Zeer degelijk en ondergewaardeerd: 3 aantrekkelijke blue chips

Door Redactie op 14 juni 2024 12:30 | Views: 9.636

Zeer degelijk en ondergewaardeerd: 3 aantrekkelijke blue chips

Blue chips zijn aandelen van bedrijven met een goede naam en een gevestigde marktpositie. Ze zijn financieel solide en doorgaans verkopen zij hoogwaardige producten en diensten. Volgens Marc Guberti van InvestorPlace kunnen deze drie aandelen van grote gevestigde bedrijven de markt ruimschoots overtreffen.

Het is niet gek om de voorkeur te geven aan sterk ondergewaardeerde blue chips. In een zoektocht daarnaar kwamen er drie bovendrijven.

American Express

Creditcards en betaalpassen zijn veel handiger dan contant geld. Transacties zijn ook veiliger en creditcards geven mensen bestedingsruimte voordat ze het geld op de bank hebben staan.

American Express een aantrekkelijk geprijsde uitgever van creditcards en debetkaarten en een grote speler in deze sector. Het bliijft jongere generaties aantrekken, wat nog jarenlang indrukwekkende rendementen garandeert.

Het bedrijf is niet duur als we kijken naar het potentieel om de komende jaren marktaandeel te winnen: het wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 19,5, ondanks een koersstijging van bijna 24% sinds begin dit jaar. De omzet steeg met 11% op jaarbasis en de nettowinst met 34% in het eerste kwartaal.

Texas Roadhouse

Texas Roadhouse is een fastfood steakhouseketen. De koers-winstverhouding bedraagt 35, wat lager is dan bij veel snelgroeiende fastfoodrestaurants. Het nettoresultaat steeg met 31% op jaarbasis doordat de winstmarges bleven oplopen.

Het bedrijf had 7% meer restaurants dan vorig jaar, maar de vergelijkbare restaurantomzet steeg met 8,4% op jaarbasis voor zelf uitgebate restaurants en met 7,7% voor de franchises.

Het aandeel is met 44% gestegen op jaarbasis. De koerswinst over de afgelopen vijf jaar bedraagt 234%. Beleggers profiteren verder van een dividendrendement van 1,42%. De afgelopen tien jaar realiseerde Texas Roadhouse een jaarlijkse dividendgroei van 16,05%.

Nu

Nu is een digitale bank die ongeveer 100 miljoen klanten bedient in Latijns-Amerika met onder meer bankrekeningen, effectenrekeningen, creditcards, verzekeringen en leningen. De aandelenkoers is het afgelopen jaar met 74% gestegen. Nu krijgt momenteel een sterk koopadvies; analisten zien een koerspotentieel van 14%.

De laatste kwartaalresultaten verklaren de opwinding rond het aandeel. De omzet steeg met 69% op jaarbasis, terwijl de nettowinst met 167% toenam. De sterke groei van de nettowinst maakt het aandeel nog steeds aantrekkelijk, ondanks de koers-winstverhouding van 45. De forward koers-winstverhouding van 28 geeft perspectief voor langetermijnbeleggers.

Lees ook: Deze aandelen koopt Michael Burry ('The Big Short')

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.