3 aandelen met meer dan 4% dividend

Door Redactie op 28 september 2016 15:24 | Views: 9.581

3 aandelen met meer dan 4% dividend

Het gemiddelde dividendrendement van de S&P 500 bedraagt 2,08%, wat historisch gezien een vrij schamel percentage is. Gelukkig zijn er ook bedrijven die meer dan het dubbele uitkeren en er daarnaast solide uitzien. Fool.com selecteerde drie van deze dividendaandelen.

Vooral Magellan Midstream Partners, Ford Motor Co. en National Grid zien er volgens de site interessant uit.

Magellan Midstream Partners

“Magellan heeft een solide businessmodel en werkt op contractbasis met vaste prijzen, waardoor het bedrijf minder gevoelig is voor schommelingen in grondstofprijzen. Het heeft een uitgebreid netwerk van pijpleidingen en een vaste klantenbasis, waardoor de aanvoer vrij constant is.” 

“Een ander voordeel is dat het management de balans, het groeien van het bedrijf en de dividendbetalingen conservatief benadert. De schuldenniveaus worden scherp in de gaten gehouden. Het ziet ernaar uit dat Magellan de reeks van 57 kwartalen van dividendverhogingen kan volhouden, en dat is niet verkeerd bij een dividendrendement van 4,8%.”

Ford Motor Co.

“Bij Ford-beleggers zit de schrik erin sinds leidinggevenden hebben toegegeven dat we op de top zitten wat betreft de vraagcyclus voor nieuwe auto’s in de VS. Ford-aandelen worden verhandeld voor een koerswinstverhouding van slechts 5,6, terwijl het dividendrendement op 4,9% ligt. Het is goed voor te stellen dat beleggers auto-aandelen vermijden als de vraag naar auto’s afkoelt.” 

“Toch blijft Ford in dit verhaal interessant. Op de recente beleggersdag gaf CFO Bob Shanks aan dat de onderneming ondanks de ups en downs in de cyclus de dividenduitkering graag wil behouden, en dat er in ieder geval tot 2018 geen problemen worden voorzien wat de betreft de uitbetaling. Zo gauw er financiële ruimte is, wil het bedrijf extra dividend gaan betalen. Met 20 miljard dollar aan cash in de boeken, lijkt dat een goede mogelijkheid.”

National Grid 

“National Grid is een Britse multinational in elektriciteit en gas. Nutsbedrijven zijn doorgaans een relatief veilige dividendbelegging, vanwege hun vaste inkomsten. De risico’s liggen vooral in prijsconcurrentie, maar ook bijvoorbeeld het voldoen aan nieuwe regelgeving wat betreft uitstoot van energiecentrales. Het transport en distributie van elektriciteit is een onderdeel dat minder onder druk staat, en die tak van sport wordt in het Verenigd Koninkrijk gedomineerd door National Grid.”

“Het grootste gedeelte van de inkomsten van dit bedrijf komen uit de distributie van gas en elektriciteit in het VK. Het zorgt voor veel cash, zonder dat er nog veel investeringen nodig zijn. National Grid is de grootste speler in het land. Doordat de onderneming geen energiecentrales hoeft te onderhouden, blijft er meer geld over om als dividend uit te keren en te investeren in de grootste groeimarkt, de Verenigde Staten.”

National Grid verschilt van de meeste andere dividendaandelen, omdat het een variabel dividend uitkeert, op basis van de netto jaarinkomsten. Daarnaast wordt het ieder halfjaar uitgekeerd, in plaats van het gebruikelijke kwartaal. Voor degenen die daar niet over vallen, is 4,5% een aantrekkelijk rendement.”

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.