zijn utility tokens, die gebruikers het recht geven om een product op een bepaald platform te gebruiken. Voorbeelden van utility tokens zijn Basic Attention Token, Golem Token en Filecoin.

Non-fungibele tokens, of NFT's, zijn een digitale weergave van eigendom. Behalve kunst kunnen NFT's een uniek digitaal eigendom vertegenwoordigen van vele dingen, zoals onroerend goed of verzamelobjecten.

Tip 7 - Spreid naar risiconiveau

Bij het samenstellen van een gediversifieerde cryptoportefeuille is het belangrijk om risicobereidheid als leidraad te nemen. De principes waarmee een traditionele portefeuille wordt samengesteld zijn hier ook van toepassing.

Likos stelt voor om te beginnen met crypto's die stabieler zijn, zoals bitcoin en ether, omdat die het langst op de markt zijn. Daar kunnen beleggers stablecoins en een kleiner percentage risicovollere opkomende crypto’s aan toevoegen.

Lees ook: Hoeveel crypto’s willen we in portefeuille?

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.