3 waterstofaandelen die kunnen opstijgen

Door Redactie op 16 november 2023 08:30 | Views: 13.393

3 waterstofaandelen die kunnen opstijgen

In de transitie naar schone energie speelt waterstof een belangrijke rol. Faisal Humayun heeft op InvestorPlace drie bedrijven in de waterstofsector geselecteerd die profiteren van deze ontwikkelingen en een aantrekkelijk rendement kunnen creëren voor hun aandeelhouders.

De vraag naar waterstof bedroeg in 2020 87 miljoen ton. De verwachting is dat de vraag tegen 2050 zal stijgen naar 500 tot 680 miljoen ton. Dat biedt een enorm potentieel voor hoogwaardige bedrijven in waterstof.

De interesse in waterstof nam een enorme vlucht en aandelen in de sector beleefden een rally tijdens de euforie van 2021. Daarop volgde echter een fikse correctie. Daardoor ziet Humayun aantrekkelijke kansen in schone energie, en hij ging op zoek naar de beste aandelen.

Humayun heeft zijn oog laten vallen op Plug Power, Air Products and Chemicals en Bloom Energy. Lees hieronder waarom.

Plug Power heeft krachtige groeiplannen voor 2030

Plug Power heeft ambitieuze groeiplannen en denkt te kunnen profiteren nu de waterstofeconomie wereldwijd aan kracht wint. Het is een gok, want de operationele verliezen blijven een punt van zorg. De koers van Plug Power heeft tot nu toe dit jaar een scherpe correctie ondergaan van 51%.

Er staat 25% short uit in het aandeel, dus een short squeeze rally behoort wel tot de mogelijkheden. Onduidelijk is of het bedrijf zijn activiteiten in de komende vijf jaar kan opschalen, of überhaupt volhouden, zonder een zwaar verwaterende emissie te doen.

Plug Power verwacht dit jaar een jaaromzet van 1,2 miljard dollar en wil de omzet laten groeien naar 6 miljard dollar in 2027. Als stip op de horizon staat een omzet van 20 miljard in 2030. En dit wil Plug gepaard laten gaan met een aantrekkelijke uitbreiding van de marges.

Beleggers wachten af. Als duidelijk is hoe de plannen gefinancierd gaan worden, zal een koersreactie volgen. Dat is een mooi moment om in te stappen.

Air Products and Chemicals investeert in blauwe en groene megaprojecten

Air Products and Chemicals is een blue-chipaandeel dat wordt verhandeld tegen een aantrekkelijke koers-winstverhouding van 20. Het is een dividendaandeel, met een dividendrendement van 2,69%.

Air Products heeft de financiële slagkracht om te kunnen investeren in grote waterstofprojecten. Het is van plan in 2024 5 tot 5,5 miljard dollar te investeren. Het bedrijf investeert 4,5 miljard dollar in 's werelds grootste blauwe-waterstofproductiefaciliteit in Louisiana, die naar verwachting in 2026 operationeel zal zijn.

Bij blauwe waterstof wordt gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Groene waterstof wordt gewonnen uit duurzame energie.

Daarnaast heeft Air Products het plan om 7 miljard dollar te investeren in 's werelds grootste groene-waterstofproject. Het doet dat in samenwerking met ACWA Power en NEOM uit Saoedi-Arabië. Als deze projecten operationeel worden, zal dat zichtbaar worden in groeiende inkomsten en kasstroom.

Bloom Energy put kracht uit kwartaalcijfers

Het aandeel Bloom Energy zit dit jaar gevangen in een neerwaartse trend. Die kan doorbroken worden nu het bedrijf sterke cijfers rapporteert. Over het derde kwartaal van 2023 realiseerde Bloom Energy een recordomzet van 400,3 miljoen dollar: een stijging van 36,9% op jaarbasis. De Ebitda viel met 66,4 miljoen positief uit, tegen een verlies van 13 miljoen een jaar eerder. Dat kan een fraaie rally bewerkstelligen en dat maakt blootstelling aan Bloom aantrekkelijk.

De brandstofcel die het bedrijf ontwikkeld heeft, wordt al toegepast in de gezondheidszorg, datacenters, essentiële productie en detailhandel. Aangezien de vraag naar waterstofcellen toeneemt, zijn de vooruitzichten positief voor de groei van de inkomsten en de kasstroom.

Lees ook: 2 groene-energieaandelen met wind mee

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront