2 Nederlandse aandelen die fors kunnen stijgen

Door Redactie op 22 juli 2015 11:47 | Views: 62.010

2 Nederlandse aandelen die fors kunnen stijgen

Hoewel enkele Nederlandse ondernemingen hun resultaten al hebben gepubliceerd, staan we momenteel aan de vooravond van een stroom aan tweekwartaalcijfers. De analisten van Theodoor Gilissen voorzien voor veruit de meeste Nederlandse ondernemingen een winststijging dankzij valutaire meewind, kostenbesparingen en lagere rentelasten. 

Dat schrijven de analisten in een update van hun advieslijst Nederlandse aandelen. Kostenbesparingen, valutaire meewind en lage rentelasten waren ook bij AkzoNobel belangrijke factoren achter de verrassend hoge winstgroei, zo merkt Theodoor Gilissen op. De vermogensbeheerder heeft naar aanleiding van de kwartaalupdate de winsttaxaties en het koersdoel voor AkzoNobel verhoogd, van 64 naar 75 euro. De analisten verwachten een toenemende vraag naar verf in de herstellende Europese bouwmarkten. 

Chipmarkt

Op de Nederlandse favorietenlijst staan 2 aandelen die volgens Theodoor Gilissen in het bijzonder een fors stijgingspotentieel hebben. De eerste is Besi. ‘Het bedrijf heeft een sterke positie in specifieke snelgroeiende onderdelen van de markt voor chipmachines. De chipmarkt is een groeimarkt die een extra zet krijgt van de opkomst van The Internet of Things’, aldus aandelenanalist Jos Versteeg. 

Behalve de aantrekkende groei, werkt Besi hard aan kostenbesparingen. Muller stelt dat het bedrijf een gezonde kasstroom en een ijzersterke balans heeft. ‘Deze gezonde winstgroei en de sterke balans maken het mogelijk een hoog dividend uit te keren. Het dividendrendement van Besi is met momenteel zo’n 5,7 procent dan ook zeer aantrekkelijk.’ Het koersdoel voor Besi staat bij Gilissen op 33 euro. De koers van Besis staat vandaag rond 26,20 euro. 

Gunstige toekomst

Het tweede aandeel dat volgens de analisten fors kan oplopen is SBM Offshore. ‘Doordat olie nu vaker wordt geproduceerd in gebieden waar geen pijpleiding-infrastructuur is, wordt vaker gekozen voor FPSO’s, een markt waar SBM Offshore zich volledig op richt. De lange termijn blijft gunstig voor SBM Offshore, de verwachting is namelijk dat de lage olieprijs zijn vruchten af zal werpen voor de vraag naar leas-FPSO’s’, aldus aandelenanalist Jos Versteeg. 

Terwijl aandelen SBM Offshore vandaag handelen rond 10,67 euro, staat het koersdoel van Versteeg voor SBM op 15 euro.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

11 Posts
job100
0
U schrijft: "de koers van Besis staat vandaag rond 26,20 euro". Dat lijkt me een vergissing. De koers staat op dit moment rond de 17,30.
[verwijderd]
0
U gaf een koersdoel aan voor BESI VAN 33,00 ( !!!! ) en op bais daarvan koop ik 100 aandelen Besi.
Sterke vermogens positie schrijft u.
Het aandeel staat nu op Euro 13,61 !!!!
Ik zit nu op een verlies van ruim Euro 800,=
Ern volkomen verkeerd advies !!!!
Durft u nu een ander koersdoel naar voren te brengen?
Hoe kan ik mijn verlies wegwerken?
FFVa
0
FFVa
0
Zit wel een beetje met mijn Volkswagen aandelen....'durf ze niet zo goed aan te houden....

Heeft iemand anders ze? En wat doen jullie er mee?
[verwijderd]
0
Persoonlijk heb ik niets te maken met voorgaande posts in deze thread, maar Besi is volgens mij nu (24-9-2015) echt een super koopje, veel lager kan het niet worden. Het bedrijf staat er namelijk helemaal niet slechter voor maar is alleen veels te hard afgestraft voor een iets minder cijfer. De rest was kudde gedrag.
Aan Naj Moobrev, ja, dat hoort erbij en het is altijd je eigen verantwoordelijkheid. Misschien beter risico management volgend keer? De meeste mensen leren dit met vallen en opstaan.
Succes allen
[verwijderd]
0
quote:

FFValentijn schreef op 23 september 2015 11:48:

Zit wel een beetje met mijn Volkswagen aandelen....'durf ze niet zo goed aan te houden....

Heeft iemand anders ze? En wat doen jullie er mee?

Ik heb er enkel bijgekocht :) en ik zal dat blijven doen . lange termijn denken.
snailx
0
Besi was mijn eerste koop. Op 21 euro Rabobank heeft verteld nu was de moment in te stappen.
Op 14.60 naar een verlies van meer dan 40 % vertelde Rabobank dat winst waarschuwing niet onverwacht was. Nu kopen. Als de winst waarschuwing verwacht was waarom geven een koop advies op 21 euro??????

Ik heb een order geplaatst voor 320 Besi voor 12 euro per stuk. Dit was uitgevoerd en ik zit op een winst van 15 % Ik voel me zo goed over deze aandeel dat i.p.v. bij te kopen wanneer ik genoeg geld heeft. Ik verwacht dat hij uiteindelijk weer boven 25 euro zal gaan. Maar je weet het nooit.

Goede product, geen schuld, hoge dividend. Wat meer moet je hebben?
klompke
0
[verwijderd]
0
quote:

FFValentijn schreef op 23 september 2015 11:48:

Zit wel een beetje met mijn Volkswagen aandelen....'durf ze niet zo goed aan te houden....

Heeft iemand anders ze? En wat doen jullie er mee?

FFValentijn, je moet altijd goed je huiswerk maken.

beurs-advies.be/volkswagen-verliest/

En goed nadenken.

Ten eerste: Wat is de huidige cash positie van Volkswagen? Ongeveer 20 miljard EUR. De grote vraag is dus, hoeveel zal het hele zooitje hen kosten, meer of minder dan 20 miljard EUR? Zolang het schandaal beperkt zou gebleven zijn tot Volkswagen zelf, en niet de andere merken binnen de groep (dus Audi, Porsche, Bugatti, ..) dan zal de 20 miljard meer dan genoeg zijn om de eventuele schade op te vangen. Mocht het Dieselgate probleem uitdijen, wat nu wel het geval blijkt te zijn, dan kan de 20 miljard snel op zijn en zit het echt in de problemen.

beurs-advies.be/advies-26-volkswagen/

Groetjes
Lies, Beurs-Advies
Ludo Naert
0
Ik overweeg aankoop van Delta Loyd ; zeker Altice ; Nyrstar ; een stukje Fagron en Pharming .
Een beetje fysiek goud en vooral zilver . Hou ook cach aan want er zullen koopjes zijn in 2016 !Dividendaandelen bijkopen bij een verzwakking van de koersen .
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.