Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2023

2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Guan1969!
6
Morgen de belangrijke dag. Het consortium onder leiding van Avantium heeft 53 miljoen aangevraagd. Wordt dit hun toegekend? Het zou erg goed nieuws zijn.

Zoals gezegd, waarschijnlijk morgen eind vd ochtend begin vd middag bekend, vergadering staat ingepland over nationaal groeifonds.
nine_inch_nerd
4
Avantium presenteert samenwerking voor C02-polymeren

(ABM FN) Avantium is een samenwerking aangegaan met SCG Chemicals Public Company Limited uit Azië om CO2-gebaseerde polymeren verder te ontwikkelen en op te schalen naar een proeffabriek met een indicatieve capaciteit van 10 ton per jaar. Dit maakte Avantium donderdagavond bekend.

Sinds begin 2023 werken Avantium en SCGC samen om PLGA verder te evalueren. Daartoe heeft Avantium monsters van verschillende PLGA's geproduceerd, die geëvalueerd zijn in de Norner AS faciliteit van SCGC. De twee partijen zijn nu overeengekomen om de volgende stap in hun samenwerking te zetten.


Mooie ontwikkeling van het andere project waar Avantium bezig mee is!

Voor de mensen die het nog weten, het betreft de Volta techniek! Persoonlijk ben ik hier zeer enthousiast over.

www.avantium.com/technologies/volta/
youtu.be/tRVLmMcImu4
nine_inch_nerd
7
Persbericht:

Avantium en SCGC gaan samenwerken om polymeren op basis van CO2 naar proeffase te brengen
AMSTERDAM, 29 juni 2023, 18:00 uur – Avantium N.V., een toonaangevende technologieleverancier in hernieuwbare chemie, kondigt aan dat het een samenwerking is aangegaan met SCG Chemicals Public Company Limited ("SCGC"), een toonaangevende geïntegreerde chemische speler in Azië en een vernieuwer van chemische innovaties en oplossingen. Onder deze samenwerking zijn Avantium en SCGC overeengekomen om CO2- gebaseerde polymeren verder te ontwikkelen en op te schalen naar een proeffabriek met een indicatieve capaciteit van 10 ton per jaar.
Avantium is een voorloper in het ontwikkelen en commercialiseren van innovatieve technologieën voor de productie van chemicaliën en materialen op basis van duurzame koolstofgrondstoffen, d.w.z. koolstof uit planten of koolstof uit de lucht (CO2). Een van de innovatieve technologieplatforms van Avantium, Volta Technology genaamd, gebruikt elektrochemie om CO2 om te zetten in hoogwaardige producten en chemische bouwstenen, waaronder glycolzuur. Door glycolzuur te combineren met melkzuur kan Avantium polylactic-co-glycolic acid (PLGA) produceren, een koolstofnegatief polymeer met waardevolle eigenschappen: het heeft een uitstekende barrière tegen zuurstof en vocht, heeft goede mechanische eigenschappen, is recyclebaar en is zowel thuis composteerbaar als in zee afbreekbaar. Dit maakt PLGA een duurzamer en kosteneffectiever alternatief voor bijvoorbeeld niet-afbreekbare polymeren op fossiele basis.
Sinds begin 2023 werken Avantium en SCGC samen om PLGA verder te evalueren. Daartoe heeft Avantium monsters van verschillende PLGA's geproduceerd, die geëvalueerd zijn in de Norner AS faciliteit van SCGC. De twee partijen zijn nu overeengekomen om de volgende stap in hun samenwerking te zetten en een Joint Development Agreement op te stellen. Onder deze overeenkomst willen Avantium en SCGC PLGA verder evalueren om vervolgens in de komende twee jaar de productie van glycolzuurmonomeer en PLGA-polyester op te schalen naar een proeffabriek.
Dr. Suracha Udomsak, Chief Innovation Officer en Executive Vice President bij SCGC, licht toe: "SCGC wil de uitstoot van broeikasgassen met 20% verminderen in 2030. Om dit te bereiken kijkt het SCGC niet alleen naar recycling en het verminderen van het plasticgebruik, maar investeert het ook in innovatieve duurzame oplossingen. De afgelopen maanden heeft SCGC PLGA-monsters beoordeeld en we zijn onder de indruk van de duurzaamheid en prestatiekenmerken van dit innovatieve materiaal. We kijken uit naar de samenwerking met Avantium in de komende jaren."
"We zijn verheugd dat we dit partnerschap zijn aangegaan met SCGC, een partner die begrijpt dat innovatie en doortastend optreden de sleutel is tot een blijvende positieve impact voor een duurzame toekomst. Onder deze samenwerking kunnen we de veelbelovende koolstofnegatieve kunststof PLGA verder ontwikkelen en dit materiaal naar de volgende commercialisatiefase brengen. Zowel Avantium als SCGC zouden ook andere strategische en complementaire partners verwelkomen om deel te nemen aan deze samenwerking", zegt Tom van Aken, CEO van Avantium.

Over SCGC
De SCGC heeft de afgelopen vier decennia haar activiteiten consistent uitgevoerd en uitgebreid en is de kernactiviteit die uitzonderlijke resultaten oplevert voor de SCG Group. SCGC heeft "chemische innovaties" ontwikkeld om de economie en industrie in de regio aan te drijven en tegelijkertijd de levenskwaliteit van mensen te verbeteren in het kader van de Sustainable Development Goals (SDG's) en ESG, waarbij wordt gestreefd naar Chemicals Business for Sustainability. Onze belangrijkste activiteit is de productie van plastic harsen of polymeren die worden gegoten in producten die in ons dagelijks leven worden gebruikt, variërend van voedselverpakkingen, auto- onderdelen, medische apparatuur, elektrische apparaten tot infrastructuren, zoals drukbestendige buizen en telecommunicatiekabels. Daarnaast heeft SCGC nog andere activiteiten die verband houden met onze hoofdactiviteit, zoals SCGC Floating Solar Solutions, oplossingen voor schone energie, emisspro® coatingoplossingen voor industriële ovens en nog veel meer. De chemische innovaties van SCGC zijn pragmatisch en toepasbaar in het dagelijks leven en omvatten innovaties met industriële toepassingen.
www.scgchemicals.com/en/home
ohoh
6
Dit is een zeer positief bericht. Ik vermoed dat de koersdoelen weer wat omhoog kunnen aangezien de meeste partijen nog weinig waarde toekennen aan Volta.
nine_inch_nerd
1
quote:

ohoh schreef op 29 juni 2023 20:42:

Dit is een zeer positief bericht. Ik vermoed dat de koersdoelen weer wat omhoog kunnen aangezien de meeste partijen nog weinig waarde toekennen aan Volta.
Het is de eerste start, zo'n proeffabriek. En de vervolgstap als het product gemaakt kan worden naar een commerciële plant (Zie PEF). Ook nog een internationale samenwerking, wetende dat meerdere partijen al samenwerkten met Avantium vwb de CCU methode.
Het zal tijd nodig hebben maar het is goed te weten dat Avantium nu op meerdere fronten bezig is en daar ook progressie en resultaten in ziet.

Goed bezig, zou ik zeggen.
nine_inch_nerd
1
Want dit liep ook al door bekendmaking enkele maanden geleden (mei '23):

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft een subsidie van 1,5 miljoen euro gekregen voor deelname aan een onderzoek om de elektrochemische omzetting van CO2 in duurzame plastic materialen te demonstreren. Dat maakte de ontwikkelaar van bioplastics donderdagavond bekend

De subsidie zal verdeeld over vier jaar worden uitbetaald. De eerste tranche ontvangt Avantium in september.

In het HICCUPS-programma, waarvoor de subsidie wordt uitgekeerd, zal Avantium CO2 uit biogas halen dat ontstaat bij de zuivering van afvalwater. Hiervan wordt de plastic PLGA gemaakt, dat een goede barrière biedt tegen zuurstof en vocht, en ook kan worden gerecycled, thuis gecomposteerd en verteert in zee. Volgens Avantium kan het materiaal een alternatief zijn voor polyethyleen, dat wordt gemaakt uit fossiele koolwaterstoffen.

In het consortium wordt Avantium leidend. Andere partners zijn de Universiteit van Amsterdam en diverse bedrijven en instellingen uit verschillende Europese landen.

Het HICCUPS programma heeft in totaal 5 miljoen EU Horizon Europe aan subsidie ontvangen.
Nakennis
0
quote:

Guan1969! schreef op 29 juni 2023 18:14:

Morgen de belangrijke dag. Het consortium onder leiding van Avantium heeft 53 miljoen aangevraagd. Wordt dit hun toegekend? Het zou erg goed nieuws zijn.

Zoals gezegd, waarschijnlijk morgen eind vd ochtend begin vd middag bekend, vergadering staat ingepland over nationaal groeifonds.
waar zie je dat vandaag de vergadering is?
Nakennis
1
quote:

Beursprofeet schreef op 30 juni 2023 11:28:

[...]

waar zie je dat vandaag de vergadering is?
einde ochtend is voorbij: geen nieuws en ik kan iedereen hier nu al voorspellen dat er vanmiddag ook geen nieuws gaat komen mbt het groeifonds :-))

Broodje bullshit
Brokie Even
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 29 juni 2023 08:40:

[...]

Grote woorden, maar heel veel onzin.
Ik zie dat dat u niet weet waar u over praat.
Beter moeten opletten vroeger bij natuurkunde. :)

Gebruik al 7 jaren een hybridewarmtepomp en gasverbruik is dik 70% gedaald.
Elektriciteitsverbruik-verhoging geëlimineerd door zonne-energie.

Hier wil ik graag bij laten. En graag on topic blijven.
Avantium is veel interessanter.
Ja, je gasverbruik is gedaald, maar je elektriciteitsrekening is navenant gestegen(behoud van energie). Dat je dat compenseert met zonnepanelen wil niet zeggen dat die warmtepomp ook maar iets van nut heeft. Je had ook direct elektrisch kunnen verwarmen, zonder warmtepomp, dan waren je initieele investeringskosten maar 1/10 geweest van nu.

Wat betreft het rendement en natuurkunde. Er zijn gewoon sheets op internet te vinden die bewijzen dat het rendement van een warmtepomp 0,0 is bij koud weer.

De roverheid zal uiteindelijk toegeven dat de warmtepomp een wassen neus was, maar dan wel nadat bijna heel Nederland zo'n lawaaierig ding heeft hangen en zich er voor in de schulden heeft gestoken. Pure volksverlakkerij.
Guan1969!
0
Iets meer moeite en je zou het vinden.

Agendapunt 11 van de ministerraad.

Groet Guan
Nakennis
0
quote:

Guan1969! schreef op 30 juni 2023 13:27:

Iets meer moeite en je zou het vinden.

Agendapunt 11 van de ministerraad.

Groet Guan
Dit is uiteraard bekend maar wil helemaal niet zeggen dat dit nieuws vandaag in de loop van de ochtend of middag al bekend wordt gemaakt wat je gisteren suggereert

Ik verwacht helemaal geen nieuws daarover vandaag. Dan weet je dat vast
nine_inch_nerd
0
quote:

Bilderberg007 schreef op 30 juni 2023 13:57:

www.youtube.com/ministerieezk

Zelfs persconferentie over, begint ergens tussen 14.00-14.15
Bedankt. Nu aan het kijken.
nine_inch_nerd
0
quote:

Guan1969! schreef op 29 juni 2023 18:14:

Morgen de belangrijke dag. Het consortium onder leiding van Avantium heeft 53 miljoen aangevraagd. Wordt dit hun toegekend? Het zou erg goed nieuws zijn.

Zoals gezegd, waarschijnlijk morgen eind vd ochtend begin vd middag bekend, vergadering staat ingepland over nationaal groeifonds.
Niet vergeten dat die subsidie voor het JV project is Cosun/Avantium. Het bedrag gaat dus niet geheel naar Avantium. Maar het bespaart hun wel in de investering....
Met als laatste vraag/discussie: gaan ze hiervoor nog een emissie uitvoeren?
Bilderberg007
1
www.tweedekamer.nl/downloads/document...

zie vanaf pagina 118, wel flink wat voorwaarden. Oorspronkelijk zouden er twee fabrieken komen (Avantium/Cosun met plant MEG en Corbion met melkzuur) die laatste is uit het voorstel gehaald (door Corbion zelf waarschijnlijk)
nine_inch_nerd
0
quote:

Bilderberg007 schreef op 30 juni 2023 14:22:

Goed nieuws, Biobased Circular (BBC) is toegekend, deel nog voorwaardelijk!

www.tweedekamer.nl/kamerstukken/briev...
Ik was ook al uit aan het diepen en heb er geen ervaring mee, maar vond dit:
www.nationaalgroeifonds.nl/projecten-...
www.nationaalgroeifonds.nl/projecten-...

9 programmalijnen voor 5 'waardecirkels'
BioBased Circular (BBC) richt zich op het opzetten en demonstreren van 5 circulaire (gesloten) waardeketens in Nederland voor polymeren - ook wel kunststoffen genoemd - die zijn gebaseerd op koolhydraatrijke biogrondstoffen.

Het samenwerkingsverband omschrijft de volgende 9 programmalijnen voor het opzetten van de 5 volledig circulaire Nederlandse waardeketens voor biogebaseerde kunststof materialen en producten:
- Ketenvorming en opschaling
- “Circular by design” toepassingen en producten
- Volgende generatie-bouwstenen voor biokunststoffen
- Demonstratieprogramma voor nieuwe bouwstenen
- Industriële glycolproductie voor PEF en bioPET
- Duurzame biogrondstoffen
- Recycling van biogebaseerde materialen
- Techno-economische evaluatie en LCA waardeketens
- Management en communicatie

Budget
Het Nationaal Groeifonds investeert €102 miljoen voorwaardelijk en €236 miljoen als reservering.

Bijlage komt uit link van @Bilderberg007
Bijlage:
Kaviaar
0
2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 15:55
Koers 2,530
Verschil -0,045 (-1,75%)
Hoog 2,615
Laag 2,530
Volume 178.244
Volume gemiddeld 576.131
Volume gisteren 252.724

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront