Deze 3 aandelen selecteren topanalisten voor langetermijngroei

Door Redactie op 26 februari 2024 08:30 | Views: 31.393

Deze 3 aandelen selecteren topanalisten voor langetermijngroei
Beeld: iStock

De inflatie blijft zorgelijk hoog en de timing van renteverlagingen schudt de markten op. Toch zijn er nog altijd aantrekkelijke aandelen te vinden, schrijft CNBC. Analisten concentreren zich doorgaans op aandelen met sterke fundamentals en groeipotentieel op de lange termijn en laten zich niet afleiden door ruis op de korte termijn.

Hier zijn drie aandelen die topanalisten hebben gekozen om hun langetermijnpotentieel. De analisten hebben een goede score bij TipRanks: een platform dat analisten rangschikt op basis van hun prestaties in het verleden.

1. Chipotle Mexican Grill

De eerste keuze is afkomstig van David Tarantino, analist bij Baird. Hij staat op nummer 321 van de meer dan 8700 analisten die worden gevolgd door TipRanks. Zijn beoordelingen waren 65% van de tijd winstgevend, met een gemiddeld rendement van 10,8%.

Tarantino tipt Chipotle Mexican Grill. De restaurantketen rapporteerde onlangs beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal. Die positieve resultaten bevestigden Tarantino in zijn koopadvies en hij verhoogde het koersdoel naar $2850. De analist wees op het robuuste momentum, gedreven door betere uitvoering op eenheidsniveau, verbeterde menupromotie en robuuste marketinginspanningen. Tarantino denkt dat deze smaakvolle factoren blijven zorgen voor een gezonde omzet in 2024 en daarna. Het bedrijf streeft naar een versnelde groei van ongeveer 10% per jaar tegen 2025.

2. Meta Platforms

De volgende topkeuze komt van Brian White, analist bij Onness. White bekleedt de 28e positie onder meer dan 8700 analisten die worden gevolgd door TipRanks. Zijn beoordelingen waren 68% van de tijd winstgevend, met een gemiddeld rendement van 21,5%.

White geeft de voorkeur aan Meta Platforms. Hij is onder de indruk van de resultaten. De winst per aandeel van Meta Platforms verdrievoudigde in het vierde kwartaal van 2023. Bovendien kondigde Meta zijn allereerste dividend aan, gesteund door de uitstekende prestaties en sterke kasstromen. White verhoogde het koersdoel fors, van $370 naar $540. De analist baseert zijn koopadvies op de versnelde omzetgroei van het bedrijf, de solide operationele marge, het dividend en het aandeleninkoopprogramma ter waarde van $50 miljard.

Er is weliswaar tegenwind van de kant van regelgevers, maar het social mediabedrijf is goed gepositioneerd om te profiteren van de digitale advertentiemarkt, AI-innovatie en kostenbesparingen. Meta Platforms heeft een efficiëntieslag gemaakt en de verbeteringen worden ook dit jaar voortgezet. Macro-economische onzekerheden en geopolitieke spanningen kunnen de advertentie-inkomsten in de komende kwartalen negatief beïnvloeden. Het aandeel is stevig geprijsd, maar White vindt dat de omzetgroei en operationele marge de premie op het aandeel rechtvaardigen.

3. Costco Wholesale

Het derde aandeel is een tip van Peter Benedict, eveneens analist bij Baird. Benedict staat op nummer 71 van de meer dan 8700 analisten die worden gevolgd door TipRanks. Zijn beoordelingen waren 70% van de tijd winstgevend, met een gemiddeld rendement van 14,6%.

Benedict heeft grote verwachtingen van Costco Wholesale. De warenhuisketen werkt met een lidmaatschap en presenteerde onlangs een omzetstijging van 4,5% voor januari. De totale vergelijkbare omzetgroei kwam uit op 2,7%, de e-commerce steeg zelfs met 21%. De groei van de gecorrigeerde kernomzet van bijna 6,7% in januari, kwam hoger uit dan de 5,1% in december. De omzet in alle regio's en productcategorieën versnelde.

Benedict meent dat de hogere waardering van Costco gerechtvaardigd is. De premie is te danken aan meerdere sterke punten, waaronder het lidmaatschapsmodel en de sterke balans. De afnemende kosten en een mogelijke contributieverhoging stuwen de prognoses voor de komende kwartalen hoger. Benedict verhoogde het koersdoel van Costco naar $775.

Lees ook: 5 stappen om je portefeuille aan te passen

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!