Nieuws van woensdag 22 mei 2024

Wall Street sluit hoger

 De Amerikaanse beurzen is dinsdag licht hoger gesloten, op recordniveaus of daar dichtbij, nadat het optimisme tegen het slot de overhand kreeg na een richtingloze dag zonder macro-economisch nieuws.

21 mei | meer...

Olieprijs daalt

De olieprijs is dinsdag gedaald, voor de tweede dat op rij, door zorgen over druk op de vraag naar olie terwijl de Federal Reserve de rente langer hoog houdt. 

21 mei | meer...

Europese beurzen sluiten lager

 De Europese beurzen zijn dinsdag lager gesloten in een afwachtende markt, die zoekt naar richting met behulp van vergadernotulen van de Fed en resultaten van AI-kampioen Nvidia woensdag.

21 mei | meer...

AEX neemt gas terug na records

 De Amsterdamse beurs is dinsdag lager geëindigd en nam daarmee gas terug, nadat maandag nog een nieuw record van bijna 915 punten in de boeken kwam. De AEX sloot vandaag 0,4 procent in het rood op...

21 mei | meer...

Wall Street richting vlakke opening

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een terughoudende opening tegemoet. In aanloop naar de openingsbel noteerden de futures op de SP 500 fractioneel hoger en daalden die op de Nasdaq met 0,1 procent.

21 mei | meer...

Macy's verhoogt outlook

 Macy's heeft de vooruitzichten voor heel het jaar verhoogd, nadat de resultaten over het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen, wat erop duidt dat het herstel bij de Amerikaanse warenhuiske...

21 mei | meer...

CEO: omzetvertraging raakt Alfen

 De tegenvallende cijfers in het eerste kwartaal bij Alfen zijn vooral het gevolg van een vertraging bij het kunnen toekennen van de omzet. Dit zei CEO Marco Roeleveld van Alfen in gesprek met ABM ...

21 mei | meer...

Futures wijzen op adempauze Wall Street

 De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een terughoudende opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de SP 500 fractioneel lager en daalden die op de Nasdaq met 0,1 procent.

21 mei | meer...

Minder winst voor Lowe's

 Lowe's heeft over het eerste kwartaal een lagere winst geboekt op een licht lagere omzet, maar de resultaten waren beter dan verwacht en de jaaroutlook bleef ongewijzigd. Dit bleek dinsdag uit de ...

21 mei | meer...

Export eurozone flink gedaald

 De export in de eurozone is in maart stevig afgenomen, terwijl de import nog harder daalde. Dit meldde statistiekbureau Eurostat dinsdag.

21 mei | meer...

Duitse producentenprijzen verder gedaald

 De producentenprijzen in Duitsland zijn in april gedaald, en ook sterker dan een maand eerder. Dit bleek dinsdag uit cijfers van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek.

21 mei | meer...

Europese beurzen openen lager

 De Europese beurzen gaan dinsdag een lagere opening tegemoet, na waarschuwingen van verschillende Fed-leden dat zij vrezen dat het halen van de inflatiedoelstelling meer tijd zal vergen.

21 mei | meer...

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront