Vijf veelbelovende aandelen volgens Morgan Stanley

Door Redactie op 12 september 2016 11:10 | Views: 7.674

Vijf veelbelovende aandelen volgens Morgan Stanley

Om op de lijst met scaling disruptors van Morgan Stanley terecht te komen, moeten bedrijven meer dan alleen positieve fundamentals laten zien. Bedrijven op deze lijst zorgen namelijk in meer dan één industrie voor grotere veranderingen en moeten al een flinke omvang hebben bereikt. Bedrijven op de lijst zijn volgens Morgan Stanley 'de winnaars van het digitale tijdperk'. 

Meer dan 75% van de aandelen op de lijst hebben een notering in de Verenigde Staten. De rest is afkomstig uit Azië. Geen enkele Europese naam wist een plaats op de lijst te behalen. Bloomberg zet enkele van de winnaars uit het digitale tijdperk op een rij. 

Alibaba

Ondanks dat de aandelen meer dan 50% zijn gestegen in het afgelopen jaar, denkt het team van Morgan Stanley, bestaande uit analisten zoals Brian Nowak en Adam Jones, dat het aandeel nog verdere ruimte heeft om te stijgen. 

Apple

Aandelen Apple hadden het het afgelopen jaar moeilijker. Morgan Stanley ziet het echter nog altijd zitten en stelt dat het bedrijf nog steeds kan groeien, ook buiten de technologiesector. “Wij geloven dat Apple de potentie heeft een disrupter te zijn in nieuwe industrieën zoals media, telecom, automotive en pharma.”

Priceline

Ondanks mogelijke bedreigingen van andere disruptors zoals Airbnb, stelt Morgan Stanley dat het bedrijf genoeg vooroploopt in de industrie om er dominant te blijven. Zo besteedt Priceline meer dan 3 miljard dollar aan digitale reclame, wat zorgt voor een voordeel in het werven van klanten ten opzichte van oudere hotelketens. 

Amazon.com

Ook online retailer Amazon.com heeft nog genoeg potentieel volgens het analistenteam. Amazon zou potentieel hebben in verschillende industrieën waaronder retail, transport, media en het bezorgen van boodschappen. 

Facebook

Het team ziet geen redenen om te twijfelen aan de social media-gigant. Daarbij wijst het team op aanhoudende innovatie en de uitbreiding van value proposities voor gebruikers en adverteerders. 

Andere namen op de lijst van Morgan Stanley zijn onder andere Alphabet, de Chinese zoekmachine Baidu, Netflix en internet- en mediabedrijf Tencent Holdings Limited. De meerderheid van bedrijven op de lijst doet het tot nu toe dit jaar beter dan de S&P 500. Het slechtst presterende aandeel is Netflix.

Meld u aan voor de Belegger.nl dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.