De 3 beste chipaandelen voor december

Door Redactie op 1 december 2023 12:00 | Views: 17.238

De 3 beste chipaandelen voor december
Beeld: NXP

Ons leven is onmogelijk zonder heel kleine chips en we worden er alleen maar meer afhankelijk van. De chipindustrie is vrij cyclisch en volgens veel bedrijven is de bodem bereikt. Chandler Capital gaat op InvestorPlace op zoek naar aandelen in de halfgeleiderindustrie om in de feestmaand in te beleggen.

Technologie bepaalt grotendeels ons leven. Communiceren, werken en autorijden, het wordt allemaal aangedreven door piepkleine chips, door vooral Amerikanen ook wel halfgeleiders genoemd. Ze zijn tegenwoordig onmisbaar, en vanwege kunstmatige intelligentie (AI) wordt hun rol alleen maar groter.

Zonder chips zou onze wereld tot stilstand komen. Met zo'n grote afhankelijkheid van deze producten is het niet verwonderlijk dat er kansen liggen voor beleggers in deze sector. Ian Hartana en Vayun Chugh van Chandler Capital selecteren de drie beste chipbedrijven om in december in te beleggen.

NXP Semiconductors

NXP Semiconductors produceert componenten van computerchips die in veel verschillende markten worden gebruikt, zoals de auto-, industriële en communicatie-infrastructuursector. Tot de klantenkring behoren bedrijven als Sony en zelfs de Amerikaanse overheid. Het bedrijf heeft onlangs een nieuwe chip op de markt gebracht, die nog hoogwaardiger wifi- en Bluetooth-verbindingen in de nieuwste auto’s moet bieden. Deze ontwikkeling zal de groei van de autodivisie van NXP verder aanjagen.

Chandler Capital vindt NXP momenteel ondergewaardeerd. De gemiddelde koers/winstverhouding ligt in de sector rond de 38, terwijl die van NXP slechts 19 bedraagt. De groei van de winst per aandeel bedroeg gemiddeld 56% over de afgelopen twee jaar.

25 analisten van Yahoo Finance geven het aandeel een koersdoel van 150 tot 260 dollar, met een gemiddelde van 221 dollar. Het koerst nu rond 204 dollar, wat het aandeel tot een aantrekkelijke keuze maakt voor onder de boom.

Qualcomm

Qualcomm is een wereldwijd chipbedrijf met een focus op de telecommunicatie-sector. Het maakt bijvoorbeeld veel van de modem-chips voor Apples iPhones. De koers steeg in reactie op goede financiële resultaten en een sterk rendement op eigen vermogen. De 34% van Qualcomm is veel beter dan het sectorgemiddelde van 15,51%, en de prognose is dat dit rendement nog verder zal stijgen naar 36%.

De topman is vol vertrouwen over de strategie van het bedrijf. AI zal de groei in de technologie-industrie blijven stimuleren en Qualcomm kan marktleider blijven in de telecommunicatiesector.

Het aandeel wordt momenteel verhandeld voor 129 dollar, en analisten van Yahoo Finance voorspellen gemiddeld 138 dollar voor de komende 12 maanden. Chandler Capital vindt Qualcomm een aandeel dat het overwegen waard is deze feestmaand.

Taiwan Semiconductors

Taiwan Semiconductors, de grootste chipmaker ter wereld, heeft een marktaandeel van 54%. Ook dit bedrijf zal ongetwijfeld profiteren van de stijgende vraag naar halfgeleiders. Om aan de grote vraag naar nearshoring te kunnen voldoen, heeft TSMC plannen om chipproductie in Amerika op te starten en om een fabriek van 11 miljard dollar te bouwen in Duitsland.

Met een koers-winstverhouding van rond de 18 koerst het aandeel met een relatieve korting ten opzichte van het vijfjaarsgemiddelde van 23 en het sectorgemiddelde van 20. Het China-risico is daarmee redelijk ingeprijsd. De winst per aandeel is gestegen, terwijl de koers/winstverhouding redelijk stabiel blijft.

Dit aandeel heeft alle ruimte om verder in koers te stijgen, profiterend van de immer toenemende vraag naar chips. Analisten van Yahoo Finance geven het aandeel, dat rond 97 dollar noteert, een koersdoel van 113 dollar voor de komende twaalf maanden. Een cadeautje voor uzelf, meent Chandler Capital.

Lees ook: Beleggen in halfgeleiders is een must

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront