Deze 4 ondergewaardeerde aandelen kocht Warren Buffett

Door Redactie op 14 juni 2022 08:10 | Views: 17.316

Deze 4 ondergewaardeerde aandelen kocht Warren Buffett

Wie wil nu niet weten welke aan- en verkopen een van 's werelds beste investeerders, Warren Buffett, doet? Veel beleggers volgen nauwgezet de stappen van zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway. Morningstar licht voor ons vier bedrijven uit die de afgelopen maanden zijn aangekocht.

Berkshire Hathaway kocht in het eerste kwartaal flink bij en nam posities in onder andere Citigroup, Ally Financial, HP en Paramount Global. Daarnaast werden de al bestaande posities in Apple, Chevron en General Motors uitgebreid. 

Posities in AbbVie, Bristol Myers en Wells Fargo verkocht

Maar er werd ook verkocht. "Opmerkelijk is dat Berkshire gedurende het eerste kwartaal zijn posities in AbbVie en Bristol-Myers Squibb volledig heeft afgebouwd. Helemaal opvallend is dat ook de positie in de veelgeplaagde Amerikaanse bank Wells Fargo, die Berkshire al heel lang had, volledig verkocht is. Ook het belang in Verizon is bijna helemaal afgebouwd", schrijft Robert van den Oever van Morningstar.

Vier aandelen zijn nieuw in de portefeuille en waren bij aankoop ondergewaardeerd. 

Zie ook: 3 principes van Buffett die het goed doen in een berenmarkt 

Citigroup

"Dit is een gevalletje werk-in-uitvoering. De Amerikaanse bank zit midden in de verkoop van een aantal dochterbedrijven die zich richten op retailklanten. Citigroup wil zich weer concentreren op internationaal zakenbankieren en 'wealth management' voor vermogende private klanten." 

Volgens Morningstar-analist Eric Compton leidt dit tot een betere focus, een beter te begrijpen structuur en stabielere en voorspelbaardere winsten. Omdat de activiteiten zo complex waren, is de aandelenkoers behoorlijk onder druk komen te staan, stelt hij. Hij vindt Citigroup 78 dollar waard (bekijk hier de actuele koers).

DaVita

Het Amerikaanse DaVita is levert medische hulpmiddelen en biedt nierdialysediensten aan ruim 200.000 patiënten in de VS, en daarmee is het meteen de grootste in het land. Het is een midcapaandeel dat maar een kleine positie inneemt in de portefeuille van Berkshire, maar toch is die positie goed voor 38% van de uitstaande aandelen van DaVita. 

Mede dankzij het omvangrijke netwerk en de nauwe samenwerking met artsen heeft het bedrijf van Morningstar een Narrow Moat-rating gekregen. Dat betekent dat het een redelijk concurrentievoordeel heeft. Morningstar hanteert een fair value van 116 dollar voor het aandeel; op het moment van schrijven noteert het rond 93 dollar (bekijk hier de actuele koers).

Moody’s

Moody’s is een toonaangevende aanbieder van kredietwaardigheidsbeoordelingen. De koers van het aandeel is onder druk komen te staan vanwege hogere rentes en economische volatiliteit.

Maar de Wide Moat-rating is waardevol: Moody’s heeft een sterke concurrentiepositie en solide winstmarges, die ook nog eens stabiel zijn over een langere periode, zo stelt Morningstar-analist Rajiv Bhatia. Hij vindt het aandeel ondergewaardeerd en kent het een fair value van 350 dollar toe (de actuele koers ligt op moment van schrijven rond 273 dollar).

Paramount Global

Tot slot entertainmentaandeel Paramount, een van de grootste filmstudio’s ter wereld. Het bedrijf kende een solide jaarstart in 2022, met een indrukwekkende groei bij zijn streamingdienst Paramount+. De groei bij de Direct to Consumer-business woog ruimschoots op tegen de zwakke resultaten bij Televisie en Studio, weet Morningstar.

De Economic Moat is Narrow, dankzij de eigen productiestudio’s en content. Volgens Neil Macker, senior analist bij Morningstar, is Paramount 58 dollar waard (bekijk hier de actuele koers). Er volgde een koerssprong toen bekend werd dat Berkshire positie had genomen, maar die lijkt er inmiddels weer uit te zijn gelopen. 

Lees meer: 3 kroonjuwelen van Warren Buffett

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.