6 groeiaandelen die ook dividend uitkeren

Door Redactie op 12 april 2024 11:30 | Views: 17.145

6 groeiaandelen die ook dividend uitkeren
Beeld: iStock

Groeiaandelen blijven in trek, maar er zijn veel beleggers die regelmatige inkomsten uit hun portefeuille willen. Zijn die twee te combineren? Jeff Reeves ging op US News Money op zoek naar groeiaandelen, die ook nog eens een dividendrendement van meer dan 2% bieden. 

Het gemiddelde dividendrendement van de S&P500 bedraagt op dit moment slechts 1,6%, tegen 4,3% voor 10-jaars treasuries. Reeves heeft enkele aandelen geselecteerd die allemaal een rendement van meer dan 2% bieden en over een sterk groeipotentieel beschikken.

1. Amgen | dividendrendement: 3,4%

Amgen heeft naam gemaakt met ontstekingsremmer Enbrel en osteoporosemedicijn Prolia: twee bekende kaskrakers voor het biotechbedrijf. Een goed gevulde productpijplijn genereert ook weer nieuwe groeikansen. Een geneesmiddel tegen zwaarlijvigheid (MariTide) bevindt zich momenteel in fase 2 van de klinische tests.

Eind 2023 nam Amgen Horizon Therapeutics over, een deal die dit jaar al bijdraagt aan de omzetgroei. Daarnaast zet Amgen genoeg geld opzij om een dividend uit te keren dat ruwweg twee keer zo hoog is als het gemiddelde van de S&P500.

2. Automatic Data Processing Inc. | dividendrendement: 2,3%

ADP biedt bedrijven over de hele wereld diensten aan op het gebied van salarisadministratie, personeelsbeheer, personeelswerving en andere gerelateerde diensten. De Amerikaanse arbeidsmarkt is behoorlijk veerkrachtig en er is duidelijk behoefte aan bedrijven zoals ADP.

Het dividend is niet zo hoog, maar de uitbetaling van $1,40 per kwartaal laat een mooie stijging zien ten opzichte van de uitkering van $1,25 vorig jaar. Daarbij is het meer dan het dubbele van het dividend dat het bedrijf in 2018 uitbetaalde.

3. Baxter International Inc. | dividendrendement: 2,7%

Baxter is een bedrijf dat producten voor de gezondheidszorg maakt, waaronder intraveneuze oplossingen, injectables, beademingsapparatuur én diagnostische apparatuur. Ook levert het chirurgische hulpmiddelen. Het bedrijf profiteert van een onvermijdelijke ontwikkeling, namelijk dat we allemaal meer zorg nodig zullen hebben naarmate we ouder worden.

Door wereldwijde vergrijzing heeft dit soort aandelen de wind in de rug. Deze demografische katalysator blijkt ook uit de verwachte winstgroei per aandeel van $2,60 vorig boekjaar naar $2,90 in 2024 en vervolgens naar $3,23 in 2025. Dat is veelbelovend voor de aandelenkoers. De winstontwikkeling is meer dan genoeg om de jaarlijkse dividenduitkering van $1,16 per aandeel te dekken.

4. Diamondback Energy Inc. | dividendrendement: 4%

De stijgende olieprijzen zorgen voor oplopende koersen in de energiesector. Diamondback Energy verwacht een omzetgroei van 70% in het volgende boekjaar. Het fossiele energiebedrijf heeft zijn dividend aanzienlijk verhoogd. De uitkering in november van $3,37 per aandeel is meer dan $2,50 hoger dan twee kwartalen eerder.

De volatiliteit in de uitkeringen is dus wel een factor om rekening mee te houden. Een terugval in winstgevendheid in de toekomst kan zo maar een lagere uitkering opleveren. Het rendement op jaarbasis van dit energiebedrijf ziet er nu goed uit. En met sterke groeivooruitzichten kan de keuze voor Diamondback het risico waard zijn en een hoger dividend opleveren.

5. Hewlett Packard Enterprise Co. | dividendrendement: 2,9%

U moet dit bedrijf niet verwarren met het zusterbedrijf HP Inc., dat bekend staat om haar printers. Hewlett Packard Enterprise heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de zakelijke technologiesector. Het bedrijf groeit dankzij belangrijke partnerschappen, zoals onlangs met Nvidia en de overname van Juniper Networks.

Bovendien verhoogde het in november zijn dividenduitkering naar 13 cent per kwartaal. HPE heeft de afgelopen jaren weliswaar minder goed gepresteerd dan andere tech-aandelen, maar de bovengenoemde deals kunnen voor de noodzakelijke consistente groei zorgen.

6. Tapestry Inc. | dividendrendement: 3,3%

Tapestry is actief in de sector van luxegoederen. Het is eigenaar van de merknamen Coach, Kate Spade en Stuart Weitzman. Het concern is toonaangevend op het gebied van kleding en accessoires, maar probeert zijn markt te verbreden en legt zich meer toe op kinderartikelen, huishoudelijke artikelen en andere producten.

Tapestry verhoogde onlangs zijn winstverwachtingen: de winst per aandeel zal met dubbele cijfers toenemen in dit boekjaar en het volgende. Het concern profiteert van een gunstige trend bij de consumentenbestedingen. Het luxegoederenbedrijf betaalt momenteel een kwartaaldividend van 35 cent, wat neerkomt op een stijging op jaarbasis van 17% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Lees ook: Hoe u slim kunt inspelen op een verwachte short squeeze bij de koperprijs

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.