'Aandelen kunnen profiteren van bearish sentiment'

Door Redactie op 20 mei 2016 15:14 | Views: 7.548

'Aandelen kunnen profiteren van bearish sentiment'

Volgens Bank of America Merrill Lynch kan het bearishe sentiment juist ondersteuning bieden aan de markt. Dat stelt een team van strategen van de bank, onder leiding van Savita Subramanian, in een note, meldt Cnbc.

Het onderzoeksteam schrijft dat stragen op Wall Street “gemiddeld slechts een allocatie van 52% naar aandelen hebben, het laagste niveau in meer dan een jaar”. De strategen voegen eraan toe dat “een bearish sentiment juist bullish is voor aandelen, wat een contrair koopsignaal betekent.”

Langste periode van verkopen

De bearishness-indicator van de bank wordt ondersteund door daadwerkelijke transactiecijfers. “Klanten van Bank of America Merrill Lynch zijn netto verkopers van aandelen voor 15 weken op rij. Dat is de langste aaneengesloten periode van verkoop in onze datageschiedenis, die teruggaat tot 2008.”

Volgens de bank zijn beleggers onderwogen in Amerikaanse aandelen, wat downside support moet bieden, omdat veel beleggers op zoek zijn naar een kans om terug in te stappen op lagere niveaus. 

'Put your shorts on... it's summertime'

Ironisch genoeg heeft Bank of America Merrill Lynch zelf ook een bearishe outlook. Het koersdoel van de bank voor de S&P 500 is 2000 punten richting het einde van het jaar, wat zo’n 3% lager is dan het huidige niveau.

‘Put your shorts on… it’s summertime’, staat in de note te lezen, waarmee de bank doelt op de doorgaans zwakkere zomermaanden en het vooruitzicht van krapper monetair beleid.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.