3 groeiaandelen in de belangstelling van hedgefunds

Door Redactie op 29 november 2023 08:30 | Views: 10.796

3 groeiaandelen in de belangstelling van hedgefunds
Beeld: iStock

Als het aankomt op het kiezen van groeiaandelen is er geen tekort aan opties. We kunnen echter kijken naar wat het slimme geld koopt.

Voor individuele beleggers is het niet eenvoudig om te bepalen welke namen die magische combinatie van een baanbrekend bedrijfsmodel, sterk leiderschap en groeipotentieel hebben die kan leiden tot marktverpletterende rendementen op de lange termijn. Er is gelukkig een eenvoudigere manier om deze bedrijven te vinden dan stapels jaarrekeningen lezen.

Miljardair en hedgefondsmanagers hebben toegang tot enorme bergen data, sectorexperts en in sommige gevallen inzichten die niet beschikbaar zijn voor de gemiddelde belegger. Dus als we zien dat deze beleggers zich op een bepaald aandeel storten, is het de moeite waard om daar aandacht aan te besteden.

Uit de recente activiteiten van enkele topbeleggers blijkt over welke groeiaandelen zij het meest enthousiast zijn.

Natuurlijk is meebeleggen met de miljardairs geen garantie op succes, maar het kan zeker helpen. Dit zijn drie groeiaandelen waar miljardairs op inzetten.

Bank of America

De Amerikaanse bankensector wankelde eerder dit jaar toen een paar van de grootste op technologie gerichte banken begonnen in te storten. De hele sector ging door een dal, maar Bank of America is een van de veiligste megabanken in de VS en de crisis had niet extreem veel invloed op de koers. Dat klanten kleinere regionale banken ontvluchtten voor de veiligheid van de grote banken versterkte eerder de positie van het bedrijf.

Bovendien zorgde een interventie van de Federal Reserve ervoor dat er minder geld werd opgenomen en Bank of America boekte aanzienlijke winst. Pessimisten wijzen op ongerealiseerde verliezen op de balans, maar die zullen enigszins herstellen als de obligatiekoersen weer stijgen. Het aandeel lijkt tegen een aanmerkelijke korting verhandeld te worden, wat beleggers een aanzienlijke veiligheidsmarge biedt. Zodra het vertrouwen breder begint terug te keren, zal Bank of America waarschijnlijk snel weer terugkeren naar een normale waardering.

Alibaba

Alibaba, het meest riskante aandeel op de lijst, koerst al wat langer zijwaarts. Dit komt doordat de Chinese overheid er ineens een flinke vinger in de pap bleek te hebben, de groei van internationale e-commerce na de pandemie is vertraagd, en de binnenlandse markt niet echt lijkt te herstellen. Als de e-commerce weer toeneemt en Alibaba's andere bedrijfssegmenten aan kracht winnen, kan het aandeel herstellen.

Alibaba heeft met name zijn managementteam herzien en richt zijn middelen op snelgroeiende gebieden zoals AI en kwantumcomputing. Natuurlijk kan het veel tijd kosten om deze futuristische technologieën te gelde te maken en winst te maken. Niettemin lijkt het aandeel zwaar ondergewaardeerd op slechts 9 keer de verwachte winst, met een verwachte omzetgroei in de buurt van dubbele cijfers voor de komende jaren. Wie geduld heeft en een sterk hart, zoals hedgefundmanagers, kan hier wellicht op termijn een mooi rendement behalen.

Kinder Morgan

Kinder Morgan is meer een dividend- en waardeaandeel dan een snelgroeiend tech-aandeel zoals Alibaba. Beleggers kunnen van dit bedrijf echter een aanzienlijke stijging van het totale rendement verwachten, dankzij zijn strategisch belangrijke pijpleidingennetwerk. De oorlog in Oekraïne heeft de wereldwijde energiehandel op zijn kop gezet en de Amerikaanse energie-export is sterk gestegen door de grote vraag, vooral in Europa. Daarom is Kinder Morgan, met de winter in het vooruitzicht, klaar om op grote schaal te profiteren van deze export-supercyclus.

Kinder Morgan beschikt over een enorme energie-exportinfrastructuur en pijpleidingnetwerken die exportknooppunten voeden, waaronder exportterminals voor vloeibaar aardgas (LNG). Zelfs als de geopolitieke situatie zich sneller stabiliseert dan verwacht zal de herconfiguratie van de wereldwijde energieketen waarschijnlijk jaren, zo niet decennia, aanhouden vanwege de langetermijneffecten van de sancties tegen Rusland. Dat biedt een enorm meerjarig groeitraject voor het pijpleidingennetwerk en de exportgerelateerde infrastructuur van Kinder Morgan. Het dividendrendement van 6,5% is daarbij mooi meegenomen.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront