Nieuws van dinsdag 2 juni 2020

Wall Street vervolgt winstreeks

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger gesloten. Maatregelen tegen het nieuwe coronavirus worden verder versoepeld, waardoor de hoop op verder economisch herstel onder b...

02 jun | meer...

Groene koersenborden op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De winsten op Wall Street zijn tussentijds opgelopen. Positieve economische signalen en de hoop op verdere stimuleringsmaatregelen om de coronacrisis traden op de voorgrond. Tegeli...

02 jun | meer...

Forse winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met forse winsten gesloten. Signalen dat de economie weer verder van het slot gaat, deden het sentiment veel goed. Daarnaast wordt in Dui...

02 jun | meer...

ASR en NN splitsen gezamenlijk arbobedrijf op

DEN HAAG (AFN) - ASR en Nationale-Nederlanden splitsen hun gezamenlijke bedrijf voor arbodienstverlening, re-integratie en duurzame inzetbaarheid op. De verzekeraars hebben nu nog elk een belang va...

02 jun | meer...

Groene koersenborden op Europese beurzen

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam stond dinsdag gedurende de middaghandel nog altijd fors hoger. Ook elders in Europa waren winsten te zien, geholpen door de hoop op verder economisch her...

02 jun | meer...

'Wall Street krijgt hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York krijgen dinsdag waarschijnlijk een hogere opening, nog steeds gesteund door de hoop bij beleggers op economisch herstel van de coronacrisis. De zorge...

02 jun | meer...

Boskalis werkt mee aan Frans offshore windpark

PAPENDRECHT (AFN) - Een consortium van Boskalis met Bouygues Travaux Publics en Saipem heeft een contract ontvangen voor werkzaamheden aan een windmolenpark voor de kust van Normandië, Frankrijk. D...

02 jun | meer...

Staat haalt 1,9 miljard euro op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft met de uitgifte van een nieuwe kortlopende lening ruim 1,9 miljard euro opgehaald. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie...

02 jun | meer...

Europese beurzen zetten herstelrally voort

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag verder vooruit. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling van de coronamaatregelen bleef zorgen voor optimisme bij...

02 jun | meer...

ING zet B&S op Benelux-favorietenlijst

AMSTERDAM (AFN) - ING zet distributeur en groothandelsbedrijf BS Group op zijn Benelux-favorietenlijst. Het koersdoel wordt verhoogd van 6 euro naar 10,50 euro en het buy-advies wordt gehandhaafd.I...

02 jun | meer...

'Positief nieuws voor PostNL'

AMSTERDAM (AFN) - PostNL is met positief nieuws gekomen nu er overeenstemming met zijn pensioenfonds is bereikt over de bepalingen en de voorwaarden van een overgangsregeling. Dat alles zal ervoor ...

02 jun | meer...

Industrie Nederland krimpt nog sterker in mei

ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is als gevolg van de coronacrisis in mei nog sterker gekrompen. Dat meldde de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi).De ink...

02 jun | meer...

AEX hoger door hoop herstel economie

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging dinsdag verder vooruit. Ook de andere Europese beurzen wonnen opnieuw terrein. De hoop op herstel van de economie door de verdere versoepeling v...

02 jun | meer...

'Openingswinst voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt dinsdag met winst te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beurzen waarschijnlijk hoger openen. De hoop op herstel van de economie door de ve...

02 jun | meer...

Nikkei op hoogste niveau in 3 maanden

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger gesloten en bereikte het hoogste niveau in meer dan drie maanden. De hoop dat de wereldeconomie geleidelijk uit het dal klimt na de ...

02 jun | meer...