Royce Tostrams over goud

Door Redactie op 14 oktober 2015 16:15 | Views: 3.344

Royce Tostrams over goud

De Slimste Belegger-competitie staat deze week in het teken van grondstoffen. In dat kader vroegen wij technisch analist Royce Tostrams, van Tostrams Groep, hoe hij momenteel tegen de grondstoffenmarkt aankijkt. 

Op lange termijn geven grondstoffen volgens Tostrams een negatief sentiment weer. "De Dow Jones UBS Commodity index, die het koersverloop van de belangrijkste grondstoffen weergeeft, is overduidelijk neerwaarts gericht. De dalende trend, die al in 2007 is ingezet, kreeg een nieuwe neerwaartse impuls bij de daling onder de koersbodems van de afgelopen jaren in de zone 30-38."

Op de korte termijn lijkt de grondstoffenindex echter iets te verbeteren, denkt de technisch analist. "Het herstel is echter beperkt tot de toppen van augustus rond 25,96. Pas na een doorbraak boven deze horde komt er voldoende potentieel vrij om longposities te rechtvaardigen, in eerste instantie richting 30."

Longposities goud 

"Ook de goudprijs laat op lange termijn een negatief verloop zien", vertelt Tostrams. "Sinds de top net onder de 2000 dollar, zo’n vijf jaar geleden, is de koers flink teruggevallen. Een stijging boven 1170-1190 dollar is noodzakelijk om het zwakke verloop te keren. Op korte termijn is er al sprake van enige verbetering nu de dalende trend vanaf mei van dit jaar is gebroken. Na een doorbraak boven de top van augustus rond 1170 komt er weer potentieel vrij om longposities te rechtvaardigen."

Bent u op zoek naar meer tips op het gebied van grondstoffen? Deze donderdagavond vertelt Nico Inberg van beurswijzer.com vanaf 20.00 uur in een Slimste Belegger-webinar alles over de grondstoffen die momenteel interessant zijn voor beleggers.

Klik hier om u aan te melden voor het webinar 

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.