Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Uber pompt 500 miljoen in kaartenproject'

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: ING verlaagt koersdoel TomTom
  2. 17 apr TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 augustus 2016 14:57
    quote:

    groeibriljant schreef op 1 augustus 2016 11:18:

    [...]

    Alleen al de Maps zijn zo'n 5 miljard waard (Morgan Stanley secnario; TomTom is stuk verder dan HERE met real-time en heeft gepatenteerde RoadDNA).

    En kijk voor de waarde van de divisie TomTom-Telematics maar even naar de waarde van concurrent Fleetmmatics.
    Ook in deze groeimarkt is TomTom met haar eigen real-time platform en relaties met de autofabrikanten een stuk beter gepositioneerd. En dat in een markt die de komende 7 jaar gemiddeld met 28,5% per jaar gaat groeien.

    Overigens is 30 euro slechts de huidige waarde van de assets. Als Goddijn zijn verwachting van 50% marktaandeel Automotive in 2020 waarmaakt (nu 20% bij take-rate 27%), dan gaat de koers in dat jaar op basis van wpa-groei eenvoudig door de grens van 100 euro. Omzet Automotive komt dan boven de miljard en is voor een steeds belangrijker deel gebaseerd op jaarabonnementen op de real-time Maps en real-time Services (traffic, parking etc.). Waardering op basis van schaalbare SAAS-businessmodel.
    Nou @Onderbouwer; hoe denk je na vanochtend over de 30 euro minimale assetwaarde van TomTom?

    Alleen al de divisie TomTom Telematics is meer waard dan concurrent Fleetmatics (ongeveer even groot maar TomTom heeft betere technologie en beter ingangen bij autofabrikanten; zie recente deal met Peugeot-Citroen voor telematics).
    Dat is voor deze ene divisie al zo'n 9,20 euro per aandeel aan assetwaarde. 30 euro voor het totaal aan assets is toch echt de huidige minimale waarde van TomTom als de boel in onderdelen wordt verkocht.

    www.streetinsider.com/Corporate+News/...

    Verizon Communications Inc. (NYSE, Nasdaq: VZ) and Fleetmatics Group PLC (NYSE: FLTX) today announced they have entered into a definitive agreement under which Verizon will acquire Fleetmatics, a leading global provider of fleet and mobile workforce management solutions, for $60.00 per share in cash – representing a value of approximately $2.4 billion. 40% premie.

    In June, Verizon Telematics also announced the acquisition of Telogis, Inc., a global, cloud-based mobile enterprise management software company based in Aliso Viejo, Calif. That transaction closed on July 29.

    www.reuters.com/article/us-fleetmatic...
  2. [verwijderd] 1 augustus 2016 15:04
    En de post van @harrysnel zegt alles over het ING-koersdoel van euro 15,50:

    "Toch is er volgens den Drijver wel wat voor te zeggen om een van de onderdelen van TomTom af te splitsen. Dat is volgens de analist ook mogelijk zonder dat het management zijn greep op de onderneming verliest. Door bijvoorbeeld het onderdeel Telematics los te maken en voor 30% naar de beurs in de VS te brengen, kan TomTom volgens de analist zomaar €180 mln ophalen, en dat zonder de zeggenschap uit handen te geven..."

    fd.nl/ondernemen/1144603/opknippen-to...

    Om even aan te geven wat het oordeel van Den Drijver waard is. Hij ziet dus waarde voor heel TT Telematics van E600 mln. Fleetmatics wordt gekocht voor ruim E2,1 miljard. Dus eigenlijk wil Den Drijver TT Telematics naar de beurs brengen voor nog geen 30% van de waarde van Fleetmatics. Wat een topper. Wellicht speelt hij mee met het management maar dat hij zichzelf voor schut zet is overduidelijk. Ik hoop voor hem dat het dit allemaal waard is....
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TomTom

5,580 17:35
+0,030 +0,54%
Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links