Nieuws van zaterdag 19 september 2020

Forse verliesbeurt op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hebben de week met duidelijke verliezen afgesloten. Onzekerheid rond mogelijk te ver omhooggeschoten beurskoersen voor techbedrijven beheersen het se...

18 sep | meer...

Galapagos verhoogt kapitaal

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft zijn kapitaal verhoogd met ruim 2,4 miljoen euro. Dat is het gevolg van een uitoefening van inschrijvingsrechten, waardoor 86.280 nieuwe aandelen zijn...

18 sep | meer...

Beurzen New York onderuit op drukke handelsdag

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn na een gemengd begin duidelijk in de min gedoken. Opnieuw gingen techfondsen in de uitverkoop, nu zorgen over mogelijk te ver doorgeschoten waar...

18 sep | meer...

Consumentenvertrouwen VS opnieuw gestegen

ANN ARBOR (AFN) - Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in september verder gestegen. Dat maakte de Universiteit van Michigan bekend op basis van voorlopige cijfers over zijn...

18 sep | meer...

AEX tussentijds licht in de min

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index stond vrijdag tussentijds een fractie lager. Bij de hoofdfondsen zette techinvesteerder Prosus een stap terug na de gerichte acties vanuit de Verenigde Staten tegen h...

18 sep | meer...

Wall Street begint gemengd aan nieuwe sessie

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zochten bij de opening van de handelssessie van vrijdag naar richting. Beleggers verwerkten een nieuwe stap in het conflict rond techbedrijven tussen...

18 sep | meer...

'Wall Street staat voor wisselend begin'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met wisselende uitslagen aan de laatste sessie van de week te beginnen. De voorbije dagen was het met name de techsector die de aandac...

18 sep | meer...

Lego adverteert nog altijd niet op Facebook

BILLUND (AFN/BLOOMBERG) - Speelgoedmaker Lego gebruikt zijn advertentiebudget nog altijd niet voor reclames op Facebook. Het Deense bedrijf deed verschillende sociale media deze zomer in de ban omd...

18 sep | meer...

Unibail opnieuw hard afgestraft op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Unibail-Rodamco-Westfield werd vrijdag opnieuw hard afgestraft op het Damrak na de strategiewijziging die het winkelvastgoedfonds eerder deze week ontvouwde. De Europe...

18 sep | meer...

ING verhoogt advies op Kendrion

AMSTERDAM (AFN) - Producent van elektromagnetische componenten Kendrion heeft in de eerste helft van 2020 beter dan verwachte winstmarges behaald. Verder zijn zorgen over de balans weggenomen en is...

18 sep | meer...

AEX boekt kleine winst in lagere regio

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs boekte vrijdag een kleine winst. De andere Europese beurzen stonden opnieuw lager na de koersverliezen een dag eerder. Beleggers verwerken de lagere s...

18 sep | meer...

Britse winkelverkopen trekken verder aan

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De verkopen in Britse winkels zijn vorige maand weer verder gestegen. Het betekende de vierde maand op rij dat er sprake was van eens stijging, na de ineenstorting in april...

18 sep | meer...

Verkopen houtbedrijf Accsys blijven herstellen

AMSTERDAM (AFN) - Houtbedrijf Accsys heeft zijn verkopen de afgelopen vijf maanden stevig zien herstellen. Dat meldt het bedrijf in een handelsupdate.In april kreeg Accsys te maken met een sterke t...

18 sep | meer...

Duitse producentenprijzen blijven gelijk

WIESBADEN (AFN) - De producentenprijzen in Duitsland zijn in augustus onveranderd gebleven ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau.Economen hadden in d...

18 sep | meer...

Nikkei sluit week licht hoger af

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. Maandag en dinsdag zijn de financiële markten in ...

18 sep | meer...

'Kleine openingswinst voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs opent vrijdag naar verwachting met een kleine winst. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk iets hoger beginnen na de koersverliezen een...

18 sep | meer...

Spaanse banken Caixabank en Bankia fuseren

MADRID (ANP) - De raden van bestuur van de grote Spaanse banken Caixabank en Bankia hebben het samengaan van de twee banken goedgekeurd. Daardoor ontstaat de grootste kredietverstrekker van het lan...

18 sep | meer...

IMCD doet kleine overname in Finland

AMSTERDAM (AFN) - Chemicaliëndistributeur IMCD neemt de Finse leverancier van vezelversterkte kunststof en composietmaterialen Oy Kokko-Fiber over. Dat meldde IMCD zonder daarbij financiële details...

18 sep | meer...