Van zomerhoogtes naar herfsttwijfels: 10 ondergewaardeerde aandelen

Door Redactie op 11 september 2023 11:30 | Views: 9.815

Van zomerhoogtes naar herfsttwijfels: 10 ondergewaardeerde aandelen
Beeld: iStock

De markten begonnen aan hun opmars toen zij de bankencrisis in maart van zich af konden schudden en Nvidia met zijn resultaten over het eerste kwartaal kwam. Het monetaire beleid leek ook minder krap te worden, waardoor beleggers de mogelijkheid inprijzen dat de VS een recessie kan vermijden.

Tussen half maart en eind juli steeg de S&P500 met maar liefst 20%. Maar de stemming lijkt intussen weer omgeslagen, hoewel de sombere economische signalen het idee versterken dat de Fed misschien klaar is met het verhogen van de rente.

Toch is dat voor de beurzen niet genoeg om de dip aan het einde van de zomer van zich af te schudden. Er zijn ook wel redenen te vinden waarom beleggers terughoudend zijn geworden. De winsten in de hele markt daalden op jaarbasis voor het derde achtereenvolgende kwartaal en economische problemen in China en Europa kunnen zich uitbreiden naar de VS.

Duur en onzeker

Beleggers vragen zich af wat ze nu moeten doen. Aan de ene kant kan de markt blijven stijgen nu de Fed mogelijk stopt met het verhogen van de rente en de inflatie stabiliseert. Aan de andere kant lijken aandelen overgewaardeerd na hun opmars dit jaar, waardoor beleggen in aandelen een dure aangelegenheid is geworden, zeker met een onzekere toekomst in het vooruitzicht.

Susan Dziubinski heeft onlangs Morningstars lijst van de 131 beste bedrijven doorgespit op zoek naar ondergewaardeerde aandelen. De bedrijven op de grote lijst van Morningstar hebben voorspelbare kasstromen en worden geleid door managementteams die doorgaans slimme beslissingen over kapitaalallocatie hebben genomen.

Uit die lijst selecteerde Dziubinski de 10 meest ondergewaardeerde aandelen van dit moment. 

Van brouwers tot chipfabrikanten

De lijst wordt aangevoerd door Yum China, dat 36% is ondergewaardeerd ten opzichte van de fair value van 84 dollar die Morningstar eraan toekent. Het restaurantketenbedrijf beschikt over een gezonde balans en groeit hard.

Een ander opvallend aandeel is de brouwer Anheuser-Busch InBev, dat de afgelopen maanden in de VS fors te lijden had onder een boycot van Bud Light.

Voor de langetermijnbelegger biedt dat aandeel kansen. Op de tiende plek staat chipmaker TSMC. De grootste chipfabrikant ter wereld kan profiteren van de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Het aandeel koerst 31% onder de fair value. Dit zijn de tien koopjes volgens Susan Dziubinski:

  1. Yum China 
  2. Estee Lauder 
  3. Anheuser-Busch InBev 
  4. GSK PLC 
  5. Roche Holding 
  6. Imperial Brands 
  7. Zimmer Biomet 
  8. Wells Fargo 
  9. Campbell Soup 
  10. Taiwan Semiconductor Manufacturing 

Lees ook: 3 ondergewaardeerde aandelen voor de ultralange termijn

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront