GeoJunxion « Terug naar discussie overzicht

GeoJunxion - 2023: oerend hard over de kop?

586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
shaai
0
quote:

maci schreef op 12 juni 2023 10:51:

In je geplaatste url wordt de samenwerking met WizzyMaps aangekondigd.
Die was er dus al op het moment van uitgave van de webpagina met info over de Kuip.
Ja, en imo die samenwerking zoals ze deden bij de Kuip, dat ze iets vergelijkbaars hebben ingezonden.
Beurskijker
2
ZIjn er meer leden die het storend vinden dat dit bedrijf geen duidelijkheid geeft over de oplossing waaraan gewerkt wordt?
Gezien omzet (groei), winst(verwachting) en enigszins “sexi” markt lijkt een koers van 2,5 a 3 toch realistisch en als overname kandidaat misschien nog wat hoger bij goede verhandelbaarheid ! Las in dit forum dat je broedende kippen niet moet storen maar een kip kan toch in ieder geval duidelijkheid geven waarop ze broeden (met risico van teleurstelling natuurlijk wanneer ei niet uitkomt). Lijken mij toch maar paar opties. 1. OOB Accountant vinden 2. (tijdelijke) verlenging huidige notering overeenkomen 3. verhuizen naar ander beurs waar aandeel wel verhandeld kan worden . 4. NV worden zonder beursnotering en echte verhandelbaarheid 5. Huidige lage koers / slechte verhandelbaarheid ge(mis)bruiken om bedrijf tegen lage prijs van de beurs te (laten) halen 6. Fair priced overname.
Benieuwd welke ideeën leven. Het bedrijf moet toch aan een of meerdere scenario’s werken en dat zou toch openbaar gemaakt kunnen worden zodat de huidige (kleine) aandeelhouders weten waar ze aan toe zijn. De grote zullen wel weten wat er speelt en er toch wel goed uitspringen.
Persoonlijk broed ik op 15.000 aandelen met een GAK van 1,50 dus weet toch graag waar ik wat toekomstige verhandelbaarheid aan toe ben. In het verleden eens een mooie klapper gemaakt met AND. Is er een reëel kans dat dat ook nog eens met GeoJunxtion gebeurd? In ieder geval niet wanneer ik de huidige notering gebruik om af te bouwen. Dus voorlopig ook nog meer even blijven broeden waarbij ik volgens mij in een groot (en hopelijk goed) gezelschap ben gezien de extreme kleine volumes die nu verhandeld worden.
maci
1
Elke kleine aandeelhouder zal zich storen aan de stilte vanuit Geo. Het zal niet helpen dat hier te 'bespreken'.
Je zou je verhaal in aangepaste vorm aan Geo kunnen voorleggen?
Overigens: "2. (tijdelijke) verlenging huidige notering overeenkomen" Dit is alleen mogelijk als er een deal is met een OOB Accountant.

Er is nog 7. Kansje dat de tweede kamer met een spoedwet komt voor betrokken bedrijven.

De grote springen er niet zomaar zonder brokken uit. 'Gouden" Gijs misschien wel, maar Parkland zeker niet tegen de huidige koers. Ik denk dat ze er bij € 3.- ook verlies op maken.
Dat beiden er nog zitten zegt veel. Ze kennen elkaar goed. Gijs heeft ooit gezegd dat hij niets meer weet dan Jan de Man uit de straat, voor wat het waard is.
mvdp
0
quote:

Beurskijker schreef op 13 juni 2023 15:21:

... maar een kip kan toch in ieder geval duidelijkheid geven waarop ze ...

...
Persoonlijk broed ik op 15.000 aandelen met een GAK van 1,50 dus ...
...
1e: ... broedt - maar neen, helaas, dat kan een kip niet. Nooit opgevallen?

2e: 'Persoonlijk broeden op aandelen'? Uh, huh?

