3 veelbelovende aandelen om nu te kopen

Door Redactie op 20 juni 2024 11:30 | Views: 14.866

3 veelbelovende aandelen om nu te kopen
Beeld: iStock

Met de markten rond all-time highs wordt het steeds moeilijker om buitenkansjes te vinden. Zacks denkt er met deze drie aandelen toch een paar gevonden te hebben.

Hoewel veel aandelen rond hun toppen koersen, geldt dat niet voor allemaal. Het grootste techbedrijf van China bijvoorbeeld, waar de risico's ruimschoots zijn ingeprijsd, of een keten van door Amerikanen zeer gewaardeerde biefstukrestaurants. En natuurlijk kan een AI-bedrijf niet ontbreken in een overzicht van koopwaardige aandelen!

JD.com

JD.com is een Chinees e-commercebedrijf dat zijn omzetgroei de afgelopen jaren heeft zien stagneren. Het aandeel koerst nog steeds ruim 70% onder het all-time high van 2021.

In het eerste kwartaal van 2024 zag het bedrijf vooruitgang in omzetgroei en winstgevendheid. Het is echter nog lang niet uit de problemen. De marges lijden onder investeringen in toekomstgerichte technologieën zoals bezorging met drones, en het zal niet meevallen om door het zware economisch klimaat te navigeren en tegelijkertijd sterkere rivalen af te weren - met name PDD Holdings, het bedrijf achter Temu.

Bij al deze negativiteit wordt het aandeel verhandeld tegen slechts 13,48 keer winst. Dat is een te lage prijs voor een bedrijf dat enorme koerswinst kan verwachten - als het een keer meezit.

Texas Roadhouse

Een heel ander aandeel, zowel qua momentum als wat waardering betreft, is  fastfood steakhouseketen Texas Roadhouse. Het koerst tegen 35 keer de winst, wat lager is dan dan veel snelgroeiende fastfoodrestaurants. In het eerste kwartaal van 2024 was de omzetgroei 12,5%. Het nettoresultaat steeg met 31% ten opzichte van het jaar ervoor doordat de winstmarges bleven oplopen.

Hoewel het bedrijf 12 extra locaties opende en zo 7% meer restaurants had dan vorig jaar, steeg de vergelijkbare restaurantomzet in bedrijfsrestaurants met 8,4% en met 7,7% op jaarbasis in de franchiserestaurants.

Beleggers ontvangen een kwartaaldividend van momenteel 1,4%. De restaurantketen heeft de afgelopen tien jaar een jaarlijkse dividendgroei van 16% weten vast te houden.

AppLovin

Dan nog een aandeel voor de liefhebbers van kunstmatige intelligentie. Voor advertentiebedrijf AppLovin is de lancering van zijn op AI gebaseerde reclametechnologie een game changer geweest. De inkomsten zijn met maar liefst 91% gestegen in het meest recente kwartaal. De technologie is een hit bij AppLovin's klanten voor mobiele gaming en het succes begint meer van deze klanten aan te trekken.

Nu wil het bedrijf uitbreiden naar e-commerce en reclame op het web. Het aandeel AppLovin wordt verhandeld tegen iets meer dan 15 keer de verwachte winst, wat erg goedkoop is voor de groei die het heeft doorgemaakt en de kansen die er liggen. Maar die winst moet natuurlijk wel waargemaakt worden.

Lees ook: 3 veelbelovende aandelen met een strong buy-advies

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.