C/Tac « Terug naar discussie overzicht

CTac ontwikkelingen 2016

866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
effegenoeg
0
quote:

Nel schreef op 12 mei 2016 12:41:

2,60 75k en zo maken we weer een sprong omhoog en weer een fase verder zullen we maar zeggen hahahaha
Flinke orders.
Beate
0
Sappas heeft een punt. Het is zeker niet aan te bevelen blind achter forumleden aan te lopen. Ik bezoek het Ordinaforum niet en dat interesseert me ook niet. Op dit forum zie ik tot mijn genoegen de laatste tijd veel nuchtere, objektieve bijdragen. Gelukkig zijn de feiten ook 'bottom line' positief. Dat was op het Ctac-forum wel eens anders. Henry Nostradamus of hoe hij ook heet was hier vroeger op het forum zeer kritisch. Zijn feiten klopten echter wel. Het bedrijf liep gewoon niet goed. Daar is verandering in gekomen en het siert Nostradamus, dat hij dat ook fair heeft opgepikt. Hij heeft er dus blijk van gegeven niet in negativisme te blijven hangen. (Supertelstar, Nel en ik zijn overigens steevast positief. Uitkijken dus met ons, haha!)

Wilbar
0
Beate, ik trek het boetekleed aan: mijn bijdrage van 12:12 was niet echt nuchter en objectief :)

Terzake: het is mijns inziens verstandig om NOOIT blind achter forumleden en/of analisten aan te lopen. Elke inhoudelijke bijdrage dient op zijn merites beoordeeld te worden. En proberen zelf een mening te vormen op basis van feiten en verwachtingen. En feiten zijn controleerbaar; verwachtingen moeten vooral niet worden verward met feiten.
Als iemand dat niet kan dan zou hij/zij niet in het betreffende bedrijf of sector moeten willen beleggen.
Henri Nostradamus
2
Iets wat ik nog hoorde gisteren:
- Hunkemöller is klant geworden. Lijkt me voor de retail een aanwinst in de klantenportefeuille (is ook actief in België)
- Frankrijk is weliswaar op SAP gericht maar heeft naast dat (hoofdpijn)Othello project nog Winshuttle omzet. Mogelijk gaat dat de pijn in Q2 verzachten?
- SAP Frankrijk steunt CTAC als belangrijke partner - mogelijk geeft dat toch enig perspectief. Zal de reden zijn dat men Frankrijk nu niet laat vallen.
- Men hoeft nauwelijks af te schrijven op debiteuren omdat men selectief is in de klant aanname. Voorfinanciering debiteuren loopt wel op - betalingstermijn is nu ca. 45 dagen.
- op wat er te vorderen is/was uit de faillissementen van Schoenenreus, Miss Etam en Free Record Shop heeft men volledig afgeschreven (in 2015). Maar zoals gezegd mogelijk dat FRS toch nog voor een positieve verrassing gaat zorgen - de curator heeft daar een batig saldo omdat het pand van FRS niet met hypotheek belast was. Vorderingen kunnen dus mogelijk uit de verkoop alsnog betaald worden. Meer in december na de uitspraak van de Hoge raad over de CTAC claim.
- Frankrijk draaide 1,339 miljoen en België 0,137 negatief in 2015...... Omzet in Frankrijk is fors onderuit gegaan van 2,8 naar 1,6 miljoen. Zoals het er nu naar uitziet wordt 2016 niet veel beter daar. Qua vergelijking 2016/2015 zal uit die post dus weinig verschil komen verwacht ik. Per saldo kwam dus alle winst uit NL en was de rest verlieslatend. België schijnt wel weer "on track" te zijn volgens de CEO - dat zal het grote verschil dus gaan maken tussen 2016 en 2015 ervan uitgaande dat NL goed tot beter blijft presteren. Op 16 miljoen omzet moeten ze daar in België toch wel 1 miljoen winst kunnen draaien. Qua winstcijfers gaat dat flink doortikken in het algemene percentage winststijging!
- Als concurrenten komt men eigenlijk alleen de grote jongens tegen (IBM, Accenture) en soms MyBrand.
- het kantoor in Hilversum gaat einde van het jaar dicht (activiteit gaat naar Den Bosch) - dat gaat ook weer overhead schelen in 2017.

Dat was het dan wel zo'n beetje wat me nog te binnen schoot.

HN
Nel
0
Je zal mij nooit horen klagen over een investering want dat zijn bewuste keuzes die je maakt als je er voor de LT ingaat
Heb hier in al die jaren vaak genoeg gehoord dat het niet verstandig is om ze aan te houden en dat er amper volume is in het aandeel en daar hadden ze op dat moment gelijk in maar dat zijn moment opnamens en niet een LT visie
Heb dit ook ondervonden bij Xeikon of CVG of ICT en het geduld heeft me beloond
Zelfde telt nu voor TMG waar je van alles kan bedenken maar als je de onderliggende waarde bekijkt en de kansen die ontstaan met de 24/7 strategie en de gebeurtenissen met de grootaandeelhouders is dit ook weer een aandeel met geduld en blik vooruit gericht en zal later oordelen of mijn gevoel en huiswerk kloppen en er weer een mooi rendement op gaat komen.
voor de snelle handel maakt het niks uit en gaat het erom op dag basis je inkomsten te halen

dus met positieve instelling en geduld bereik je met beleggen gerust een goed rendement

fijne dag
Wilbar
0
Zojuist had ik onderstaande geplaatst op het Ordina forum n.a.v. een bijdrage van HN.

- - - - -

Ik houd me maar bij het beleggen in de wat grotere en bekendere "blue chip" bedrijven aan beide zijden van de oceaan.

Om probeer me zoveel mogelijk te oriënteren op trends en ontwikkelingen in de ICT-markt. Een mooi voorbeeld kwam ik vanmorgen tegen: Atos (een van de bedrijven die ik intensiever volg) heeft eergisteren weer haar nieuwste trend rapport "Ascent Lookout 2016+" gepubliceerd met de meest recente trends en ontwikkelingen van veel regio's en markten in dit digitale tijdperk.

Voor de liefhebber is hier de perspublicatie met link naar het genoemde rapport.

atos.net/en-us/home/we-are/news/press...

Henri Nostradamus
0
@NEL De oude Grieken en Romeinen wisten het al nou wij nog: Maxima enim, patientia virtus! Die wijsheid heb ik bij het begin van mijn beleggingsavonturen als lijfspreuk geadopteerd. (http://www.vexite.com/2005/maxima-enim-patientia-virtus/ ). Zonder geduld moet je gewoon niet aan beleggen beginnen want dan ben je kansloos. Beleggers in CTAC zullen dit kunnen beamen - na zoveel jaren wordt het eindelijk wat.

HN
Henri Nostradamus
0
quote:

Wilbar schreef op 12 mei 2016 13:43:

Zojuist had ik onderstaande geplaatst op het Ordina forum n.a.v. een bijdrage van HN.

- - - - -

Ik houd me maar bij het beleggen in de wat grotere en bekendere "blue chip" bedrijven aan beide zijden van de oceaan.

Om probeer me zoveel mogelijk te oriënteren op trends en ontwikkelingen in de ICT-markt. Een mooi voorbeeld kwam ik vanmorgen tegen: Atos (een van de bedrijven die ik intensiever volg) heeft eergisteren weer haar nieuwste trend rapport "Ascent Lookout 2016+" gepubliceerd met de meest recente trends en ontwikkelingen van veel regio's en markten in dit digitale tijdperk.

Voor de liefhebber is hier de perspublicatie met link naar het genoemde rapport.

atos.net/en-us/home/we-are/news/press...


@Wilbar- Mooi rapport, maar vooral bedoeld voor de CIO/CEO naar mijn mening. Ze proberen toch een voet tussen de deur te krijgen bij die jongens met iets wat ze kunnen presenteren. Qua Tech-beleggen heb ik de beste ervaring met het tegen de marketleider in beleggen bij de grootste concurrent (dat is wat anders dan tegen de trend in beleggen). Dus bv niet in Intel beleggen maar in haar concurrent AMD. Als je nu de grootste bedreigende concurrenten van de marktleiders (Apple, GooG, FB, MSFT etc) opzoekt en daar in belegt dan kom je bijna altijd goed uit. Immers als de marktleider groeit, groeien de concurrenten mee en als de marktleider een domme fout maakt (dat doen ze altijd wel eens) dan profiteert meteen de grootste concurrent fors. Met die strategie heb ik een superrendement gemaakt. Probeer maar eens.

Succes!

HN
Wilbar
0
@HN, Uiteraard lijkt dat rapport bedoeld voor de beleidsmakers en beslissers van (potentiële) relaties. Het is, denk ik, ook helemaal niet bedoeld voor de investors om te laten zien waar men mee bezig is. Maar voor ons als beleggers toch wel uitermate interessant en misschien zelfs wel noodzakelijk om te horen en te weten welke kan het volgens de "experts" opgaat.
En dank voor de strategie tip.
Jij ook succes (en dat begint met ctac nu ook echt te komen).
Wilbar.
Nel
0
zal het nu om punt 6 gaan van HN hahahahah?

6 - Men vindt het aandeel zwaar ondergewaardeerd. Dat kwam onbewust ook uit de mond van de CFO omdat hij het bij de presentatie had over een koers eind 2015 van 3,40......... Wat de opmerking uit de zaal opleverde dat hij een voorzienige blik had aangaande de te vermelden koers in het jaarverslag 2016!
Henri Nostradamus
0
Henri's Technische Analyse van CTAC per 12 mei 2016

Ik heb eerder gezegd dat als we door de 2,192 weerstand heen zijn (met voldoende volume - dat duurde dus 3 maanden - zie mijn eerdere posts met de volumeteller) we in één ruk naar de 2,70 zouden gaan. Daar zijn we nu bijna en de oplettende belegger zal zijn opgevallen dat er inderdaad sinds die doorbraak nog geen noemenswaardige terugval/reactie is geweest. Gaat die nog komen? Jazeker, maar zoals ik de bijgaande chart interpreteer (zie bijlage) komt die reactie er pas als we de 3,07 euro geraakt hebben. Die reactie loopt dan tot maximaal 2,72. Dat is dus meteen de eerst komende interessante trade voor longs die ik zie (dus winstnemen op 3,07 en meer stukken terugkopen op 2,72).
In de bijgevoegde chart zijn de weerstand en steunlijnen getrokken. Tevens de Bollingerbands (die tonen aan dat er nog steeds risico is tot terugval tot 2 euro) en de Fibonacci fan. Die Fibonacci lijnen zijn getrokken vanaf het dieptepunt een paar jaar geleden. Zoals je kunt zien loopt de koersontwikkeling sindsdien keurig volgens de grenslijnen. Wat je ook ziet is dat het max. korte termijn potentieel al op 4,54 euro ligt. Een zware weerstand ligt net boven de 3,00 euro. Daar kruist de 38% Fibonacci lijn zo'n beetje op dit moment met de middellange termijn weerstand van 3,07. Op nog langere termijn ligt er een zware weerstand op 6,22. De uptrend doortrekkende zijn we daar over een jaar of 2. Dat duurt dus nog wel even en in de tussentijd vloeit er heel wat water door de Rijn. M.a.w. zolang de trend intact blijft zit dat in het vat, maar we weten allemaal dat trends gebroken kunnen worden. Desalniettemin ziet de chart er fenominaal goed uit. Keurig opgaand patroon met nog extreem veel potentieel naar boven. Geen reden om te verkopen dus, maar diegenen met tradersbloed kunnen op topkoersen zo nu en dan de slagroom van de taart snoepen om dan later goedkoper weer in te stappen. Ik zal proberen die momenten vauit de chart tijdig weer te geven (voor wat het waard is - het blijft steeds mijn interpretatie en die zit er ook wel eens naast).

Voorlopig in ieder geval even blijven zitten totdat de 3,07 in zicht is, is mijn advies.

Succes!

HN

Bijlage:
Henri Nostradamus
0
quote:

Henri Nostradamus schreef op 12 mei 2016 15:55:

Henri's Technische Analyse van CTAC per 12 mei 2016

Ik heb eerder gezegd dat als we door de 2,192 weerstand heen zijn (met voldoende volume - dat duurde dus 3 maanden - zie mijn eerdere posts met de volumeteller) we in één ruk naar de 2,70 zouden gaan. Daar zijn we nu bijna en de oplettende belegger zal zijn opgevallen dat er inderdaad sinds die doorbraak nog geen noemenswaardige terugval/reactie is geweest. Gaat die nog komen? Jazeker, maar zoals ik de bijgaande chart interpreteer (zie bijlage) komt die reactie er pas als we de 3,07 euro geraakt hebben. Die reactie loopt dan tot maximaal 2,72. Dat is dus meteen de eerst komende interessante trade voor longs die ik zie (dus winstnemen op 3,07 en meer stukken terugkopen op 2,72).
In de bijgevoegde chart zijn de weerstand en steunlijnen getrokken. Tevens de Bollingerbands (die tonen aan dat er nog steeds risico is tot terugval tot 2 euro) en de Fibonacci fan. Die Fibonacci lijnen zijn getrokken vanaf het dieptepunt een paar jaar geleden. Zoals je kunt zien loopt de koersontwikkeling sindsdien keurig volgens de grenslijnen. Wat je ook ziet is dat het max. korte termijn potentieel al op 4,54 euro ligt. Een zware weerstand ligt net boven de 3,00 euro. Daar kruist de 38% Fibonacci lijn zo'n beetje op dit moment met de middellange termijn weerstand van 3,07. Op nog langere termijn ligt er een zware weerstand op 6,22. De uptrend doortrekkende zijn we daar over een jaar of 2. Dat duurt dus nog wel even en in de tussentijd vloeit er heel wat water door de Rijn. M.a.w. zolang de trend intact blijft zit dat in het vat, maar we weten allemaal dat trends gebroken kunnen worden. Desalniettemin ziet de chart er fenominaal goed uit. Keurig opgaand patroon met nog extreem veel potentieel naar boven. Geen reden om te verkopen dus, maar diegenen met tradersbloed kunnen op topkoersen zo nu en dan de slagroom van de taart snoepen om dan later goedkoper weer in te stappen. Ik zal proberen die momenten vanuit de chart tijdig weer te geven (voor wat het waard is - het blijft steeds mijn interpretatie en die zit er ook wel eens naast).

Voorlopig in ieder geval even blijven zitten totdat de 3,07 in zicht is, is mijn advies.

Succes!

HN

Harry de harige Aap
0
Dank HN.
Advies: post niets meer op het Ordina forum. Dit is paarlen voor de zwijnen. Leeghoofden als Geldverdubbelaar en Analyse A53 of zoiets, bevolken deze borrelpraatkamer met alleen maar geroeptoeter met onwezenlijke koersdoelen.
Henri Nostradamus
0
@Harry - Ach, ik ben ze gewoon een beetje aan het jennen. Ze weten echt niet waar ze mee bezig zijn daar en ze kunnen het niet hebben als iemand anders wel eens gelijk zou kunnen hebben (volgens mij zijn het allemaal ORDI medewerkers). Raken ze volledig van de kook van. Mogelijk dat iemand anders toch naar gezonde argumenten luistert en daar zijn voordeel mee kan doen. Maar je hebt gelijk - de meesten luisteren absoluut niet en zijn niet voor rede vatbaar. Maar Arend Jan Kamp was toch wel onder de indruk van mijn zeer winstgevende shorttrades en daaraan ten grondslag liggende analyse ( www.iex.nl/Column/175307/Ordina.aspx ). Hoe dan ook we zullen zien wie er gelijk krijgt. Met CTAC zit je in ieder geval in beter vaarwater. Ik zal jouw advies ter harte nemen - thx.

HN
Wilbar
0
quote:

Wilbar schreef op 13 mei 2016 08:25:

Vandaag vòòrbeurs ex-divided ( 0,06).
...staat vermeldt onder het tabje agenda
Wilbar
0
Iemand doet even z'n ctac belang over aan iemand anders: 250.000 stuks tegen 2,55 om 13:48:52. Da's toch veul geld.
Tegen die nieuwe eigenaar zou ik willen zeggen: welkom bij de club!
Wilbar
0
Krijgt over een week ook nog € 15.000 dividend. Kan ie in ieder geval ook nog boodschappen doen.
866 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 15:45
Koers 3,020
Verschil -0,170 (-5,33%)
Hoog 3,200
Laag 3,000
Volume 57.946
Volume gemiddeld 19.470
Volume gisteren 26.413

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront