Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AEX-28/3- de wenkbrauw is geepileerd.........

519 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
[verwijderd]
20
We zullen onder ogen moeten zien dat onze extra wenkbrauw vanmiddag ruw en zonder veel elegantie is geëpileerd, waarschijnlijk met een slecht functionerend apparaat van Philips Consumer Products. We zijn dus weer terug in het land der Blinden, en voorlopig 1 oog.

De dag begon zo mooi, met een opening op 437,08, iets boven verwachting. Het sentiment was echter opperbest en we stegen rond tienen al naar 443 om vervolgens tot 13.30 in een range tussen 441 en 443 te stuiteren. Ik had woensdagnacht al geschreven dat 445 haalbaar zou zijn als we 442 zouden passeren, en aldus geschiedde. Op basis van beter dan verwachte werkeloosheidscijfers en een bevestiging van de Q4 groei, stegen we om 13.31 in bijna 1 ruk naar 445. Amerika opende hoger, waardoor we tot 1 uur na hun opening tussen 445 en 443 bleven bewegen. In dat uur zal behoorlijk gezweet zijn, want een uitbraak naar hogere regionen had gekund, mits Amerika zijn winst vasthield. Dat gebeurde echter niet en wij liepen vervolgens vrolijk achter NY aan naar beneden (4 punten verlies in 20 minuten, naar 439) om vervolgens tot de close weer mee te stijgen en op 441,98 de dag uit te gaan.

Meevallende macro’s en een sentiment in Europa dat we toch minder last van de recessie in de USA zouden hebben dan gedacht, dit op basis van de IFO en andere Duitse cijfers en een vage uitspraak van de ECB over hulp aan Europese banken indien nodig. Dat was de basis waarop we even 445 hebben mogen zien. Naar aller waarschijnlijkheid, voorlopig de laatste keer……..

Want in NY ging vlak na onze close in een snel tempo in de min, om uiteindelijk 1% en meer in te leveren. Erg goed voor de Triple-I (zie plaatje) die nu weer op dezelfde stand staat als het laagste punt van 14.3.08 (2 weken terug). Er waren drie zwaarwegende factoren die de “goede” macro’s overstemden; Google, die volgens een analist ook in het afgelopen kwartaal minder “click-thru” kreeg (en dus minder verdient, want er klikken minder mensen op door Google gehoste advertenties, zoals die naast deze pagina), Oracle, die eigenlijk prima rapporteerde, maar qua omzet iets op de verwachting achterbleef en tenslotte Lehmann Brothers die weer een geruchten circus over zich heen zag komen.
In de S&P gingen de technologie en financiële sectoren dus flink voor de bijl.

Opvallend item was wel dat de 30-jaars Treasuries (staatsobligaties) ’s ochtends in NY flink omhooggingen (terwijl de indexen stegen notabene), maar bij de close 9/32 verloren hadden omdat de allereerste new style veiling van de Fed (van dat reddingspakket, weetjewel) veel minder belangstelling trok dan verwacht. Hier werd de conclusie aan verbonden dat de banken blijkbaar geen liquiditeitsissues hebben (en prompt steeg de dollar).

Ik denk dat dit laatste item vandaag een belangrijke overweging wordt. De banken mogen bij de Fed “geld” halen tegen gunstige voorwaarden (het steenkoolgruis verhaal) maar hebben het blijkbaar niet nodig. Dat is toch een ander beeld dan je zou denken als je de verhalen over Lehmann en andere vertrouwensissues hoort.

Het zou zomaar kunnen dat onze financials vandaag minder last gaan hebben dan we denken en dus op koers blijven liggen.

Goed, dat was donderdag; de wenkbrauw is grof verwijderd en we moeten ons nu blind gaan staren op redenen waarom we NIET nu als een plumpudding in elkaar gaan zakken. Want dat laatste is nu een reële mogelijkheid geworden. Het sentiment zal vandaag niet fantastisch zijn en we hebben, naast de macro’s, ook de expiratie van de weekopties.

Allereerst, de opening. Op basis van de a pari rond 438, maar misschien 437, net als donderdag. Aangezien ik eigenlijk donderdag al een close rond 435/436 had bedacht, zie ik geen reden om aan te nemen dat we daar nu aan ontkomen. Sterker nog, 435 is misschien zelfs te hoog geschat als day lo.
Maar: veel zal juist deze vrijdag afhangen van NY en de laatste “extra uur genieten” faciliteit (zomertijd gaat hier zondag ook in).

Macro’s als volgt:

13.30 Personal Income (verwacht wordt een groei van 0.3%)
13.30 Personal Outlays (verwacht wordt een groei van 0.1%)
15.00 Consumer Sentiment (verwacht wordt gelijkblijvend op 70)

De PI/PO macro was vorige maand goed voor een positieve verrassing maar dat zal dit keer moeilijker worden (consumenten vertrouwen viel dinsdag erg tegen)

Definitie
Personal income is de dollar waarde van alle inkomsten uit alle bronnen bij particulieren. Personal outlays betreffen alle uitgaven voor alle aankopen van spullen en diensten. De delta is de spaar quote; dat stuk van de groei van inkomen dat niet wordt uitgegeven wordt gespaard.

De PIPO kan voor beweging zorgen als de afwijking erg groot is en het Consumer Sentiment getal wordt, met het R woord in gedachte, met argusogen bekeken.
Daar waar eerder sprake was van de BS-devide, zal deze ook vandaag effect hebben; dit gecombineerd met de eerder genoemde non liquiditeits nood verhaal kan wel weer eens veroorzaken dat slecht nieuws gunstig wordt geïnterpreteerd.

Expiratie om 16.00 heeft dan al anderhalf uur met NY meegelopen en ik verwacht dat NY gaat proberen de week positief af te sluiten. Dat kan voor een vreemde expiratie zorgen; waar we wellicht de vroege middag in mineur doorbrengen, kan een expiratie op of rond 440 mij niet verbazen. Die geef ik zelfs een betere kans dan 435. In elk geval expireren we hoger dan de 432 van vorige week :-P!

En tenslotte de close; met mijn verwachting dat NY gaat plussen, kan ik niet anders roepen dan een close rond 438 a 440. Eindelijk een positieve week en die hebben we (vind ik) verdiend!

’t Is jammer van de wenkbrauw, want volgende week wordt het weer bikkelen om boven 430 te blijven; 445 is waarschijnlijk even de top geweest tot er Q1 cijfers voorbij zijn gekomen. Het was een kadootje donderdag, maar wel erg leuk!

Succes allemaal!
Bijlage:
kck
0
quote:

Illuminati schreef:

hebben we (vind ik) verdiend!

Succes allemaal!

Oehoehoehoe...Illu.

Pas toch op,de goden verzoeken.

Heb onlangs een plengoffer gebracht aan Artemis.
Gij steekt een spaak in mijn wielen.

Ugh,kck
[verwijderd]
0
kck, ik voel me regelmatig 1 met de goden, dus ik mag ze weleens wat verzoeken pfft pfft
ONN
0
Wat morgenmiddag ook nog voor een verrassing kan zorgen zijn de cijfers van KB Home. Komen voorbeurs en verwachting is -1.35. Niet geheel onbelangrijk lijkt mij.
[verwijderd]
0
illu goed stuk weer van je kerel.

Wat een expertise heb jij toch in je,zou bijna jaloers op je worden?
Vind het knap dat sommige van ons op dit forum let wel er zijn er meerdere hier,dit zo goed begrijpbaar voor eenieder kunnen beschrijven!!!Toppers zijn het allemaal.

AB`tje groet willem

[verwijderd]
0
klopt, maar alleen belangrijk als ze meevallen; het was al klote met lennar en toen gebeurde ook niets. Maar goed, de huizensector is de laatste tijd onwijs gestegen in de S&P. Kortom, een leuke dag. Morgenochtend maar gelijk mijn te optimistisch ingekochte C445 AX4'en lossen.Misschien krijg ik er nog 10 cent voor :-)

quote:

ouwebeursrot schreef:

Wat morgenmiddag ook nog voor een verrassing kan zorgen zijn de cijfers van KB Home. Komen voorbeurs en verwachting is -1.35. Niet geheel onbelangrijk lijkt mij.
[verwijderd]
1
doe maar niet dat jaloers worden; zonde van je adrenaline! :-)

quote:

WRoeland schreef:

illu goed stuk weer van je kerel.

Wat een expertise heb jij toch in je,zou bijna jaloers op je worden?
Vind het knap dat sommige van ons op dit forum let wel er zijn er meerdere hier,dit zo goed begrijpbaar voor eenieder kunnen beschrijven!!!Toppers zijn het allemaal.

AB`tje groet willem

[verwijderd]
0
Goed stuk. Leuk dat je die gelijktijdige stijging van de treasury bond ook opmerkte. Mijn dag begon slecht met de rabo die er tot 11 uur uitlag. Ik heb niets anders gedaan dan tegenorders bij lynx opgeven. Daar is zo'n tweede broker dan weer goed voor. Aan de andere kant, ik verkocht om 11.30 calls, ben toen een klusje gaan doen en zag om 15.30 dat ze op winst stonden. Ik heb even geslikt toe ik het tussenliggende koersverloop zag. Maar goed, nerveus kon ik dus ook niet worden.
Vrijdag is altijd een onbetrouwbare dag. Meestal is het tijdens expiratie nog een ruk omhoog. Maar vorige week bv niet. We openen ongetwijfeld lager, maar na 9.30 zal de trend gezet worden. Was dit de top, of komt er nog een? 440 expireren en 435 sluiten ligt erg voor de hand.
Pacito
handyman6
0
I could'nt agree more..zo is het..rommelig...maar om te traden :fantasties,straddles..H6
PS..goodnight
[verwijderd]
1
ik moet je ook een compliment geven illu, tis toch wel handig ff zo`n dagsamenvattingtje.

en dus terugkomen op mijn wat kritische toon bij onze eerste kennismaking. ;)

ps.
hans. :p
[verwijderd]
0
Pacito, je hebt dus met 11.30 calls effe geboft :-).
Waarom je primaire account nog bij de RABO trouwens? Kun je toch beter Alex en Lynx naast elkaar zetten?

Ik heb voor de koersfeeds en betere/snellere nieuws delivery een contract van Bloomberg voor me liggen. Kost wat per maand, maar dan heb je ook wat.

Ik heb trouwens diezelfde rit naar beneden gewoon met puts gedaan, derin voor 1,63, eruit voor 2,87. Makkelijk verdiend en minimaal risico

Maar ik ga een van jouw kerstbomen nabouwen, lijkt me heel dynamisch in elk geval.

[verwijderd]
0
Hans met een smiley? Kennen wij elkaar wellicht (ken wel 100 hans'en namelijk!)?

Dank voor het compliment, onze eerste kennismaking was inderdaad niet "joviaal" !

quote:

ik ben Diede. schreef:

ik moet je ook een compliment geven illu, tis toch wel handig ff zo`n dagsamenvattingtje.

en dus terugkomen op mijn wat kritische toon bij onze eerste kennismaking. ;)

ps.
hans. :p
kck
0
[verwijderd]
0
hmm, Japan daalt niet echt. Die vonden dat Treasury verhaal ook goed nieuws dus. Zou het allemaal meevallen? Heeft de epileer machine wat haartjes achtergelaten?
[verwijderd]
0
ik sta ook niet te springen om mijn porto op te doeken.

dow daling kan je nog steeds als winstnemingen zien.
13.200 kan springplank worden.

maarja, als Lehman bewaarheid wordt ziet de wereld er weer heel anders uit.
al vraag ik me af waarom je dan opeens wel je usg`s en randstadjes de deur uit zou doen.
[verwijderd]
0
zoals het vanavond ging rook het aan alle kanten naar een soort off-day, een one time event. Die rally om 19.00 uur (ongetwijfeld het Treasury verhaal) ging gepaard met enorme volumes en de daling weer niet. Puur winstnemen dus. Ach, en Lehmann? De FEd zit allang klaar, daar mag je vanuit gaan.

Ik denk wel dat 430 herbezoeken een goed plan is, effe flink aanstampen

quote:

ik ben Diede. schreef:

ik sta ook niet te springen om mijn porto op te doeken.

dow daling kan je nog steeds als winstnemingen zien.
13.200 kan springplank worden.

maarja, als Lehman bewaarheid wordt ziet de wereld er weer heel anders uit.
al vraag ik me af waarom je dan opeens wel je usg`s en randstadjes de deur uit zou doen.
[verwijderd]
0
Mooi stukkie. Alleen dit klopt niet.

"En tenslotte de close; met mijn verwachting dat NY gaat plussen, kan ik niet anders roepen dan een close rond 438 a 440. Eindelijk een positieve week en die hebben we (vind ik) verdiend!"

Je heb het fout ingetikt er moet staan: morgen de 428. Ik zal achteraf wel uitleggen waarom ik gelijk heb gehad. Het is nu eigenlijk wel verdomd laat.

Groet, Jonas

519 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 903,61 0,00 0,00% 31 mei
AMX 922,59 0,00 0,00% 31 mei
ASCX 1.245,59 0,00 0,00% 31 mei
BEL 20 3.918,09 0,00 0,00% 31 mei
Germany40^ 18.662,80 +164,86 +0,89% 08:52
US30^ 38.789,40 +87,60 +0,23% 08:52
US500^ 5.297,87 +17,45 +0,33% 08:52
Nasd100^ 18.617,40 +78,50 +0,42% 08:52
Japan225^ 38.948,20 +317,70 +0,82% 08:52
WTI 76,76 -0,38 -0,49% 08:52
Brent 80,81 -0,39 -0,48% 08:52
EUR/USD 1,0853 +0,0006 +0,05% 08:52
BTC/USD 68.685,82 +1.111,87 +1,65% 08:01
Gold spot 2.318,35 -9,06 -0,39% 08:52
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
BESTEL HIER UW TICKETS VOOR DE IEX BELEGGERSDAG > EEN DAG VOL INSPIRERENDE SPREKERS EN KOOPTIPS!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,650 0,000 0,00% 31 mei
ADYEN NV 1.184,800 0,000 0,00% 31 mei
Aegon 5,944 0,000 0,00% 31 mei
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,650 0,000 0,00% 31 mei
ADYEN NV 1.184,800 0,000 0,00% 31 mei
Aegon 5,944 0,000 0,00% 31 mei

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront