TIE « Terug naar discussie overzicht

Mooie koop op 36 ct

18 Posts
[verwijderd]
0
Heb gisteren en vandaag gekocht op 36 ct
Denk dat dit een mooi uitgangspunt is voor een ritje, technisch gezien dan.
Na de spike naar de 41 ct vorige week is de koers terugevallen naar het 200 dgs gem.
Neerwaarts risico is vlgs mij gering, het kan in de 1e instantie maar een paar cent kosten.
Koers is overigens ook uitgebroken uit dalende weerstandslijn die begint in april 2004.
Dus......
[verwijderd]
0
Wellicht wat subjectief belicht vanuit mijn opinie, aangezien ik ook een gemiddelde heb van 35,5 cent, maar ik denk dat je wat betreft het technische plaatje nog best wel eens gelijk kan hebben als je de grafiek er bij pakt. Er van uit gaande dat weerstand een steun wordt kan je verschillende periodes van testen zien rond 0,36 euro. (uitbodemen?)
Fundamenteel heeft de organisatie een plusje laten zien, wat getuigd van een eerste benadering van het BEP. Deze winst was er wellicht een van papier, maar daar tegenover staat wel weer een omzetgroei.
Ik blijf rustig toekijken vanuit deze toch wel riante positie en ben blij met de mooie 6% van vandaag.
Service
0
[verwijderd]
0
Jaja, 2 cent, bankkosten komen er ook nog bij inderdaad, al met al valt het alleen best mee en daarom blijf ik ook rustig zitten en kijk ik toe wat er gebeurt. Winst heb ik van de week al intraday gepakt. Het moet heel gek lopen wil ik deze week nog verlies draaien.
Je kan niet ontkennen dat hier vandaag een sterk signaal is gegeven en er door het gros van de beleggers momenteel naar boven wordt gekeken. Het kan verkeren en daarom zet ik bij een verdere stijging deze week gewoon de stoploss in op mijn bep, met een marge van twee cent tussen koers en stoploss.
[verwijderd]
0
Al met al zit volgens mij 54% in handen van Raman, Van Schaijk of de nieuwe partij. Zou het zo maar kunnen dat we daarom volgend jaar richting de 0,50-0,60 gaan. In ieder geval zijn er een aantal die er vertrouwen inhebben. Ik heb ook weer gekocht
[verwijderd]
0
Zo... het ging weer lekker vandaag en aldus ben ik weer uit de kosten. Nog eventjes doorgaan zo en ik kan de stoploss plaatsen, eventueel met winst verkopen en weer een plukje er bij kopen. Realistisch gezien is er dus weldegelijk een hogere bodem gezet, wat op een (korte termijn) trend zou kunnen gaan lijken.
aextracker
1
Interessante beleggingstactiek. Van winst nemen wordt niemand arm, maar wanneer stap je definitief uit TIE en wanneer besluit je van kort winst nemen naar lang en hoog potentieel rendement te maken?

Als LT belegger in TIE boeit mij de vraag wat je beweegt te traden in TIE en met plukjes te werken per dag. Daarom uit nieuwsgierigheid paar vragen;
1.) Wat is je visie omtrent TIE om stop loss te plaatsen?
2.) Wat is de omvang van "een plukje".
3.) Hoe bepaal je de afweging "omvang plukje" vs. de "aan trading verbonden eenmalige kosten"?
4.) is het in\uit of bouw je zo vanuit gerealiseerde dagwinsten een LT belang op?
5.) Zo ja wat zie je in TIE (of niet)?

Laat eens horen. Zo je wilt, mijn visie en TIEbeleggingshorizon staat overal op dit forum te lezen.

Tracker
[verwijderd]
3
Beste tracker.. Zo te merken hebben we een gedeelde voorliefde voor pennystocks. De ene pennystock is natuurlijk de andere niet, echter zowel Isotis als TIE hebben gemeen dat ze in markten opereren die ik momenteel als groeimarkten zie.
Wat ik aantrekkelijk aan TIE vind is dat het een organisatie is die betrekkelijk klein is en nog in een opbouwende fase zit. De investeringen drukken de cijfers bij beide bedrijven in het rood, daar staat wel een omzetgroei tegen over. Het is een kwestie van tijd totdat het bedrijf break-even gaat draaien. Dit is dan wel een kwalitatieve winst die een focus heeft op de lange(re) termijn. Een groeistrategie die vertrouwen uitstraalt richting de LT-belegger.
Hiernaast spreekt het product mij aan. In de huidige maatschappij zijn software applicaties gewoon niet weg te denken. Met name op het gebied van B2B eCommerce is gebleken dat er nog een flinke groeimarkt is. Uiteraard is het zo dat TIE niet een uitsluitend uniek product aanbiedt. Dit kan even goed gedaan worden door branchegenoten. Hier staat echter tegenover dat ik van mening ben dat TIE als een betrekkelijk kleine organisatie veel flexibeler kan inspringen op kansen die zich voordoen in de markt dan een groter en aldus loggere organisatie. Mijn idee is dat TIE nog flink aan de weg kan timmeren in het MKB. Hier liggen de marges ook wat ruimer en kan er gescoord worden, daar waar de grotere en loggere organisaties geen moeite doen om te scoren, aangezien deze opdrachtjes te klein zijn.
Wat betreft mijn huidige aandelenstrategie kan ik verklappen dat deze voornamelijk gebasseerd is op het principe van verliezen afkappen op een vast percentage, ongeacht de zogenaamde prognoses en winsten laten lopen. Voordat er tot verkoop wordt overgegaan is er een marge van 3 keer middelen met oplopende ordergroote, zodat bij een dalende koers de gemiddelde aankoopprijs dicht bij de huidige koers blijft.
Stijgt de koers, dan is het bij mij de bedoeling om op de toppen te verkopen. Deze bepaal ik aan de hand van TA. Ik verkoop dan niet de gehele positie, maar slechts dat deel van de portefeuille waarmee ik minimaal de transactiekosten er uit haal, een voor mij interessant rendement behaal en in een optimale situatie het belang uitbreidt. Het bedrag van de verkoop, minus het rendement, wordt opnieuw geinvesteerd op de door mij verwachte bodem in het trendkanaal.
Mocht de trend keren, dan is daar de stoploss die ik in een opgaande markt dagelijks naar boven bijstel onder elke steun die de gehele positie sluit. Uitschieters zijn mogelijk, dus wacht ik eerst totdat de tweede steun vanaf aankoopmoment is gezet voordat ik de stoploss onder de eerste steun plaats. In het geval van TIE plaats ik dus de stoploss op 39 cent als weerstand 41 cent steun wordt.
Voor deze strategie is wel een buyingpower van een paar K nodig indien de koers daalt. Stijgt de koers, dan moet het nog wel rendabel zijn om er delen van te kopen/verkopen.
De dag dat er aanwijzingen zijn dat TIE operationeel winst draait heb ik dus intussen, als alles goed verloopt, een gegroeid belang dat, een veiligheidsmarge heeft van twee steunpunten en gereserveerd geld om bij te kopen.
Intraday handelen is voor mij andere koek. Meer een fingerspitzengefuhl, zoals afgelopen TIE cijferronde waarin ik fullsize alles er in jakker en met een paar cent er weer uit vlieg. Voorbeurs de nieuwsfeitjes aflopen, sentiment peilen en bij een positief gevoel risico nemen met het bedrag dat ik heb gereserveerd om mee te handelen.
beern'man
0
geweldig cashmaster
ik heb met bewondering je stuk gelezen en hoop voor je dat alles lukt en verloopt zoals je het uitstippelt

vrgrt gerard
aextracker
0
Aanbevolen\ mooi stuk cashmaster,
Een juweeltje om te lezen. Interessant want het wijkt sterk af van mijn werkwijze. Dus ik heb er veel van opgestoken. Bedankt !
Ofschoon ik een 3-tal pennystocks in een portefeuille van 26 aandelen heb opgebouwd, is mijn liefde voor penny's gebaseerd op;
1.) Inschatting groei potentieel van de markt waar de penny zich in beweegt.
2.) De uniciteit van de PMC waar het bedrijf zich op richt.
3.) De levenscyclus waar de markt c.q. de technologie van de onderneming zich bevindt
4.) De waardering van de organisatie (kwaliteit management, strategie, wijze van rapporteren en waarmaken van uitgesproken strategische richting).
5.) Stapsgewijs belang opbouwen voor de LT en op (ingeschatte dalen) forse bijkopen plaatsen.
6.) De avontuurlijke rendementen die lonken (een goedkope gok) en in geval van TIE en ISOTIS behoorlijk "uit de hand zijn gelopen" qua belang. Mijn adviseur bijde thuisbankier waarschuwt me a 3 jaar lang dat mijn positie in TIE verkocht moet worden, hij heeft mij gesterkt in mijn mening jaarlijks uit te breiden. Ik geloof in de kracht van TIE o.b.v. de punten 1 t\m 6 hierboven.

Mijn strategie is ;
1.) Lezen, lezen, lezen en lezen.
2.) Het aandeel en de koers een tijdlang volgen zonder koopacties.
3.) O.b.v. TA en jaarrapport \ info momentum bepalen.
4.) Vervolgens er via een aantal "getimede" stappen (niet altijd een succes) belangen opbouwen.
5.) Per penny is het belang binnen mijn totaalportefeuille nooit meer dan ca. 6%.
6.) Zodra de investering in een uptrend ruimschoots terugverdiend kan worden er met 25% winst uit voor het aantal aandelen dat daartoe verkocht moet worden.
7.) De rest laten zitten zolang er beeld en gevoel bestaat, dat de K\W nog voldoende rek heeft lange termijn om eruit te breken.

Ik denk dat TIE ondanks een lange (moeilijke) historie in het begin van haar groeifase zit en nog immens veel koerspotentieel heeft. Als TIE als penny een dergelijke internetbubble-explosie overleeft , is er onderhuids veel kracht en zijn er financiers die een langere horizon hebben dan menigeen en datgene zien wat de massa vergeet; toegevoegde waarde.
Wanneer het eruit komt ? Geen flauw idee en ook niet echt belangrijk. Ik hoop eind 2007.
Daar ik pas over 15 jaar wil stoppen met werken, is er nog voldoende kans, dat TIE er aan meewerkt de keuze en timing voor dit moment te vereenvoudigen.

Tracker
[verwijderd]
1
Ieder natuurlijk zijn eigen werkwijze. Zo ook de samenstelling van de portefeuille. Risicospreiding, wat jij waarschijnlijk doet, is een gewaarborgde manier van opbouw. Dit kan men doen als men een flinke dot met geld achter zich heeft staan. Deze heb ik helaas nog niet, dus ik bepaal voor mijzelf de sterkste sectoren in de huidige markt. Het voordeel is dat de portefeuille ook een stuk overzichtelijker is en dat men een aandeel beter in de gaten kan houden. Het hangt er van af hoeveel tijd men wil/kan besteden aan beleggen.
Daarom beschouw ik mijzelf persoonlijk meer als een cyclische belegger, aangezien de stoploss zijn werk doet als de macro's een bepaalde sector laten dalen. Mocht TIE nou een autonome groei laten zien die ook in een neergaande sector beweging de stoploss niet bereikt, dan is dit voor mij het teken dat het wel helemaal snor zit met het bedrijf, aangezien het dan ten opzichte van zijn sectorgenoten een outperformence laat zien. Dit is voor mij een sterk koopsignaal om op de bodem van de cyclus in te kopen. TIE maakt echter nog geen operationele winst, dus voorlopig investeer ik niets meer dan het huidige bedrag dat ik er nu in heb zitten.
Mijn mening is dat de Nederlandse economie momenteel een parallel trendkanaal gaat inzetten en dat TIE in deze stijgende economie mee zal groeien.
Je zegt dat je een uit de hand gelopen belang hebt in TIE. Dit kan je een flinke klapper in de toekomst opleveren als het aandeel explodeert, net als bijvoorbeeld recent een Seagull heeft gedaan. Ik ben van mening dat dergelijke uitzonderingen gebassseerd zijn op toeval en dat het een te groot risico met zich meebrengt. Aan de andere kant heb jij wel spreiding van de portefeuille, dus dat heft elkaar allemaal wel op. Ik vind dat ik al voldoende risico neem door in dit aandeel te stappen (het bedrijf heeft nog geen operationele winst) en daarom bouw ik liever een belang op dat op eigen kracht groeit.
Verder ben ik het 100% met je eens dat een belegger alles over een bedrijf moet lezen wat los en vast zit. Aan de hand hiervan zijn eigen mening vormt en deze mening slechts bij twijfel staaft aan de adviezen van de profies. Uiteraard is het volgen van handelsadviezen een must, maar een feitelijke investering alleen naar aanleiding van een koopadvies zal ik niet snel maken.
Ik ben verder enorm geinteresseerd naar de soort spreiding die je hebt. Heeft deze een focus op Nederland? Wellicht gebruik je een hedgesystematiek? Hoe te denken over emerging markets? Gebruik je een optieafdekking? Ik ben benieuwd....
aextracker
0
Cashmaster,
Ik herken een forumlid waar zinvol details mee uitgewisseld (give and take) kunnen worden. Bovendien een waar je beleggingstechnisch wat van opsteekt. Aanbevolen dus; jouw houding en uitwisseling van info n.a.v. TIE!
Mijn aandelen spreiding in portefeuille tref je aan op een draadje op forum ANTONOV (geen belang in) en is waardetechnisch (vind ik) fors en opgebouwd op basis van > 15 jaar beleggen. Daarnaast tevens verkozen een deel van mijn beleggingen in obligatiefondsen en cash aan te kunnen houden.
"Vol belegd" bij mij betekent toch 75% in aandelen.
Dit % fluctueert (afhankelijk van de keuzes en inschattingen tussen de 65% en 80% gemiddeld (all time high aandelen share lag op 85% eerder dit jaar).
Het aantal aandelen is inmiddels 26; 93% waardetechnisch in NL belegd en 5% middels bankregiofonds azie en (inmiddels verkocht) 1 aandeel op DJIA (CONAGRAfoods; testje die goed winstgevend is gesloten na 4 maanden.
Op een aantal "hoekstenen van de portefeuille" liggen inmiddels stevige lange calls, welke er bij AEX koersen boven de 520 uitgaan met een stevige winst (> 75%). Bij extreem goede vooruitzichten wordt tzt een deel van de opties evt. omgezet in additionele aandeleninkoop, waardoor de hoeksteen nog steviger wordt en ik klappen als in 2000 - 2002 zonder stress kan opvangen\overleven.
Tie is "een oude liefde" die steeds vaker opbloeit en overtuigd van "mijn ideeen omtrent TIE's technologie" heb ik de afgelopen 2 jaar stevig uitgebouwd.
Inderdaad als een uitbraak gaat gebeuren heb ik stinkende mazzel, waar ik 4 jaar geleden zwaar getwijfeld heb om het kleine belang van toen te verkopen (met verlies).
Ik ben blij dat ik het niet heb gedaan, want sindsdien veel gelezen en steeds sterker overtuigd geraakt, dat het "tegen de massa indenken" (ook op dit forum) op een dag gaat renderen (hoezo geluk....?)
Met ca. 5% aandeel dat het TIE belang inneemt in mijn totale portefeuille vond ik het wel beheerst speculaTIEf projekt.
En om mijn informaTIE te verzamelen ben ik heeeeel ver gegaan. Maar daar wens ik op dit forum niet over te verhalen, dat gaat me te ver. Ik prentendeer te mogen stellen,dat ik meer weet dan de gemiddeld cijfer n.....de analist , die TIE ziet als een "rampenfonds van de toekomst". Dergelijke conclusies zijn gebaseerd op slechts een deel van het TIE-verhaal, wat ik overigens niet bestrijd (het verleden), maar ook dat is genoegzaam bekend.
Ik wacht met het pakket TIE rustig af, wat er op bijv. 14 februari verder gemeld wordt.
Ik verwacht dat het fonds op eend ag terug keert op Euro 0.79 of meer (< 2 jaar). Daar heb ik de tijd voor (bij leven en welzijn).

Tracker
aextracker
0
Cashmaster,
Sorry , maar portfolioplan tref je aan in "Euro 2,-kwestie van tijd".
Ik hoor het wel (qua analyse en je waarnemingen).
Tracker
[verwijderd]
0
Beste tracker, bedankt voor de schuiderklop. Wellicht ben ik wat blind, maar ik kan je draadje "Euro 2,-kwestie van tijd" even niet vinden. Heb je de link voor me?
aextracker
0
Je bent niet blind, maar lijkt me een vrij helder kijkende belegger die zich niet verschuilt achter blabla-taale en apekool.
Draadje waar ik naar verwees en staat op forum Antonov vanuit een andere discussie (wijst zich vanzelf).
'k beleg niet in ANTOPLOF.
Tracker
[verwijderd]
0
Uiteraard weet ik niet op welke momenten je deze aandelen hebt aangeschaft en welk gedeelte ze beslaan, maar al met al is mijn mening dat de portefeuille een redelijk representatieve weergave is van de Nederlandse economie met een extra accent op potentials.
Antonov vind ik persoonlijk een aandeel dat ik niet snel zal kopen. Ik heb geen echte band met schakelbakken. Mijn mening is dat Nederland geflopt is als autobouwer en dat we dat dan ook beter kunnen overlaten aan bijvoorbeeld onze oosterburen. Als handelsaandeel maakt het wel vreemde sprongen, zoals in Q1 2004 het aandeel in zeer korte tijd een stijging liet zien van de euro naar 3 euro. Gezien de huidige omzet en het fundamenteel goede nieuws behoort een (verslapte) herhaling tot de mogelijkheden.
Betrouwbare hoekstenen in de portefeuille zijn organisaties, zoals Unilever, ASMI, en de financials. Verstandig vind ik ook de keuze voor Tele Atlas ipv Tomtom, dit aandeel beschouw ik momenteel als zwaar overbought en kan flink kelderen naar mijn mening, het management is niet voor niks uitgestapt. Verder mis ik een bedrijf als een TNT in deze portefeuille. Fundamentals zoals ijzer, uranium en platina in deze portefeuille zullen ook een verdere spreiding leveren. In plaats van Pharming had ik Crucell gekozen.
Zoals gezegd is de spreiding prima, echter een verdere diversificatie in de spreiding is ook een optie. Dus naast sectorspreiding is spreiding naar geografie een extra zekerheid die ingebouwd kan worden. Inside heb ik van Iris vernomen dat een investering in bijvoorbeeld een gespreide indexfonds van Japan wel eens interessant kan zijn. Deze mening deel ik gezien de aantrekkende macro’s in dit land. Azie fund Rabo vind ik wel erg breed. Emerging markets vind ik wat riskant, maar Zuidafrika werd ook getipt. Dit heb ik slechts voor kennisgeving aangenomen.
aextracker
0
Cashmaster,

Aankopen varieren van 1994 t\m 2006. De hoeksteen aandelen zijn gemiddeld > 8 jaar jaar in portefeuille.
Keuze NL is bewust (vlat tenminste zelf te volgen, zonder overgeleverd te worden aan fondsen met beheerskosten.
Enige kosten nu zijn portefeuille-beheerkosten (?) voor de service (????) die de bank verleent. Qu aservice nodig ik me derhalve 2 keer per jaar uit bij de lokale boerenbank en laat me feteren op koffie met gebak en een advies wat ik bij het verlaten van de gespreksruimte alweer voor 95% vergeten ben.
Fundamentals vind ik een aardig advies, ik zal me eens gaan verdiepen, want ben daar niet zo in thuis (global trends).
Crucell staat ook in porto , maar wat vreemd afgekort wellicht.
Na de kerst tref ik de acc. mgr voor de 2e keer dit jaar en ik ben dan ook weer benieuwd naar zijn advies (en wat hij deze keer voor de kinderen meegeeft).
Tracker.
[verwijderd]
0
Hahaha jaja die snuiters van die banken lachen zich elke keer suf als iemand een transactie maakt. Wat kost nu eenmaal een signaal naar een mainframe? Natuurlijk zit er een team met computerhelden die dit hele verhaal controleert en onderhoudt, maar ik begrijp niet waar die transactiekosten uit bestaan. Om die beheerskosten en hoge transactiekosten enigszins te ontlopen zit ik dan ook bij Binck. Hier krijg je ook gratis aantrekkelijke softwarepakketten als je een aantal transacties per kwartaal doet. Goed nieuws: er komt zeer binnenkort een prijsvechter op de markt, ben de naam even kwijt, die claimt geen transactiekosten te maken. Dan boek ik even snel mijn portefeuille weer over naar die bank. Ik ben, wat dat betreft, niet zo heel erg merktrouw.

Over de fundamentals kan ik kwijt dat het gezien de nog immer aantrekkende groei van bijvoorbeeld China en India, tesamen toch de helft van de wereldbevolking, de groei er nog lang niet uit is. Raw-materials zoals (hoogwaardig)ijzer en bijvoorbeeld koper zijn enorm aantrekkelijk om als een stabiele factor in de portefeuille op te nemen. Wat betreft Nederlandse orientatie is dan bijvoorbeeld Mittal ipv Corus interessant. Corus kan nog wel eens flink droppen als de overname er onverhoopt toch niet komt. Voor de dichtsbijzijnde uraniumstock moeten we bij onze oosterburen zijn waar zich een waar pennypareltje bevindt.
aktien.onvista.de/snapshot.html?ID_OS...
Ik heb er voor de zekerheid maar een paar honderd ingeslagen op 0,5. Je weet tenslotte maar nooit waar deze uraniumbezitter heen gaat als bijvoorbeeld Nederland zijn reactorarsenaal gaat uitbreiden. Kernfusie-energie wordt pas in 2050 commercieel verwacht en die olievoorraden worden steeds kleiner.
Toch blijf ik ver van die olies en richt mijn pijlen eerder op de bijbehorende mobiele boorplatforms. Deze gaan als warme broodjes over de toonbank bij SBM OFFSHORE gezien het feit dat de grootste olievelden wat uitgeput raken en de kleintjes niet rendabel zijn om er een stationair platform op te zetten.
De wereld van de fundamentals is groots en divers, er zijn veel meer kansen en mogelijkheden, succes dus met je onderzoek! En anders zet je die zuur betaalde koffieschenker eens aan het werk ;-)
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 14:18
Koers 1,420
Verschil +0,010 (+0,71%)
Hoog 1,420
Laag 1,420
Volume 195
Volume gemiddeld 2.851
Volume gisteren 1.221

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront