Olie klaar voor uitbraak?

Door Redactie op 19 augustus 2016 15:56 | Views: 6.659

Olie klaar voor uitbraak?

De afgelopen zes handelssessies steeg olie bijna 20%, maar een technisch analist van Oppenheimer denkt dat er nog veel meer winsten in het verschiet liggen. In gesprek met Cnbc legt uit waarom hij dat denkt.

“Op de korte termijn gaan we weer terug naar dat belangrijke 50 dollar-niveau”, zegt Ari Wald, hoofd technische analyse bij Oppenheimer. “En als dat gebeurt, is the sky the limit.”

30% erbij

Daarom is het nu tijd om in te spelen op een uitbraak, vindt hij. “Richting 2017 zien we een prijs van 63 dollar voor een vat WTI.” Dat betekent een stijging van zo’n 30% vanaf de huidige koers. 

Volgens Wald zijn er twee belangrijke redenen om bullish te zijn. “De trend veranderde in april, toen WTI boven het 200 daags-gemiddelde bewoog en brak met een daling die twee jaar duurde. Na de piek in juni ging er weer zo’n 20% af. Begin augustus bodemden we uit en sindsdien zijn de verliezen weer goed gemaakt. Wij zien nu dat die trend doorzet.”

Daarnaast speelt de zwakkere dollar een rol. “De dollar staat op het laagste niveau sinds juni. Vanwege de omgekeerde correlatie tussen olie en de dollar betekent dat wind mee voor olie.”

'Tot over oren in olie'

Anthony Grisanti van GRZ Energy en Scott Nations van Nationsshares zijn het echter niet met hem eens. Grisanti: “De dollar daalt wel, maar ik denk niet dat dat doorzet. Daarbij komen we aan het einde van de seizoensgebonden vraag. Richting het vierde kwartaal zul je zien dat de vraag gaat dalen, terwijl er al ontzettend veel olie is. Ik zie niet in waarom deze rally duurzaam zou zijn.”Nations sluit zich daarbij aan. “We zitten tot over onze oren in de olie in de VS en ik zie dat aanbod niet snel verminderen.”

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.