7 sterke dividendaandelen voor de lange termijn

Door Redactie op 20 juni 2024 08:15 | Views: 21.695

7 sterke dividendaandelen voor de lange termijn

Het is niet zo eenvoudig om aandelen te vinden die je heel lang vast kunt houden. De wereld en de economie veranderen immers voortdurend, wat risico's met zich meebrengt voor langetermijnbeleggers. Dividendaandelen bieden beleggers op de lange termijn unieke voordelen en analisten van Argus geven op US News Money 7 tips die het overwegen waard zijn. 

Grote, winstgevende bedrijven met een stevig marktaandeel in een stabiele of groeiende sector, die een deel van hun winst uitkeren aan hun aandeelhouders, zijn een veilige keuze voor langetermijnbeleggers. Dividenden alleen waren al goed voor ongeveer 40% van het totale rendement op de aandelenmarkt in de afgelopen 90 jaar. Hieronder zeven voorbeelden van aantrekkelijk gewaardeerde dividendaandelen die beleggers kunnen aanschaffen voor de lange termijn.

1. JPMorgan Chase & Co

JPMorgan Chase is een van 's werelds grootste banken. De financiële dienstverlener bezat zo’n $4,1 biljoen aan activa in het eerste kwartaal. JPMorgan profiteerde van de Amerikaanse regionale bankencrisis van 2023 en nam de failliete First Republic Bank over.

Analist Stephen Biggar wijst op de indrukwekkende groei van de nettorentebaten, waarbij werd geprofiteerd van de overname van First Republic. Argus geeft een koopadvies voor het bankaandeel, met een koersdoel van $215. Het verwachte dividendrendement bedraagt 2,3%.

2. Procter & Gamble Co

Procter & Gamble produceert consumentenproducten. Het is actief met verschillende populaire merken, waaronder Pampers, Tide en Gillette. Analist Taylor Conrad zegt dat betere productiviteit, productinnovatie en reclame Procter & Gamble helpen om de winst te laten groeien en de aandelenkoers op de lange termijn te laten stijgen.

Innovatieve producten winnen marktaandeel van concurrenten en stellen Procter & Gamble in staat de prijzen te verhogen om de stijgende kosten als gevolg van inflatie te compenseren. De minder dure merken van het bedrijf profiteren juist weer van klanten die overstappen naar goedkopere merken. Argus geeft een koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van $185. Het verwachte dividendrendement bedraagt 2,4%.

3. Johnson & Johnson 

Johnson & Johnson is wereldwijd een marktleider in de farmaceutische industrie, medische apparatuur en gezondheidsproducten voor consumenten. Analist David Toung zegt dat Johnson & Johnson sterke farmaceutische producten heeft met veel groeimogelijkheden.

Daarnaast heeft het een indrukwekkende staat van dienst in het identificeren en integreren van overnames. Na de afsplitsing van de consumentengezondheidstak van Johnson & Johnson heeft het bedrijf nu meer kapitaal beschikbaar voor overnames en onderzoek en ontwikkeling. Argus geeft het aandeel een koopaanbeveling, met een koersdoel van $180. Het forward dividendrendement komt op 3,4% voor de farmaceut.

4. Merck

Merck is een andere grote farmaceut, eigenaar van toonaangevende medicijnen zoals het kankermedicijn Keytruda en HPV-vaccin Guardasil. Keytruda is een melkkoe van het bedrijf. Analist Jasper Hellweg zegt dat Merck's portfolio indrukwekkende kasstromen genereert en dat het bedrijf voortdurend nieuwe goedkeuringen krijgt voor aanvullende indicaties voor Keytruda en zijn andere toonaangevende medicijnen.

Keytruda was in het eerste kwartaal goed voor ruim 44% van de inkomsten van Merck. Ondertussen werkt Merkc aan de productenpijplijn door de overname van biotechbedrijven, zoals Harpoon Therapeutics. Argus geeft ook voor deze farmaceut een koopaanbeveling, met een koersdoel van $140. Het verwachte dividendrendement bedraagt 2,3%.

5. Home Depot

Home Depot is een van de grootste Noord-Amerikaanse woninginrichters. Analist Christopher Graja zegt dat dalende rentetarieven een positieve katalysator kunnen zijn voor Home Depot, omdat veel Amerikanen wachten op lagere rentetarieven voordat ze aan hun keuken- of badkamerrenovatie beginnen. De analist schat dat 75% van de Amerikaanse huiseigenaren vastzit aan een hypotheekrente van minder dan 4,5%. V

oor hen is verbouwen aantrekkelijker, dan verhuizen naar een nieuw huis met een potentieel veel hogere hypotheekrente. Argus geeft een koopadvies voor het aandeel, met een koersdoel van $400. Het forward dividendrendement bedraagt 2,7%.

6. Chevron

Chevron is actief in de energiesector op het gebied van exploratie en productie van olie, raffinage, marketing en petrochemie. Volgens analist Bill Selesky heeft de oliegigant een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van dividendbetalingen en aandeleninkoop. Het topmanagementteam manoeuvreerde herhaaldelijk door moeilijke perioden van de olie- en gasmarkten met behoud van kapitaalrendement.

Chevron is klaar om de productie te verhogen via het opstarten van projecten en acquisities. Aandeelhouders kunnen verwachten dat het bedrijf overtollig geld zal blijven uitkeren aan investeerders. Het aandeel heeft een koopaanbeveling van Argus, met een koersdoel van $211. Het forward rendement bedraagt een aantrekkelijke 4,2%.

7. Cisco Systems Inc.

Laatste op de lijst is Cisco Systems. Het IT-bedrijf levert hardware- en softwareoplossingen voor netwerken, cloud en cyberbeveiliging. Volgens analist Jim Kelleher is de verkoop van producten gedaald, omdat klanten terughoudender zijn vanwege de gestegen rente en de macro-economische onzekerheid. In reactie daarop heeft Cisco besloten tot een wereldwijde personeelsreductie van 5% om de kosten te verlagen.

Ondertussen zijn de software-inkomsten, de terugkerende inkomsten op jaarbasis en de resterende prestatieverplichtingen van het bedrijf, relatief solide. Met enig geduld kunnen beleggers rekenen op een opleving van de productverkopen, analisten verwachten dat in het fiscale jaar 2025. Argus geeft een koopadvies, met een koersdoel van $70 voor het aandeel. Het verwachte dividendrendement komt uit op 3,5%.

Ook interessant: 10 essentiële beleggingstips van Warren Buffett

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.