Ik denk dat 'broeden' niet helemaal jouw ding is & zou er derhalve mee oppassen ;-).
mvdp
0
quote:

maci schreef op 13 juni 2023 17:43:

...
Er is nog 7. Kansje dat de tweede kamer met een spoedwet komt voor betrokken bedrijven.
...
Eh, die verzin je zelf? Of is er daadwerkelijk enig geluid in die richting, want dan heb ik dat gemist.
maci
0
Vandaag uit:.

FD: Martijn PolsEdwin van der Schoot

Accountantstopman Douma noemt komst Portugees kantoor 'onwenselijk'

In het kort
NBA-voorman Kris Douma uitte maandag flinke kritiek op de entree van 'Nederlandse accountants werkzaam voor een Portugees kantoor'.
Hij verwees daarmee naar het inhuren van een Portugees kantoor door ten minste één beursfonds dat geen Nederlandse accountant kon vinden.
De ledenvergadering stond verder in het teken van de recente kritiek van de AFM.
De entree van een Portugees accountantskantoor op de Nederlandse markt is 'onwenselijk'. Dat stelde Kris Douma, de voorzitter van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) maandag na een ledenvergadering. Volgens hem kan de kwaliteit van controles onder druk komen te staan.

Het beursfonds Value8 wil op 30 juni bij zijn aandeelhoudersvergadering Cravo, Fortes, Antão & Associados uit Aveiro tot controlerend accountant benoemen. Het bedrijf van Peter Paul de Vries ziet zich, evenals een aantal andere kleine beursfondsen, hiertoe gedwongen omdat Nederlandse kantoren de controle niet kunnen of willen doen.

De NBA heeft zich tot nu toe op de vlakte gehouden over deze kwestie, maar stelde onlangs wel op haar website 'enige zorgen' over de constructie te hebben. Douma scherpt het nu aan: 'Dat iets 100% legaal is, betekent nog niet dat het ook gewenst is.'

Ledenvergadering
Douma zei dit maandag tegenover het FD, na afloop van de halfjaarlijkse ledenvergadering van de NBA in Amersfoort. Tijdens die bijeenkomst maakte hij de ruim 22.000 leden — alle accountants in Nederland — nog eens duidelijk wat zijn bezwaren zijn.

Naast zijn stevige uithaal riep hij aandeelhouders op kritisch te zijn op het moment dat zij stemmen over het aanstellen van een buitenlands kantoor. Ook heeft hij de vier Nederlandse accountants, tevens NBA-leden, die met de Portugese firma gaan samenwerken, verzocht om een gesprek. Wat wil Douma weten van dit viertal? 'Ik ben eigenlijk gewoon nieuwsgierig. Ik wil weten hoe zij het zien.'

De beroepsorganisatie zegt zelf weinig te kunnen uitrichten, maar kan leden, indien zij een beroepsregel hebben overtreden, wel voor de tuchtrechter slepen.

Toezichthouder
Toezichthouder AFM had formeel geen andere keuze dan een in een ander land verstrekte vergunning erkennen, zegt Douma. 'Wij hebben hier in Nederland een uitgebreid stelsel van kwaliteitsvereisten aan de oob-controle (de controle van grote en beursgenoteerde bedrijven, red.), bovenop de Europese standaarden die overal gelden.'

Een buitenlandse controleur die daar niet onder valt, is dan 'een risico voor de kwaliteit', meent hij. Middelgrote en grote accountantskantoren delen deze zorgen, zegt Douma. 'De Portugalroute leidt ertoe dat de deur voor verwatering van ons gebalanceerde en zorgvuldige kwaliteitsstelsel voor de oob-controle op een kier komt te staan.'

De NBA wil graag dat in Europa wordt gekeken naar aanpassing van wet- en regelgeving, zodat de AFM voortaan kan toetsen of een buitenlands kantoor aan de eisen voldoet. Nu kan dat nog niet, en moet een vergunninghouder uit een ander land vrijwel automatisch toegang krijgen.

Het kan volgens Douma niet zo zijn dat de lat van de AFM weer omlaag mag in Nederland. 'Het opleggen van minder regels,' ontregelen noemt hij het, 'is iets dat je moet verdienen.'

Of hij bang is dat er na één Portugese firma meer buitenlandse accountants op de Nederlandse markt actief worden en, zoals hij dat noemt, 'van opzij invliegen'? Hij hoopt het niet. 'Andere partijen staan daar niet om te springen, kijk ook naar Eumedion (branchevereniging van grote beleggers, red.) en de Vereniging van Effectenbezitters. Ik hoop vooral op voldoende kritisch denkvermogen bij de aandeelhoudersvergadering.'

Gewoon nieuwsgierig
Voer voor discussie was er voorafgaand aan de ledenvergadering van de NBA voldoende. Een kritisch AFM-rapport van vorige week, waarin de toezichthouder veel tekortkomingen in de fraudeanalyse van accountants constateerde, wilde Douma graag nuanceren. 'Ik bestrijd dat het allemaal slecht gaat', zo zei hij in zijn speech. Later voegde hij daaraan toe: 'We gaan de door de AFM geconstateerde feiten niet bestrijden. We dachten wel een stap verder te zijn.'

De NBA-voorman ziet vooral heil in het verder aanjagen van al lopende programma's om de cultuur en de rolopvatting onder accountants te verbeteren. 'Onderzoeken laten zien dat onderwerpen als fraude binnen het beroep als een lastig thema worden beschouwd, dat is vooral een kwestie van gedrag'. De oud-FNV'er benoemde bij zijn aantreden, anderhalf jaar geleden, fraude als speerpunt voor de beroepsorganisatie.

De NBA maakt een groot deel van de beroepsregels en vaardigt geregeld uitleg en nadere invulling van deze regels uit, zo ook over fraude. Sinds een kleine twee jaar moeten accountants daarom in hun verklaring bij de jaarverslagen vermelden wat ze op dit punt hebben gedaan.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1478900/accountan...
DeZwarteRidder
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 juni 2023 09:09:

@Douma/NBA: eigen schuld, dikke bult....!!!!
Als Douma een beetje slim zou zijn, dan zorgt hij ervoor dat alle beursgenoteerde bedrijven zonder accountant, snel een accountant krijgen, dan zijn de Portugezen overbodig.
maci
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 juni 2023 11:06:

[...]

Als Douma een beetje slim zou zijn, dan zorgt hij ervoor dat alle beursgenoteerde bedrijven zonder accountant, snel een accountant krijgen, dan zijn de Portugezen overbodig.
Heb je hem al gemaild? :-)
Beurskijker
0
Aan: Het management van Geojunxtion

Geachte heer/mevrouw,

Onder verwijzing naar onze opdracht om de financiële overzichten van Geojunxtion ("het Bedrijf") te controleren, willen wij u hierbij onze controleverklaring verstrekken.

Verantwoordelijkheid van het management

Het management is verantwoordelijk voor het opstellen, de nauwkeurigheid en de presentatie van de financiële overzichten van het Bedrijf in overeenstemming met de van toepassing zijnde boekhoudkundige principes, waaronder de relevante wettelijke bepalingen en voorschriften. Het management is tevens verantwoordelijk voor interne beheersing die het management noodzakelijk acht om de opstelling van financiële overzichten mogelijk te maken zonder wezenlijke afwijkingen als gevolg van fraude of fouten.

Verantwoordelijkheid van de accountant

Onze verantwoordelijkheid als accountant is het uitvoeren van de controle van de financiële overzichten van het Bedrijf in overeenstemming met de van toepassing zijnde controlestandaarden. Dit houdt in dat we een redelijke mate van zekerheid verkrijgen dat de financiële overzichten als geheel geen wezenlijke afwijkingen bevatten als gevolg van fraude of fouten. Een controle omvat het uitvoeren van procedures ter verkrijging van controle-informatie over de bedragen en toelichtingen in de financiële overzichten. Daarnaast omvat een controle het evalueren van de geschiktheid van de gebruikte boekhoudkundige principes en de redelijkheid van de schattingen die door het management zijn gemaakt, evenals een beoordeling van de presentatie van de financiële overzichten als geheel.

Onze controle is uitgevoerd op basis van de controlestandaarden die zijn uitgegeven door het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants (NBA) en is ontworpen om een redelijke mate van zekerheid te verkrijgen dat de financiële overzichten vrij zijn van materiële afwijkingen. Een controle omvat tevens het beoordelen van de geschiktheid van de gebruikte boekhoudkundige grondslagen en het beoordelen van de redelijkheid van schattingen die het management heeft gemaakt, alsmede het evalueren van de algehele presentatie van de financiële overzichten.

Conclusie

Op basis van onze controleverklaring zijn wij van mening dat de financiële overzichten van Geojunxtion, zoals opgenomen in het jaarverslag, in alle materiële opzichten een getrouw beeld geven van de financiële positie van het Bedrijf per [datum] en van de resultaten van zijn activiteiten en de kasstromen voor het boekjaar eindigend op die datum, in overeenstemming met de van toepassing zijnde boekhoudkundige principes.

Hoogachtend,

[Naam accountant]
[Accountantskantoor]
[Datum]

ChatGPT heeft geen moeite om een accountant verklaring op te stellen en cijfertjes controleren kan AI vast beter en sneller dan mensen. Zou me als accountant niet alleen ongerust maken over concurrentie uit het buitenland
mvdp
0
quote:

maci schreef op 14 juni 2023 08:56:

Dat heb je gemist. Speelt al meer dan een jaar.
Ja? Dat er "... een spoedwet komt voor betrokken bedrijven."?

Ik weet slechts van het normale wetgevingstraject. Dat al jarén loopt en waar nu misschien eens echt schot in komt, deze zomer.

Zover ik weet komt er echter geen 'speciale actie' t.b.v. de bedrijven die NU hun notering kwijt gaan raken en waarvoor die wet naar alle waarschijnlijkheid te laat gaat komen.
maci
0
Het begrip 'spoedwet' heb ik gebruikt omdat alleen op die manier de wet er nog tijdig door kan komen.

Dat traject is ± 2 jaar geleden ingezet.
mvdp
0
Verzonnen, dus. Dat deed je voor het eerst en dáárom dacht ik iets gemist te hebben. Het leek me al sterk, een spoedwet, maar jij bent geen doorsnee 'kletser', dus... ;-)

En die wet komt er ook niet voor de nu gedupeerde bedrijven. Die zijn wel gedupeerd doordat die wet er steeds maar niet kwam - maar dat is wat anders.

maci
0
Value8 heeft een goedkeuringsverklaring onder de stukken 2022 van Portugese accountant CFA. in bezit.
DeZwarteRidder
0
quote:

maci schreef op 21 juni 2023 10:17:

Value8 heeft een goedkeuringsverklaring onder de stukken 2022 van Portugese accountant CFA. in bezit.
Dat heeft PPdV heel slim opgelost; waarschijnlijk is het opgelost door creatief te denken.
maci
0
Misschien heeft hij (af)geluisterd toen het ergens werd besproken?
We zullen het nooit weten, maar dat boeit ook niet. Belangrijker dat er een weg is!

Of er meerdere bedrijven die zullen inslaan, of dat al deden is nu de vraag!
DeZwarteRidder
0
quote:

maci schreef op 21 juni 2023 10:36:

Misschien heeft hij (af)geluisterd toen het ergens werd besproken?
We zullen het nooit weten, maar dat boeit ook niet. Belangrijker dat er een weg is!

Of er meerdere bedrijven die zullen inslaan, of dat al deden is nu de vraag!
Nee, hij heeft het zelf georganiseerd.
586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront