Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Biokloot
0
sons123
0
quote:

Biokloot schreef op 17 april 2023 08:18:

Om de maandag mooi te starten staan er weer mooie blokjes in de verkoop klaar ...
Pfff
JdeFL
1
quote:

GoedeDag schreef op 13 april 2023 22:48:

[...]

... Dan maakt het heel veel sense dat ze de oude CEO zo snel mogelijk eruit zetten als ze hun deal in H1 timeline willen redden.
Vraag is of de nieuwe zich daaraan zou moeten houden, m.i. beter niet. Zal van de beschikbare cash afhangen, hoelang mithra het zonder deal kan uitzingen.
Kompas
1
quote:

Kompas schreef op 5 april 2023 09:51:

[...]

Klopt. Mij gaat het meer om de timing waarop de nieuwe CEO wordt aangekondigd en operationeel ook aan het werk gaat.

Dit is namelijk VOORAFGAAND de nog huidige CEO zijn langverwachte US Donesta deal heeft kunnen aankondigen welke, volgens communicatie vanuit Mithra zelf, in de eerste jaarhelft 2023 werd verwacht.

Wat zegt dan deze nu tussentijdse CEO wissel in April 2023 over de aankomende US Donesta deal?!

Had CEO Leon van Rompay liever zichzelf nog niet even op de borst geklopt middels aankondiging van de US Donesta deal om vervolgens Mithra's voordeur achter zich te sluiten?
Nu krijg ik toch ook een wat unheimisch gevoel dat huidige CEO Leon van Rompay het pand via Mithra's achterdeur gaat verlaten omdat een US Donesta deal er voor de eerste jaarhelft van 2023 mogelijk niet meer inzit en dat daarmee Leon zijn positie als CEO niet meer te handhaven is waarop er versneld is gekozen voor een CEO wissel.

Dat Leon dan nog als 2e duurbetaalde ex-CEO als "adviseur" op de loonlijst blijft doet niets af aan bovenstaande,

Het is maar een gedachte, maar mijn vertrouwen in de bedrijfsvoering bij Mithra is ondertussen op een dieptepunt, spijtig maar waar.
Vanochtend onderstaande letterlijk vanuit het jaarverslag 2022 op pagina 16 terug te vinden:

"Donesta®: last steps ahead of
commercialization

Following the signature of a Binding Term Sheet with
Gedeon Richter end December 2022, Mithra and Gedeon
Richter signed a license agreement for the commercialization of Donesta®, the first Estetrol-based hormone
therapy in February 2023.

The negotiations around the license agreement for
Donesta® in the US are progressing well and Mithra
anticipates the announcement of its US partner in 2023.


Following the announcement early March 2023 of the
positive topline safety results from Donesta® Phase 3
study in North America, our research & development
teams are still analyzing the full data set and we expect to
receive additional results in the first half of 2023. Based
on these positive efficacy and safety results, our teams
will progress to the submission of the dossier. The next
step is a pre-submission meeting with the FDA in Q2 2023
and then the final filing of the dossier should occur by the
end of June this year, on track with our initial plan.."

Het vetgedrukte vertaald spreekt Mithra nu aldus de verwachting uit een Amerikaanse partner aan te kunnen kondigen "in 2023" waar dit eerst nog "in de eerste jaarhelft van 2023" betrof !!

Mijn eerder uitgesproken vrees dat een aankondiging in de eerste jaarhelft van 2023 niet meer haalbaar is lijkt hiermee waarheid geworden.
Leefloon
0
quote:

Kompas schreef op 18 april 2023 10:11:

Mijn eerder uitgesproken vrees dat een aankondiging in de eerste jaarhelft van 2023 niet meer haalbaar is lijkt hiermee waarheid geworden.
...
Het vetgedrukte vertaald spreekt Mithra nu aldus de verwachting uit een Amerikaanse partner aan te kunnen kondigen "in 2023" waar dit eerst nog "in de eerste jaarhelft van 2023" betrof !!
""The receipt of the first safety data from the Donesta® Phase 3 Study conducted in the United States and Canada is also expected by the end of 2022.

Dat werd een persbericht op 3 maart 2023, dus ongeveer een kwartaal vertraging ten opzichte van een verwachting. Een vertraging die al sinds eind 2022 bekend zou kunnen zijn. In ieder geval zou je kunnen concluderen dat de operationele agenda van Mithra optimistisch is en druk op ketels houdt. Dat "by the end of 2022" was een verwachting, en verwachtingen zonder belangrijke financiële gegevens zijn in beginsel altijd vrijblijvend.

Inderdaad, en opnieuw een verwachting (of, strikt gesproken, anticipatie). Het was echter al sinds 2022 duidelijk dat je vertraging kon vermoeden. Een toenemend vermoeden, met wat meer zekerheid door het nieuws van begin maart. Potentieel een vertraging met 12 maanden. Of, het blijft een vrijblijvende verwachting, erger.

Het is misschien spijtig dat volgers van Mithra zelf zouden moeten puzzelen om de vertraging door te rekenen, maar HJ1 2023 is niet uitgesloten en ik veronderstel dat aandeelhouders of dumpers er tevreden mee zijn dat Mithra niet elke vertraging ten opzichte van een vrijblijvende verwachting moet komen benadrukken.

Anticiperen is niet hetzelfde als verwachten, en kan (maar dat hoeft niet) operationeel positiever zijn. Ik vermoed dat Mithra met voorbesprekingen eerder al anticipeerde op zo'n Amerikaanse statusupdate. Het verschil tussen dat ik verwacht dat het morgen warmer wordt, of dat ik anticipeer op de verwachte warmte van morgen door voor eigen rekening en risico alvast een zomerse outfit aan te gaan schaffen. Dus zelfs een deal in HJ1 2023 is "niet uitgesloten", alhoewel je bij overdonderende resultaten als aandeelhouder mag hopen dat de debatten nog moeten beginnen. Anders wordt dan een bijgestelde verwachting waargemaakt, maar ten koste van wat?

Eens met de afgeleide conclusie dat HJ2023 minder onwaarschijnlijk is, maar als ik geen persbericht over het hoofd zie bleek die mogelijke vertraging impliciet al door de met meerdere maanden vertraagde safety data. Dan kan alles opschuiven.

Je mag het van mij melden bij de FSMA, met verwijzing naar de equity lines, maar de kans op een negatief persbericht lijkt mij nihil. Het betrof juridisch een verwachting, en die safety data lijkt correct en tijdig te zijn gepubliceerd. Zowel een vertraging als een té optimistische agenda van Mithra lijken mij eveneens normaal. Ik zie liever dat het financieel noodlijdende Mithra de FDA erop wijst dat richting aandeelhouders ultimo 2022 i.p.v. 2025 is gecommuniceerd, en ik zie liever dat Mithra te vroeg dan te laat is gaan anticiperen met mogelijke partners. Een vertraging, als HJ1 2023 niet alsnog wordt gehaald, kan leiden tot meer verwatering, maar ook dat is dan geen nieuws.

Kortom, volgens mij heb je een bevestiging van oud nieuws gevonden.
Marc Coucke
0
Marbella
0
Marbella
0
De Luikse suikerwafels staan nog maar eens in het vertrouwde rood, wat een triestig bedrijf is me dat joh. Voor de kneusjesbeker zal er zeker geen concurrentiestrijd zijn dit jaar.
Marbella
0
Conclusie Na 4,5jr : mithra is dikke bullshit en het management is er met het geld vandoor.
FarEnd
2
Als je het niet kan laten om elke dag naar de percentages te kijken en elke negatieve percentage je hoop te verliezen dan kan je best niet beleggen. Ik hoop dat als jij belegd dat het is in een optiek dat het binnen een aantal jaar veel beter zal gaan met dit bedrijf en niet dat het 20 dagen op rij gaat stijgen...

We hebben een aantal goede jaren gehad waar dit (op de volledige beurs) werkt maar dit is belange niet altijd zo. Als je de maandgrafiek van Mithra neemt is het vrij stabiel geweest deze maand, zonder dat deze maand een topmaand was voor de gehele beurs. 5 dagen met interval zeggen dat het een strontaandeel is in deze maand is dan ook heel subjectief jouw gevoel van de dag.
Marbella
0
[Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van inhoudsloze berichten op het forum, bericht is verwijderd. Waarschuwing.]
FORT1944
0
quote:

Marbella schreef op 25 april 2023 17:12:

A zo nen brol....
Je bijdrage is tijdverlies voor iedereen , ook voor jezelf want vermoedelijk hebt ge geen aandelen , daarom zoek elders waar ge Uwe gal kunt uitleven .
Biokloot
1
Pcas : Outlook

In the context of the ongoing dispute with Mithra, PCAS continues to study a temporary reduction in activity in 2023 on the production site where certain workshops are dedicated to the production of Estetrol. At this stage, it is still not possible to precisely assess the consequences of this dispute on future business and results.

As stated in the press release of March 30, 2023, as a consequence, the return to positive results announced for 2023 is delayed.

PCAS Group will continue to benefit from the support of its majority shareholder Seqens (owning 76.66%) for the financing of its activities and its development.
2.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 124 125 126 127 128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,216
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 351.404
Volume gisteren 82.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront